Politica

Conducerea PSD discută astăzi data Congresului extraordinar

feb. 21, 2018 Mihaela Tîrpan

Biroul Permanent Naţional al PSD se reuneşte miercuri pentru a stabili data Congresului extraordinar al partidului, după ce Liviu Dragnea a anunțat că propune luna martie pentru desfășurarea de noi alegeri în structura națională a partidului.

Social-democraţii au votat, în urmă cu o săptămână, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, ca în 10 sau în 17 martie să aibă loc Congresul extraordinar al PSD cerut de liderul partidului, Liviu Dragnea. Anunţul organizării Congresului extraordinar al PSD a fost făcut de Liviu Dragnea chiar înaintea şedinţei Comitetului Executiv, el spunând că vrea organizarea în martie a acestui congres, la care va cere şi un vot de reconfirmare a sa ca lider al PSD.

“La acest congres, şi cei care au făcut scrisori să le afirme şi să le susţină”, a mai afirmat liderul PSD.

Dragnea a precizat că la acest congres nu va fi desemnat şi candidatul partidului la Preşedinţie. Tot liderul PSD a spus atunci că în cadrul Congresului va fi redefinit programul de guvernare.

“Vreau să redefinim programul de guvernare, vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun grupurile ilegitime, să ne implicăm în democratizarea societăţii româneşti, vreau să angajăm PSD în cel mai ambiţios program de dezvoltare pe termen lung”, a declarat Liviu Dragnea.

Conform Statutului PSD, Congresul Extraordinar se convoacă la solicitarea Comitetului Executiv Naţional, a Grupurilor Parlamentare ale PSD din cele două Camere sau a cel puţin 16 organizaţii judeţene / de sector ale PSD. De asemenea, conform aceluiași document, Congresul Extraordinar al PSD este alcătuit din delegaţi aleşi de către Conferinţele extraordinare ale organizaţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti, conform Normei de reprezentare prevăzută în statut.

Congresul Extraordinar al PSD se convoacă pentru exercitarea atribuţiilor statutare, precum şi pentru următoarele situaţii: în cazul organizării alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidenţiale, la termen sau anticipate, pentru pregătirea acestora sau evaluarea rezultatelor; pentru modificarea Statutului PSD sau a Programului Politic al partidului; / în situaţii deosebite.

Amintim și faptul că la sfârșitul săptămânii trecute, conducerea PSD Constanța a stabilit că va susține mandatul lui Liviu Dragnea la președinția partidului. Anunțul a fost făcut de Felix Stroe, președintele Organizației Județene a PSD Constanța, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Tudose.

Comments

comments