Connect with us

Politica

Conducerea PSD: “Ne-am atins toate cele trei obiective politice majore pe care ni le-am propus în construcţia Bugetului pentru anul 2022”

Published

on

PSD subliniază că prin noul buget a găsit bani pentru toate promisiunile din pachetul social al formaţiunii, însă şi pentru alte domenii de care sunt responsabili social-democraţii. Poziţionarea PSD are loc după ce Florin Cîţu s-a declarat nemulţumit că angajamentele luate de PNL au fost cele neglijate în bugetul pe 2022.

„Partidul Social Democrat a reuşit să includă în proiectul de Buget sumele necesare pentru atingerea principalelor trei obiective politice pe care şi le-a propus pentru anul 2022: 1) Creşterea veniturilor pentru jumătate din populaţia României şi asigurarea protecţiei sociale pentru cele mai vulnerabile categorii 2) Alocarea celui mai mare buget pentru investiţiile publice 3) Creşterea cu peste 7% a sumelor alocate în domeniul Sănătăţii pentru combaterea pandemiei şi pentru dezvoltarea sistemului sanitar”, arată PSD într-un comunicat de presă.

Social-democraţii fac inventarul efectului majorărilor de venituri.

„Astfel, toţi copiii din România vor beneficia de o alocaţie majorată în noul an, concomitent cu creşterea veniturilor pentru toţi pensionarii. În plus, 2,5 milioane de seniori vor beneficia de un ajutor suplimentar pentru a face faţă creşterii preţurilor la energie, alimente şi medicamente.  Mai mult, 2,5 milioane de consumatori casnici vulnerabili vor fi sprijiniţi de Guvern pentru plata facturilor la energie. Pe lângă angajamentele din Programul de Guvernare, în buget au fost incluse sumele pentru majorarea salariilor profesorilor şi ale unor categorii de personal medical”, completează social-democraţii.

PSD arată şi ceea ce au reuşit să obţină pe domenii precum Transporturile şi Sănătatea.

„În acelaşi timp, s-au alocat 88,8 miliarde de lei pentru investiţii, cu o creştere consistentă de peste 20% pentru infrastructura de transport.  Nu în ultimul rând, Sănătatea va dispune în anul 2022 de un buget de peste 68 de miliarde de lei, în creştere cu 7% faţă de anul curent.  Proiectul de buget mai conţine sumele necesare pentru finanţarea altor măsuri incluse la cererea PSD în Programul de guvernare.  Printre acestea amintim schemele ajutor de stat pentru dezvoltarea IMM-urilor, reluarea acordării voucherelor de vacanţă pentru susţinerea turismului şi industriei ospitalităţii sau compensarea pierderilor suferite de TAROM şi CFR Călători din cauza pandemiei”, au conchis social-democraţii.

sursa: adevarul.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!