Connect with us

Politica

USR amenință că atacă la CCR bugetul de stat! Barna: “Este o discriminare faptul că UAT-urile cu primari USR nu au alocări în buget!”

Published

on

Prim-vicepreşedintele USR Dan Barna a anunţat, miercuri, la Parlament, că USR ia în calcul atacarea la Curtea Constituţională a proiectului bugetului de stat pe 2022, el acuzând o discriminare, prin faptul că acele unităţi administrative conduse de primari USR nu au primi alocări în buget, pentru anul viitor.

„Este o discriminare faptul că UAT-urile cu primari USR nu au alocări în bugetul pentru anul viitor. Purtăm acest discuţii şi sperăm să ajungem la o soluţie. Nu respingem nici perspectiva de a ataca la CCR, pe acest criteriu”, a spus deputatul USR, precizând că este o problemă şi în privinţa distribuirii resurselor pe Bucureşti, unde este o schimbare dramatică a formulei de calcul, relatează News.ro.

Dan Barna a mai spus că sunt amendamente depuse de USR, inclusiv la împărţirea sumelor pe sectoarele Capitalei.

”Avem o modificare a formulei, de la 1150 de lei pe cap de locuitpr, aşa cum era anul trecut în buget, la 1500 de lei în propunerea de buget, care debalansează şi mută o sută şi ceva de milioane de la Sectorul 1 la Sectorul 3, al lui Robert Negoiţă”, a spus fostul lider USR. ”Este evident o manevră de mutare a resurselor”, a mai spus Barna.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!