Connect with us

Actual

Conducerea SRI cumpără… mii de măști de gaze. O achiziție de peste 1,6 milioane de euro!

Publicat

la

Serviciul Român de Informații (SRI), prin UM 0929 București, vrea să cumpere măști contra gazelor, pentru asigurarea protecției respiratorii a cadrelor sale militare în situații de criză, în eventualitatea unor atacuri cu substanțe toxice de luptă, notează profit.ro. Astfel, instituția intenționează să încheie un acord-cadru pe 4 ani pentru a achiziționa între 5.500 și 8.230 de măști de gaze, valoarea totală a achiziției fiind estimată la circa 1,68 milioane euro plus TVA.

Scopul achiziției este “asigurarea protecției respiratorii în situații de criză, respectiv pe perioada evacuării cadrelor militare din zonele contaminate cu substanțe toxice de luptă“, se arată în documentația de atribuire.

NOTĂ! Conform cerințelor din documente, măștile trebuie să fie făcute din materiale bazate pe cauciuc, silicon sau echivalent și să nu permită penetrarea în contact cu substanțe toxice. Un set va fi compus din mască, 2 cartușe filtrante și o geantă port-mască. De asemenea, măștile trebuie să aibă vizor biocular sau panoramic, diafragmă de vorbire cu membrană fonică și sistem intern de hidratare pe timpul purtării, să fie compatibile cu căști pentru protecție balistică și să permită montarea de lentile corective de vedere.

Data limită de trimitere a ofertelor este 18 aprilie.

foto: ilustrativ

Comments

comments

Actual

Curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Portul Militar Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, 13 august, în intervalul orar 9:00 – 17:00, CT BUS pune la dispoziția publicului călător două autobuze ce vor efectua curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Cuibul Reginei (Portul Militar Constanța) și retur.

Cele 2 autobuze vor asigura transportul către și de la festivitățile prilejuite de ,,Ziua Porților Deschise în Portul Militar”.

Reamintim că mâine, în portul militar Constanța, publicul este invitat, în intervalul orar 9.00-17.00, la Ziua Porților Deschise, unde vor putea fi vizitate nave militare, un elicopter Puma Naval, expoziții de tehnică și armament, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Florin Vizan, noul director general al Portului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Florin Vizan va fi, începând cu data de 16 august, noul director general  al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime  SA.

În data de 15 august, îi expiră mandatul de director general lui Florin Goidea. Potrivit surselor noastre, el va ocupa funcția de director adjunct.

Aceste decizii au fost luat astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație al CNAPMC.

Florin Vizan, susținut de PSD,  a fost director general al DRDP Constanța, funcție în care a fost numit în data de 26 mai a.c.

În perioada guvernării PDL, Vizan s-a aflat la conducerea Petromin, APC, Oil Terminal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Sunt implicate un camion și un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 13.15, pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un camion și un autoturism.

La fața intervin următoarele resurse: un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața. Alte două persoane, ambele de 55 de ani, au fost transportate conștiente la spitalul județean Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: