Conecteaza-te cu noi

Actual

Conducerea SRI cumpără… mii de măști de gaze. O achiziție de peste 1,6 milioane de euro!

Published

on

Serviciul Român de Informații (SRI), prin UM 0929 București, vrea să cumpere măști contra gazelor, pentru asigurarea protecției respiratorii a cadrelor sale militare în situații de criză, în eventualitatea unor atacuri cu substanțe toxice de luptă, notează profit.ro. Astfel, instituția intenționează să încheie un acord-cadru pe 4 ani pentru a achiziționa între 5.500 și 8.230 de măști de gaze, valoarea totală a achiziției fiind estimată la circa 1,68 milioane euro plus TVA.

Scopul achiziției este “asigurarea protecției respiratorii în situații de criză, respectiv pe perioada evacuării cadrelor militare din zonele contaminate cu substanțe toxice de luptă“, se arată în documentația de atribuire.

NOTĂ! Conform cerințelor din documente, măștile trebuie să fie făcute din materiale bazate pe cauciuc, silicon sau echivalent și să nu permită penetrarea în contact cu substanțe toxice. Un set va fi compus din mască, 2 cartușe filtrante și o geantă port-mască. De asemenea, măștile trebuie să aibă vizor biocular sau panoramic, diafragmă de vorbire cu membrană fonică și sistem intern de hidratare pe timpul purtării, să fie compatibile cu căști pentru protecție balistică și să permită montarea de lentile corective de vedere.

Data limită de trimitere a ofertelor este 18 aprilie.

Advertisement

foto: ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions