Conecteaza-te cu noi

Societate

Conferință internațională despre procesul civil la Universitatea Ovidius Constanța

Published

on

universitatea ovidius

Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Uniunea Internațională a Executorilor Judecătorești și Camera Executorilor Judecătorești Constanța, organizează, în perioada 5-6 octombrie, Conferința internațională ”Realizarea unei proceduri civile simple și eficace de la obținerea titlului executoriu la executarea acestuia: soluții legislative, doctrinale și jurisprudențiale”.

Evenimentul va reuni peste 140 de participanți – executori judecătorești, studenți la drept și 46 de specialiști din 14 state (Argentina, Belgia, Brazilia, Congo, Franța, Grecia, Lituania, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Spania, Statele Unite și Țările de Jos).

Printre personalitățile care vor susține prezentări în cadrul conferinței se numără: prof. univ. dr. Robert W. Emerson J.D. (University of Florida), prof. univ. dr. Natalie Fricero (Université Côte d’Azur), prof. univ. dr. Aída Kemelmajer de Carlucci (Universidad de Mendoza), prof. univ. dr. Ioan Leș (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), prof. univ dr. Guillaume Payan (Université de Toulon), prof. univ. dr. Dimitrios Tsikrikas (University of Athens) și prof. univ. dr. Marin Voicu (Universitatea Ovidius din Constanța).

Lucrările vor fi susținute în cadrul a nouă secțiuni, în limbile engleză sau franceză și traduse simultan în limba română. Totodată, conferința va putea fi urmărită live pe portalul juridice.ro, precum și pe conturile sale de Facebook, YouTube și LinkedIn.

Potrivit organizatorilor, la ceremonia de deschidere a conferinței, ce va avea loc de la ora 9.00, în Aula A2 din Campusul universitar – Corp B (Aleea Universității, nr.1), vor participa: rectorul UOC – conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, decanul FDSA – prof. univ. dr. Adrian Stoica-Constantin, președintele Camerei Executorilor Judecătorești Constanța – Bogdan Ionică, președintele Uniunii Internaționale a Executorilor Judecătorești – Marc Schmitz, președintele Curții de Apel Constanța – Alina Gabriela Jurubiță, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța – Gigi Valentin Ștefan, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție – Corina Alina Corbu, președintele Comisiei Juridice din Senatul României – Cristian Niculescu-Țâgârlaș, alături de ministrul Justiției – Alina Ștefania Gorghiu.

”Realizarea unei proceduri civile simple și eficiente de la obținerea titlului executoriu la executarea acestuia nu este doar titlul conferinței pe care o vom organiza în perioada 5-6 octombrie 2023 la Universitatea Ovidius din Constanța, fiind vorba în esență despre studierea unui întreg mecanism procesual sau procedural deosebit de complex.

După cum știm, în sistemul judiciar din România funcția sancționatorie este cea mai importantă, cu toate că cea educativ-preventivă ar fi mult mai benefică pentru societate.

De aceea, calitatea actului de justiție în materie civilă are în vedere o serie de aspecte esențiale. Spre exemplu, în cadrul procesului civil, incidența principiilor procesului echitabil va conduce întotdeauna la obținerea unei soluții obiective, într-o durată rezonabilă a judecării situației litigioase, dar și a executării silite în aceleași condiții a titlului executoriu obținut.

Astfel, prin intermediul demersului nostru științific vom avea în vedere cele mai importante soluții legislative, doctrinare și jurisprudențiale pentru realizarea acestui mecanism procedural civil”, precizează prof. univ. dr. Adrian Stoica-Constantin, decanul FDSA.

”În cadrul conferinței, joi, 5 octombrie 2023, la ora 10.00, va avea loc ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Frédérique Ferrand, profesor de procedură civilă la Facultatea de Drept din cadrul Université Jean Moulin – Lyon 3, Franța.”, au precizat reprezentanții Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions