Conecteaza-te cu noi

Societate

Conferința internațională LITTORAL 24: European Coastal Challenge Summit, la Universitatea Ovidius

Published

on

Logo Littoral UOC

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) va organiza conferința internațională LITTORAL 24: European Coastal Challenge Summit, la Constanța.

Evenimentul va avea loc sub egida Coastal & Marine Union (EUCC, www.eucc.net), ca parteneriat între Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea din București și Asociația Profesională a Geografilor din România (APGR), cu sprijinul Asociației Profesionale a Urbaniștilor din România (APUR) – Sucursala Constanța și al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT), București.

În cadrul conferinței LITTORAL 24 vor fi prezentate și analizate provocările actuale ale zonelor costiere și maritime europene din perspectivă interdisciplinară, în cadrul a cinci teme principale: strategii de adaptare la schimbările climatice; evaluarea zonelor costiere și maritime protejate și a serviciilor ecosistemice; transformarea condițiilor comunităților locale în contextul crizelor geopolitice și de biosecuritate; susținerea economiei albastre durabile prin abordări participative și implicarea părților interesate; îmbunătățirea guvernanței costiere și maritime prin colaborare transectorială.

”În această perioadă au loc înscrierile pentru prezentarea rezultatelor cercetărilor sau a unor proiecte de dezvoltare durabilă în zonele costiere și maritime, în vederea participării la conferința care va avea loc la finalul lunii septembrie a acestui an. La manifestare sunt așteptați să participe cadre universitare, cercetători, doctoranzi, masteranzi, reprezentanți ai administrațiilor publice și membri ai comunității profesionale de la nivel internațional, național și local, cu activitate în domeniile diverse ce tratează problematica complexă a dezvoltării durabile a zonelor costiere și maritime: management costier; planificare spațială maritimă; dezvoltare urbană; protecția mediului și conservarea biodiversității; turism, acvacultură, energie regenerabilă și alte sectoare ale economiei albastre; sănătate și biosecuritate; securitate și geopolitică.”, precizează ș.l. dr. Mirela Paraschiv, din cadrul FSNSA, membră în comitetul de organizare a manifestării.

Advertisement

”Detalii despre conferință și posibilitatea de a participa la eveniment sunt disponibile pe website-ul https://littoral24.univ-ovidius.ro/. ”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions