Conecteaza-te cu noi

Administratie

Consilierii județeni, în ședință ordinară. Aproape 40 de proiecte au primit girul aleșilor

Published

on

consiliul judetean

Consilierii județeni s-au reunit, astăzi, 15 decembrie 2023, în ședință ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 43 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Dintre acestea, un număr de trei proiecte de hotărâre au fost retrase de pe ordinea de zi, respectiv proiectul de hotărâre cu numărul 316/08.12.2023 privind aprobarea Organigramei și a Statului de Funcții ale aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța, proiectul cu nr. 273/02.11.2023 privind actualizarea Programului de transport public județean de persoane prin curse regulate 2022-2028 și proiectul de hotărâre cu numărul 294/06.12.2023 privind aprobarea Organigramei, Statutului de Funcții și Regulamentului de Organizare și Funcționare pentru Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța.

De asemenea, pe parcursul dezbaterilor au mai fost retrase proiectele de hotărâre nr. 298/06.12.2023 privind stabilirea salariilor de baza ale funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța începând cu data de 1 ianuarie 2024 și proiectul nr. 312/08.12.2023 privind adoptarea noii Organigrame și a Statului de funcții ale societății Drumuri Județene Constanța S.A.

Măsurile de disciplină economico-financiară instituite prin Legea Nr. 296 din 26 octombrie 2023, referitoare la măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, au avut un impact semnificativ asupra structurii organigramei și statutului de funcții în cadrul instituțiilor subordonate CJC. În consecință, mai multe proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a ședinței de astăzi au vizat aprobarea Organigramei, Statutului de funcții și Regulamentului de Organizare și Funcționare. Reorganizarea personalului instituției a fost necesară pentru a îmbunătăți eficiența activității și pentru a preveni apariția disfuncționalităților în cazul a șapte instituții subordonate Consiliului Județean Constanța. Este vorba despre Muzeul de Artă Populară Constanța, Teatrul de Stat Constanța, Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța “Căluțul de Mare”, Biblioteca Județeana „I. N. Roman” Constanța, Muzeul de Artă Constanța, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța și Unitatea de Asistență Medico-Socială. Această reorganizare a inclus preluarea unor birouri și redenumirea lor în cadrul unor compartimente, în paralel cu desființarea altor compartimente și reducerea automată a numărului de posturi de conducere. În majoritatea cazurilor a fost menținut numărul total de posturi aprobate anterior. Informații detaliate despre noile structuri ale organigramelor și Regulamentele de Organizare și Funcționare pot fi accesate la adresa http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=128 .

Pe ordinea de zi s-au aflat şi proiectele cu privire la aprobarea înființării serviciilor sociale cu cazare Locuințe protejata (Maxim) pentru persoane adulte cu dizabilități în localitățile Topraisar, Negru Vodă și Băneasa, precum și aprobarea Regulamentului de Organizare si Funcționare al acestora. Pentru a implementa procesul de dezinstituționalizare și a transfera beneficiarii din instituțiile cu peste 50 de beneficiari în cadrul infrastructurii sociale de tip familial, precum locuințe protejate și centre de zi în comunitate, este esențial ca acest transfer să fie însoțit obligatoriu de dezvoltarea serviciilor menite să faciliteze integrarea și participarea activă în comunitate. Aceste măsuri au ca obiectiv principal asigurarea unei tranziții către un mediu de viață comunitar, oferind sprijinul necesar pentru ca fiecare individ să-și atingă potențialul maxim și să ducă o viață independentă și satisfăcătoare.

Tot astăzi, a fost aprobată prelungirea duratei proiectelor „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Cristina” și „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont”. Astfel, s-a propus continuarea implementării activităților acestora din fonduri proprii, după data de 31.12.2023, în scopul realizării integrale a acestora, atingerii indicatorilor, rezultatelor și obiectivelor propuse, dar nu mai târziu de 31.12.2024. Valorile (rest de executat) sunt, la acest moment, 2.899.485,33 lei în cazul Complexului de Servicii Comunitare Orizont, respectiv 4.785.788,26 lei, în cazul Complexului de Servicii Comunitare Cristina. Obiectivul general al proiectelor este demararea procesului de dezinstituționalizare a copiilor din centrele de mare capacitate aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Alte două proiecte de hotărâre au vizat închiderea a două servicii sociale fără cazare: Centrul de Zi pentru Copii cu Autism și Centrul de Zi de Recuperare din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Orizont. Urmare a finalizării lucrărilor de execuție la Centrul de Zi de Recuperare Constanța din cadrul C.S.C. Orizont Lumina, serviciul social fără cazare a devenit funcțional începând cu luna ianuarie 2023. Astfel, noul serviciu social a preluat activitatea celor două centre închise și oferă servicii copiilor cu dizabilități din comunitate, dar și din serviciile sociale cu cazare aflate în subordinea DGASPC Constanța.

Pe ordinea de zi s-au aflat și rectificări bugetare în cadrul a trei instituții subordonate Consiliului Județean Constanța, precum și în ceea ce privește bugetul de venituri și cheltuieli al Județului Constanța, pe anul 2023. Bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a fost suplimentat cu suma de 5.267.000 lei, în timp ce bugetul Muzeului de Istorie Națională si Arheologie Constanța a fost diminuat cu suma de 2.132.454 lei, reprezentând subvenție neutilizată de la Consiliul Județean Constanța. În cazul Societății Drumuri Județene Constanța S.A, valoarea finanțată din bugetul societății se diminuează de la 15.390,10 lei la 15.030,09 mii lei. Pentru finanțarea din bugetul societății, în anul 2023 s-au avut în vedere fondurile de investiții proprii, urmare a repartizării profitului din anii precedenți, nerepartizat în perioada insolvenței și reorganizării regiei, precum și din repartizarea profitului exercițiului financiar 2022.

Totodată, bugetul județului Constanța a fost majorat cu suma de 5.938.000 de lei, ajungând la o valoare totală de 884.312.247 de lei.

În ședința de astăzi a fost aprobată și documentatia tehnico-economică fazele DALI si PT și a indicatorilor tehnico¬-economici aferenti proiectului „Reabilitarea si modernizarea drumurilor judetene DJ226A tronsonul DN22/Tariverde – Cogealac si DJ226B tronsonul Cogealac – Gradina – Pantelimon – DN2A/Crucea”. Traseul celor două drumuri asigură legătura între două drumuri naționale, respectiv intersecția cu DN2A între Gălbiori și Crucea și intersecția cu DN22 în localitatea Tariverde. Conform documentației, valoarea totală a investiției se ridică la 149.192.017,89 lei cu TVA.

Nu în ultimul rând, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit, încasat suplimentar în anul 2023, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

În urma discuțiilor purtate, grupurile de consilieri județeni, ce aparțin partidelor politice PNL și PSD, au propus o altă repartizare a sumelor din cote defalcate din impozitul pe venit. Prin urmare, proiectul a fost votat ținând cont de propunerile înaintate în cadrul ședinței.

Ședința s-a ținut în regim fizic și au fost prezenți un număr de 37 de consilieri județeni.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions