Connect with us

Administratie

Consilierii locali din Castelu, convocați în ședință. Se votează introducerea unui sistem de monitorizare video

Published

on

Primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a convocat Consiliul Local pentru o ședință extraordinară de îndată în 14 aprilie, de la ora 14:15, care se va desfășura în incinta anexei sediului administrativ al Primăriei – sala de festivități.

Pe ordinea de zi figurează un singur punct:

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii cererii de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta 10 – Fondul Local, a notei de fundamentare, a cheltuielilor legate de proiect pentru obiectivul de investiții „Sistem inteligent de management local, comuna Castelu, județul Constanța, cu următoarele componente: Sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public, Centru de monitorizare în timp real a situației din localitate, Sistem video inteligent de monitorizare a traficului și siguranță a drumurilor publice“ și a anexei privind descrierea sumară a investiției – inițiator primarul comunei, Nicolae Anghel.

Membrii comisiilor pe domenii de specialitate sunt rugați să se prezinte în 14 aprilie , de la ora 14, în incinta anexei sediului administrativ al Primăriei comunei Castelu – sala de festivități, strada Republicii, nr. 56, în vederea avizării proiectelor de hotărâri, astfel, Comisiile nr. 1, 2 și 3 pentru punctul 1.

Potrivit notei de fundamentare, implementarea unui sistem video inteligent de monitorizare a traficului și siguranță a drumurilor publice în comuna Castelu ar duce, printre altele, la scăderea numărului de accidente rutiere prin supravegherea traficului rutier și pietonal, creșterea sentimentului de siguranță a cetățenilor, scăderea numărului de furturi din mașini și locuințe, prevenirea faptelor de furt și tâlhărie săvârșite asupra cetățenilor și în special asupra grupelor vulnerabile (copii, femei și bătrâni).

Valoarea totală a proiectului este estimată la 1.902.506 de lei cu TVA sau 324.770 de euro, fără TVA.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta