Connect with us

Politica

Consilierul judetean Baisan vrea sa conduca PNL Constanta. Vedeti argumentele sale!

Maria Ionescu

Publicat

la

PNL filiala Constanta traverseaza la ora actuala momente extrem de dificile. Esecul filialei Constanta in alegerile parlamentare se face resimtit din ce in ce mai acut. Activul de partid este in cautare de solutii in care sa creada si care sa ii redea increderea si speranta. In astfel de momente este nevoie de luciditate si fermitate in actiune. Consilierul judetean Remus Cristy Baisan a transmis in miez de noapte urmatorul comunicat de presa, conform caruia isi face publica candidatura pentru functia de Presedinte al filialei Constanta. Iata de spune Baisan: „1. In aceasta perioada ( pana la alegerile interne) partidul are nevoie de stabilitate mai mult decat oricand. In consecinta, consider ca orice jocuri de culise ar putea afecta acum grav partidul, lucru care nu este de dorit.  Orice actiune pana la alegeri trebuie facuta prin asumare si nu prin subminare. 2. Consider ca toti cei care isi doresc sa faca acest pas, catre o posibla candidatura la functia de presedinte, trebuie sa il faca acum, pentru a elimina orice speculatii. Doar astfel vom putea creea un climat de dezbatere sanatos intre candidați si nu unul de dezbinare in partid. 3. Doresc ca prin declararea anticipata a intentiei mele de a candida sa imi pot face cunoscut proiectul de reconstructie al partidului colegilor mei, dandu-le astfel posibilitatea unei analize si dezbateri temeinice pe temele de intres pentru partid, urmata de alegerea unui presedinte in care sa creada si pe care sa doreasca sa il urmeze in demersul de reconstructie a filialei, atat de necesar la acest moment. Intrucat sansele de restabilire a unui climat de normalitate in interiorul partidului sunt strans legate de increderea pe care membrii de partid o vor avea in legalitatea viitoarelor alegeri interne, solicit pe aceasta cale urmatoarele: 1. Demisia imediata a actualului Presedinte George Dragomir impreuna cu cea a Secretarului General Septimiu Bourceanu (finul si adeptul actualului Presedinte Dragomir). 2. Dizolvarea intregului Birou Politic Judetean. 3. Creeerea unei structuri care sa se ocupe de organizarea alegerilor interne.  Aceasta structura va trebui sa aiba in componenta ei, in mod obligatoriu, cel putin un reprezentant al fiecarui candidat la functia de presedinte la viitoarele alegeri.Numai prin adoptarea imediata a acestor masuri vom putea sa ne asiguram ca viitoarele alegeri vor fi libere, neinfluentate si neviciiate. Doar astfel vom ajunge la un rezultat care sa uneasca partidul si nu sa il dezbine. Doar asa vom putea creste din nou.”, spune consilierul judetean Baisan. Vom reveni cu opiniile mai multor liberali vizavi de aceasta autopropunere!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

(document) Planul Guvernului pentru ieșirea din criză. Măsuri și investiții de… 30 mld. de euro

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Diseară, la ora 18:00, Guvernul PNL condus de Ludovic Orban prezintă Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR), un document menit să stabilească măsurile pe care România le va lua pentru a depăși actuala criză cu ajutorul finanțărilor venite de la Uniunea Europeană prin Facilitatea de Redresare și Reziliență (FRR). Este prezentat, practic, felul în care România va folosi banii europeni pentru a ieși din criză, pe fiecare dintre cele 12 domenii considerate prioritare, precum și un plan pentru consolidarea și pregătirea sistemului medical și a domeniului alimentar pentru viitoare situații de criză.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se bazează pe trei piloni:

  • tranziţia Verde şi combaterea schimbărilor climatice, Serviciile Publice,
  • dezvoltarea urbană şi valorificarea patrimoniului
  • competitivitate economică şi rezilienţă.

Sunt vizate 12 domenii prioritare pe care le enumerăm mai jos. Celor 12 domenii li se adaugă un capitol  dedicat creșterii capacității de reziliență în situații de criză în domeniul sanitar și alimentar, altfel pregătirea celor două domenii în așa fel încât să poată rezista mai bine la o viitoare criză. Domeniile prioritare sunt următoarele: sănătate, educaţie, digitalizare şi securitate cibernetică, transport durabil, combaterea schimbărilor climatice, protecţia mediului, energie, eficienţă energetică, mobilitate urbană, mediu de afaceri şi antreprenoriat, cercetare-inovare.

Iată documentul:

Pnrr Draft 33396800

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

(VIDEO) 2021 – an crucial pentru România. Mircea Dobre prezintă PROmisiunea ieșirii din criză

În anul 2021, România va intra în criză economică. O criză dublată de pandemie! Statul nu se va mai putea împrumuta ca în 2020…

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

2021 este un an crucial pentru România. Peste o criză medicală se suprapune o criză economică aproape fără precedent. Situația poate fi ținută sub control doar cu măsuri care să vină în compensație cu efectele crizei. De aceea, PRO România prezintă în programul său electoral cu un pachet de măsuri anticriză. Unul dintre acestea se referă la „venitul minim garantat pentru românii cu venituri ce nu depășesc 2.000 lei pe lună.“ Mircea Dobre, candidatul PRO România pentru Camera Deputaților, spune că măsura vine să ajute românii vulnerabili să depășească această perioadă dificilă.

„România va intra economică, așa cum se va întâmpla și cu alte state, că nu se va întâmpla doar la noi, să fim serioși. Anul 2021 va fi foarte complicat ținând cont că pandemia se va suprapune cu această criză economică. Probabil mulți o să își pună întrebarea: de unde bani? Statul nu se va mai putea împrumuta în 2021 așa cum s-a întâmplat anul acesta. Și nu vor scădea prețurile pe situația de criză. Unele companii vor avea probleme destul de mari, iar pentru o companie mică sau mijlocie va criza va fi ca un tsunami. PROmisiunea ieșirii din criză este acest pachet de venit minim garantat pentru ca cetățenii să treacă cât mai bine peste această criză economică. Iar pentru asta le trebuie un venit minim de criză care trebuie acordat mai ales celor care au venit net minim până în 2.000 de lei. Luăm în speță o persoană singură și care are un salariu minim net pe economie care se încadrează în jur de 1.300 – 1.400 de lei pe lună, iar diferența de până la 2.000 de lei trebuie să o susțină statul român. În cazul unui pensionar cu 840 de lei, atunci suma de până la 2.000 de lei, aproximativ 1.200 de lei, trebuie achitată tot de statul român.“, a spus Mircea Dobre.

În concluzie, venitul minim de criză pentru o persoană de 2.000 de lei ar trebui să fie compus din salariul minim pe economie plus ajutorul de criză. Candidatul PRO România spune că în cazul a două persoane care formează o familie, atunci, pentru ce-a doua persoană se acordă un venit minim de criză de 1.500 de lei. Deci, în acest caz avem o persoană care ia 2.000 de lei, iar a doua persoană 1.500 de lei. În total, venitul minim de criză pentru soț și soție va fi de 3.500 de lei. Suma ar urma să crească la 4.500 de lei pentru o familie compusă din 3 persoane.

De unde bani?

Mircea Dobre a spus că, inevitabil, mulți dintre cetățeni se vor întreba de unde va lua statul bani pentru acest ajutor de criză. El spune că în cadrul discuțiilor care au fost la Comunitatea Europeană s-a hotărât ca în exercițiul 2021 – 2027 să existe și varianta ca statele membre ale Comunității să poată acorda pe perioadă determinată sume de bani sub forma voucherelor sau tichetelor de valoare pentru achiziția de alimente și îmbrăcăminte. Aceste tichete de valoare trebuie să ajungă direct în buzunarele cetățenilor, iar toată această sumă să facă parte din partea de contribuție a Comunității Europene, pentru acoperirea venitului minim de criză, Axa 8 (Fondul Social al UE), spune Mircea Dobre.
PRO România estimează că peste 5,8 milioane de români au nevoie de un sprijin pentru a ieși din criză.

O altă măsură importantă a PRO România este Sprijinul Economic de Criză, care se adresează antreprenorilor și constă în anularea unor taxe și impozite.

„Este o măsură specială pentru antreprenorii români, pentru toate companiile din România, dar în special IMM-urile, care vor fi cele mai afectate de criza economică din 2021. De aceea trebuie sprijinite să treacă peste această situație care ne va lovi pe toți. Condiția este ca angajatorii, respectiv firmele, companiile, să păstreze angajații pe toată perioada anului 2021.“, a spus Mircea Dobre.

Planul PRO România pentru Sprijinul Economic de Criză

Reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole și alimentare, cât și pentru serviciile din HORECA.
Anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microintreprinderi, taxele și impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative.
Statul va acoperi 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării IMM-urilor din cauza restricțiilor impuse de autorități.
Prorograrea pentru 2022 a ratelor aferente finanțărilor la bănci și IFN-uri și prelungirea maturității cu perioada de grație.
Deschiderea tuturor afacerilor închise de măsurile guvernului Orban. Măsura închiderii se poate lua doar în situatia apariției unor focare de infecție COVID-19 în respectivele locații.
Acordarea de granturi de până la 500.000 euro și garanții de stat de 100% pentru investiții în producție, mai ales pentru industria alimentară care utilizează materii prime autohtone.
Modificarea programului IMM INVEST prin simplificarea lui, mărirea plafonului, extinderea lui și la alte domenii și reducerea comisioanelor plătite de companii.

Comandat de: Partidul PRO România
Executat de: Asociația Puterea Civică
Portal: www.ordinea.ro
CMF: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis garantează că NU va impune lockdown după alegerile parlamentare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a punctat foarte clar, astăzi, faptul că nu se va pune problema intraurării stării de urgență, după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„În ceea ce privește un eventual lockdown: nu există nicio intenție, eu nu intenționez să promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri pentru că sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se promoveze cu știri false. Abordarea de până acum s-a dovedit a fi una corectă și vom continua să impunem carantină locală sau zonală. Trebuie să lupătm în continuare cu acest virus pentru că prea mulți români pierd zilnic lupta cu acest virus, este o presiune prea mare asupra ATI. Medicii fac eforturi supraomenești pentru a salva vieți în fiecare zi”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: