Connect with us

Politica

Primarii PNL susțin actuala conducere a partidului! Iată declarațiile lor….

Maria Ionescu

Publicat

la

 

Ca urmare a declarațiilor făcute de către liberalul Ovidiu Cupșa, PNL a transmis următorul comunicat de presă: ”Partidul Național Liberal și-a asumat coagularea dreptei și reforma clasei politice. Aceste demersuri se fac etapizat și necesită timp pentru a aduce echilibru în climatul pe care cetățenii îl doresc. Ca urmare a declarațiilor fostului vicepreședinte al PNL Constanța, Ovidiu Cupșa, potrivit căruia liberalii autentici ar fi fost „epurați” de la conducerea formațiunii în ultimii ani, facem următoarele precizări: Biroul Politic Județean al PNL Constanța are, începând cu data de 31 ianuarie 2015, ca urmare a demarării procesului de fuziune cu Partidul Democrat Liberal, un număr de 20 de vicepreședinți și nu doar nouă. În ceea ce îi privește pe cei opt vicepreședinți ai PNL Constanța invocați de Ovidiu Cupșa, aceștia au optat să se retragă din prim-planul vieții politice, de-a lungul anilor, din diferite motive de ordin personal. Nici unul dintre cei menționați de Ovidiu Cupșa nu a fost „epurat” din rândurile Filialei PNL Constanța, deciziile aparținându-le în totalitate. „Este falsă ideea că m-am retras din rândurile PNL Constanța din cauza conducerii actuale a filialei. Total fals! Relația mea cu președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a fost, este și rămâne foarte bună. Am renunțat la calitatea de vicepreședinte exclusiv din motive de sănătate”, susține liberalul Dumitru Bedivan.

„Mi-am dat demisia din funcția de conducere deținută în PNL Constanța pentru a da posibilitatea unei noi generații de tineri politicieni să fie promovată, și în nici un caz din cauza președintelui”, declară Constantin Matei, membru al PNL Constanța.

Ionel Chiriță susține că „decizia de a ieși din politică a venit ca un demers firesc pentru a mă putea alătura acelora care nu au decât interesul de a fi obiectivi și echidistanți față de acțiunile celor care decid treburile publice. Am părăsit definitiv câmpul bătăliilor politice și mi-am concentrat atenția asupra problemelor hîrșovenilor, rămânând implicat și tot mai activ în viața publică a orașului din zona societății civile, fără parti-pris-uri politice. În activitatea mea politică, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a fost întotdeauna în favoarea liberalismului și unul dintre puținii parteneri pe care i-am avut în Partidul Național Liberal.

Reamintim că toate deciziile care se referă la activitatea politică a PNL Constanța, inclusiv cele care au ținut de organizarea alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare, au fost discutate și apoi validate statutar de toate forurile organizatorice locale și județene, în unele cazuri fiind validate chiar de Biroul Politic Național al PNL, lucru dovedit de faptul că, până în acest moment, nu au fost înregistrate contestații cu privire la încălcări ale statutului. De asemenea, amintim faptul că echipa de campanie a alegerilor parlamentare este exact cea care a coordonat și alegerile locale din 5 iunie a.c., aceasta fiind validată în unanimitate prin votul BPJ al PNL Constanța în data de 15 iulie a.c.

George Niculescu, unul dintre cei 20 de vicepreședinți ai PNL Constanța, susține că „procesul de stabilire a listelor pentru alegerile parlamentare a fost unul statutar, personal beneficiind de întreg sprijinul organizației județene în momentul în care mi-am exprimat intenția de a candida. Elementul de noutate invocat de colegul Ovidiu Cupșa a constat nu neapărat în vechimea în partid a oamenilor de pe listă, ci noutatea a venit prin demersul fără precedent în istoria acestei filiale, acela de a reînnoi în întregime lista pentru aceste alegeri”.

Primarul comunei 23 August, Mugur Mitrana, președinte al Ligii Aleșilor Locali liberali, afirmă că „deciziile importante au fost luate întotdeauna împreună, prin consultarea tuturor membrilor și a forurilor de decizie. Acum, după alegerile parlamentare, Partidul Național Liberal trebuie să continue procesul de reformă în mod echilibrat, unitar”.

Primarul orașului Eforie, Robert Șerban, reamintește faptul că „echipa PNL Constanța a fost mereu una deschisă, care și-a asumat prin vot fiecare decizie adoptată. Avem acum un singur obiectiv: consolidarea dreptei pe scena politică și continuarea reformei asumate de Partidul Național Liberal”.

De aceeași părere este și primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, vicepreședinte al PNL Constanța, care consideră că „în aceste clipe, Partidul Național Liberal trebuie să rămână unit, responsabilitatea pentru scorul obținut la alegerile parlamentare este una colectivă, a întregului partid, nu a unei singure persoane și nu cred că este indicat să ne dăm toți demisia”.

Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, prim-vicepreședinte al PNL Constanța, consideră că „ar trebui să ne gândim foarte bine înainte să luăm decizii: ce facem cu primarii liberali din județ care au obținut rezultate mai slabe la aceste alegeri? Așa cum se știe, primarii sunt președinți de organizații în localitățile lor și au condus campania electorală. Dacă ar fi să mă iau după raționamentul colegilor demisionari, ar trebui oare să îi dăm pe toți acești primari afară din partid? Cred că trebuie să strângem rândurile pentru că echipa PNL Constanța este una puternică. Avem obligația ca împreună să facem o analiză obiectivă pentru a afla ce s-a întâmplat cu electoratul liberal care nu a mai venit la vot. Primarii liberali din județ sunt alături de președintele PNL Constanța și îl susțin să rămână în funcție pentru a reuși, la Convenția Județeană, să alegem cea mai potrivită echipă de conducere cu care să putem câștiga alegerile viitoare și să schimbăm culoarea politică a județului Constanța în 2020. Acum este nevoie de stabilitate pentru a nu pierde oameni de valoare care, în cazul unui interimat, ar putea interpreta că organizația este instabilă și, drept consecință, s-ar retrage sau s-ar reorienta către alte partide unde este mai multă liniște”.

Și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, declară că „trebuie să fim raționali pentru că deciziile radicale nu se iau în momente de tensiune. Trebuie să fim lucizi, să ne sfătuim și abia după aceea să decidem ce avem de făcut  în viitor”.

La rândul său, primarul orașului Cernavodă, Liviu Negoiță, vicepreședinte al PNL Constanța, afirmă că „indiferent de scorul pe care Partidul Național Liberal l-a obținut la alegerile parlamentare, important este să fim maturi, să ne mobilizăm și să continuăm procesul de coagulare a dreptei pe care PNL și l-a asumat. Numai lucrând în echipă vom reuși. Să fiu membru al echipei PNL Constanța este o mândrie. Pentru mine, altă opțiune nu există!”.

Prim-vicepreședintele PNL Constanța, Constantin Chirilă, declară că „în acest moment, trebuie să vorbim despre reguli, principii și despre construcție. Partidul nu se poate conduce prin corespondență, ci doar alături  de o echipă de oameni dedicați și implicați, așa cum suntem noi, liberalii”.

Pe de altă parte, vicepreședintele PNL Constanța, Marian Iordache, spune că „nu sunt rudă cu niciunul dintre membrii Biroului Politic Județean și nici nu am simțit vreo presiune asupra mea pentru a lua deciziile din perioada anterioară. Nu am beneficiat, nu beneficiez și nici nu am de gând să cer vreo favoare personală, nu intenționez să părăsesc PNL și consider că acum își dau demisia doar oamenii care au urmărit un scop personal și nu unul care să ducă la dezvoltarea sau câștigul partidului. Doar cei care rămân și pun umărul la reconstrucția partidului au onoare și demnitate”.

Nu în ultimul rând, Nicolae Soldatu, unul dintre membrii fondatori ai PNL Constanța, este de părere că „acum nu era nici timpul, nici momentul ca acești domni <<liberali de 27 de ani>> să sară din corabie. Nu putem să risipim ce am construit în decursul anilor. S-au autoexclus prin non-combatul din campania electorală. În ceea ce mă privește, sunt membru al acestui partid încă din 1990 și am primit cu entuziasm această idee a președintelui PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, de a reînnoi partidul. Trebuie să ne adaptăm timpurilor, să ne reinventăm, exact așa cum fac toate partidele, și să luptăm împreună pentru idei, pentru valori. Eterni nu putem fi decât cu principiile și trebuie să știm mereu cum să aplicăm liberalismul. Acum se vede cine este cu adevărat liberal”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Cristian Diaconescu, noul președinte al PMP, și-a anunțat candidatura la Președinția României

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, moţiunea sa, ”România respectată”, fiind votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi la evenimentul organizat online, cu participarea fizică a liderilor formaţiunii la Sinaia. El a transmis, la prezentarea moţiunii sale, că delegaţii PMP nu s-au reunit la congres pentru a ieşi ”la tarabă pentru un alt partid politic”. Cristian Diaconescu a fost singurul care a participat cu o moţiune la congresul PMP. El le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară ”elemente de disociere de Eugen Tomac”, fostul preşedinte al formaţiunii care a demisionat după ce PMP nu a mai intrat în Parlament, după alegerile din decembrie anul trecut. Acesta şi-a exprimat intenţia de a semna parteneriate cu partide conservatoare europene şi a vorbit şi despre modul în care arată acum scena politică românească. Diaconescu și-a anunțat intenția de a candida la Președinția României în 2024.

Delegaţii au votat de asemenea pentru renunţarea la fuziunea dintre PMP şi UNPR.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PMP își alege o nouă conducere. Cristian Diaconescu, singurul candidat pentru funcția de președinte

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mişcarea Populară organizează, astăzi, la Sinaia, congres pentru alegerea noilor structuri de conducere. Numărul de participanţi afost dimensionat pentru a respecta măsurile impuse de pandemie, iar delegaţii PMP din întreaga ţară şi diaspora vor vota electronic. Alegerea noii conduceri se va face prin sistem online, iar la vot vor participa peste 530 de membri de partid. La Congresul PMP se va candida pe moţiuni, singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida împreună cu o echipă fiind prim-vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu. Acesta va prelua mandatul de președinte de la Marius Pașcan, cel care l-a înlocuit pe Eugen Tomac, care și-a dat demisia după pierderea alegerilor.

În ceea ce privește Constanța, Claudiu Palaz, liderul PMP-iștilor de la malul mării, va candida pentru o funcție de vicepreședinte.

Amintim că PMP a ratat intrarea în Parlament, la alegerile parlamentare de anul trecut nereuşind să întrunescă pragul electoral de 5%. La Camera Deputaţilor PMP a obţinut 4,82% din voturi, iar la Senat 4,93%.

Sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Educației vine cu trei noutăți în privința transportului elevilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat în această seară, la Antena3, trei noutăți de importante pentru elevi, în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, i-a adresat o întrebare cu privire la transportul elevilor.

„Este un subiect extrem de important, pentru că, din păcate, pe baza unei reglementări eronate prin Legea 226, reglementare eronată care a făcut această lege inaplicabilă, am fost obligați să intervinăm printr-o ordonanță de urgență, pentru a putea face aplicabilă Legea 226. Ordonanța de urgență a fost deja prezentată în Guvern, miercuri va aprobată, iar noutățile sunt următoarele. Prima noutate este că primii trei km din naveta elevilor nu se mai decontează ca până acum cu 10 lei, ci cu 30 lei. Mai apoi, de la 3 până la 50 km, se decontează cu 3 lei/km.

A doua noutate: se scoate plafonul, limitarea de distanță, care era până acum de 50 de km. Naveta va fi decontată indiferent de distanța pe care elevul este nevoit să o parcurgă până la școală”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„A treia noutate este foarte clară: spre deosebire de situația de până acum, nu mai este obligat elevul să avanseze banii, banii vor fi avansați de către Ministerul Educației, există un buget de 100 milioane lei în acest moment pentru decontarea navetei elevilor, urmând ca decontul să se facă la sfârșit de lună”, a zis ministrul Educației. „Deci, Ministerul Educației, prin inspectorate, livrează banii școlilor, iar elevul are relația de decontare cu școala”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Un alt lucru foarte important, pentru a fi deschis maximum. Există situații în țară, în trei, patru județe, în care tarifele abonamentelor sunt mai mari decât posibilitatea de decontare prin Ministerul Educației. În aceste situații, am luat legătura deja cu președinții Consiliilor Județene și sunt convins că aceștia vor negocia cu transportatorii în așa fel încât elevii să aibă condiții privilegiate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: