Connect with us

Politica

Primarii PNL susțin actuala conducere a partidului! Iată declarațiile lor….

Maria Ionescu

Publicat

la

 

Ca urmare a declarațiilor făcute de către liberalul Ovidiu Cupșa, PNL a transmis următorul comunicat de presă: ”Partidul Național Liberal și-a asumat coagularea dreptei și reforma clasei politice. Aceste demersuri se fac etapizat și necesită timp pentru a aduce echilibru în climatul pe care cetățenii îl doresc. Ca urmare a declarațiilor fostului vicepreședinte al PNL Constanța, Ovidiu Cupșa, potrivit căruia liberalii autentici ar fi fost „epurați” de la conducerea formațiunii în ultimii ani, facem următoarele precizări: Biroul Politic Județean al PNL Constanța are, începând cu data de 31 ianuarie 2015, ca urmare a demarării procesului de fuziune cu Partidul Democrat Liberal, un număr de 20 de vicepreședinți și nu doar nouă. În ceea ce îi privește pe cei opt vicepreședinți ai PNL Constanța invocați de Ovidiu Cupșa, aceștia au optat să se retragă din prim-planul vieții politice, de-a lungul anilor, din diferite motive de ordin personal. Nici unul dintre cei menționați de Ovidiu Cupșa nu a fost „epurat” din rândurile Filialei PNL Constanța, deciziile aparținându-le în totalitate. „Este falsă ideea că m-am retras din rândurile PNL Constanța din cauza conducerii actuale a filialei. Total fals! Relația mea cu președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a fost, este și rămâne foarte bună. Am renunțat la calitatea de vicepreședinte exclusiv din motive de sănătate”, susține liberalul Dumitru Bedivan.

„Mi-am dat demisia din funcția de conducere deținută în PNL Constanța pentru a da posibilitatea unei noi generații de tineri politicieni să fie promovată, și în nici un caz din cauza președintelui”, declară Constantin Matei, membru al PNL Constanța.

Ionel Chiriță susține că „decizia de a ieși din politică a venit ca un demers firesc pentru a mă putea alătura acelora care nu au decât interesul de a fi obiectivi și echidistanți față de acțiunile celor care decid treburile publice. Am părăsit definitiv câmpul bătăliilor politice și mi-am concentrat atenția asupra problemelor hîrșovenilor, rămânând implicat și tot mai activ în viața publică a orașului din zona societății civile, fără parti-pris-uri politice. În activitatea mea politică, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a fost întotdeauna în favoarea liberalismului și unul dintre puținii parteneri pe care i-am avut în Partidul Național Liberal.

Reamintim că toate deciziile care se referă la activitatea politică a PNL Constanța, inclusiv cele care au ținut de organizarea alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare, au fost discutate și apoi validate statutar de toate forurile organizatorice locale și județene, în unele cazuri fiind validate chiar de Biroul Politic Național al PNL, lucru dovedit de faptul că, până în acest moment, nu au fost înregistrate contestații cu privire la încălcări ale statutului. De asemenea, amintim faptul că echipa de campanie a alegerilor parlamentare este exact cea care a coordonat și alegerile locale din 5 iunie a.c., aceasta fiind validată în unanimitate prin votul BPJ al PNL Constanța în data de 15 iulie a.c.

George Niculescu, unul dintre cei 20 de vicepreședinți ai PNL Constanța, susține că „procesul de stabilire a listelor pentru alegerile parlamentare a fost unul statutar, personal beneficiind de întreg sprijinul organizației județene în momentul în care mi-am exprimat intenția de a candida. Elementul de noutate invocat de colegul Ovidiu Cupșa a constat nu neapărat în vechimea în partid a oamenilor de pe listă, ci noutatea a venit prin demersul fără precedent în istoria acestei filiale, acela de a reînnoi în întregime lista pentru aceste alegeri”.

Primarul comunei 23 August, Mugur Mitrana, președinte al Ligii Aleșilor Locali liberali, afirmă că „deciziile importante au fost luate întotdeauna împreună, prin consultarea tuturor membrilor și a forurilor de decizie. Acum, după alegerile parlamentare, Partidul Național Liberal trebuie să continue procesul de reformă în mod echilibrat, unitar”.

Primarul orașului Eforie, Robert Șerban, reamintește faptul că „echipa PNL Constanța a fost mereu una deschisă, care și-a asumat prin vot fiecare decizie adoptată. Avem acum un singur obiectiv: consolidarea dreptei pe scena politică și continuarea reformei asumate de Partidul Național Liberal”.

De aceeași părere este și primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, vicepreședinte al PNL Constanța, care consideră că „în aceste clipe, Partidul Național Liberal trebuie să rămână unit, responsabilitatea pentru scorul obținut la alegerile parlamentare este una colectivă, a întregului partid, nu a unei singure persoane și nu cred că este indicat să ne dăm toți demisia”.

Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, prim-vicepreședinte al PNL Constanța, consideră că „ar trebui să ne gândim foarte bine înainte să luăm decizii: ce facem cu primarii liberali din județ care au obținut rezultate mai slabe la aceste alegeri? Așa cum se știe, primarii sunt președinți de organizații în localitățile lor și au condus campania electorală. Dacă ar fi să mă iau după raționamentul colegilor demisionari, ar trebui oare să îi dăm pe toți acești primari afară din partid? Cred că trebuie să strângem rândurile pentru că echipa PNL Constanța este una puternică. Avem obligația ca împreună să facem o analiză obiectivă pentru a afla ce s-a întâmplat cu electoratul liberal care nu a mai venit la vot. Primarii liberali din județ sunt alături de președintele PNL Constanța și îl susțin să rămână în funcție pentru a reuși, la Convenția Județeană, să alegem cea mai potrivită echipă de conducere cu care să putem câștiga alegerile viitoare și să schimbăm culoarea politică a județului Constanța în 2020. Acum este nevoie de stabilitate pentru a nu pierde oameni de valoare care, în cazul unui interimat, ar putea interpreta că organizația este instabilă și, drept consecință, s-ar retrage sau s-ar reorienta către alte partide unde este mai multă liniște”.

Și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, declară că „trebuie să fim raționali pentru că deciziile radicale nu se iau în momente de tensiune. Trebuie să fim lucizi, să ne sfătuim și abia după aceea să decidem ce avem de făcut  în viitor”.

La rândul său, primarul orașului Cernavodă, Liviu Negoiță, vicepreședinte al PNL Constanța, afirmă că „indiferent de scorul pe care Partidul Național Liberal l-a obținut la alegerile parlamentare, important este să fim maturi, să ne mobilizăm și să continuăm procesul de coagulare a dreptei pe care PNL și l-a asumat. Numai lucrând în echipă vom reuși. Să fiu membru al echipei PNL Constanța este o mândrie. Pentru mine, altă opțiune nu există!”.

Prim-vicepreședintele PNL Constanța, Constantin Chirilă, declară că „în acest moment, trebuie să vorbim despre reguli, principii și despre construcție. Partidul nu se poate conduce prin corespondență, ci doar alături  de o echipă de oameni dedicați și implicați, așa cum suntem noi, liberalii”.

Pe de altă parte, vicepreședintele PNL Constanța, Marian Iordache, spune că „nu sunt rudă cu niciunul dintre membrii Biroului Politic Județean și nici nu am simțit vreo presiune asupra mea pentru a lua deciziile din perioada anterioară. Nu am beneficiat, nu beneficiez și nici nu am de gând să cer vreo favoare personală, nu intenționez să părăsesc PNL și consider că acum își dau demisia doar oamenii care au urmărit un scop personal și nu unul care să ducă la dezvoltarea sau câștigul partidului. Doar cei care rămân și pun umărul la reconstrucția partidului au onoare și demnitate”.

Nu în ultimul rând, Nicolae Soldatu, unul dintre membrii fondatori ai PNL Constanța, este de părere că „acum nu era nici timpul, nici momentul ca acești domni <<liberali de 27 de ani>> să sară din corabie. Nu putem să risipim ce am construit în decursul anilor. S-au autoexclus prin non-combatul din campania electorală. În ceea ce mă privește, sunt membru al acestui partid încă din 1990 și am primit cu entuziasm această idee a președintelui PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, de a reînnoi partidul. Trebuie să ne adaptăm timpurilor, să ne reinventăm, exact așa cum fac toate partidele, și să luptăm împreună pentru idei, pentru valori. Eterni nu putem fi decât cu principiile și trebuie să știm mereu cum să aplicăm liberalismul. Acum se vede cine este cu adevărat liberal”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Tandemul Băsescu – Palaz. ”PMP va avea SIGUR deputat şi senator de Constanţa”

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Claudiu Palaz și Elena Băsescu sunt propunerile PMP Constanța pentru Senat și pentru Camera Deputaților.

Claudiu Palaz este un profesionist în domeniul administrației publice. De formație este consilier juridic, ajungând foarte cunoscut opiniei publice în perioada în care a fost prefect al județului Constanța. În această calitate, Palaz s-a implicat în deblocarea lucrărilor la Autostrada Soarelui, pe tronsoanele dintre Cernavodă și Constanța. Proiectul bătea pasul pe loc din cauza problemelor de expropriere pe culoarul autostrăzii. Primind delegare de atribuții din partea ministrului Transporturilor de la acea vreme, Anca Boagiu, fostul prefect a soluționat în mod eficient toate aceste probleme. Ca urmare, în timpul mandatului său autostrada a fost dată în folosință, în beneficiul constănțenilor. 

O altă acțiune foarte cunoscută a fostului prefect Claudiu Palaz a fost închiderea magazinelor de vise din județul Constanța. Vorbim aici de controale tematice derulate împreună cu autoritățile judiciare, dar și de momente de sensibilizare a publicului cu privire la necesitatea stopării fenomenului consumului de etnobotanice. Ca un amănunt de culoare, campania împotriva magazinelor de vise a început cu o conferință de presă, în care Palaz a zidit simbolic intrarea într-un astfel de loc. 

În mod cert, Claudiu Palaz a fost un prefect curajos. Și ne referim aici la lupta juridică împotriva abuzurilor din administrație. Palaz a avut curajul să emită două ordine de încetare a mandatului fostului primar PSD-ist al Mangaliei, Claudiu Tusac, un corupt care avea să fie dovedit mult mai târziu în fața instanței penale. Însă semnele devalizării uluitoare puse la cale de acest fost ales al mangalioților erau cunoscute. De pildă, Tusac trimitea adrese oficiale din Primăria Mangalia către agenții economici, cerându-le acestora sponsorizări pentru derularea Festivalului Callatis. Însă contul indicat era al unei fundații în care Tusac era membru fondator și președinte. Practic, acesta folosea pârghiile puterii pentru a se îmbogăți. Aflând de această situație, Palaz a cerut Agenției Naționale de Integritate să constate starea de incompatibilitate, iar în faza a doua l-a eliberat pe hoț din funcție. 

Nici Radu Mazăre n-a avut viață ușoară cu fostul prefect Claudiu Palaz. Ne referim aici la o serie de hotărâri ale Consiliului Local, adoptate la inițiativa lui Mazăre, care au fost atacate de Instituția Prefectului în contencios administrativ, suspendate și chiar anulate. De răsunet a fost atacarea hotărârii de vânzare a Cazinoului din Constanța. În acest fel, clădirea simbol a Constanței a fost salvată de la mezat, iar în momentul de față se află în proces de reabilitare cu fonduri de la CNI.

În perioada 2016 – 2020, Claudiu Palaz a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, calitate în care s-a ocupat de finalizarea proiectului de restaurare a cetății Capidava, de punerea în funcțiune a dotărilor de la Policlinica 2, de reabilitarea spațiilor din jurul Pavilionului Expozițional, de demolarea clădirilor insalubre din curtea Policlinicii 2 și transformarea locului în parc, de proiectul pentru reabilitarea unei clădiri degradate în vederea mutării aici a Serviciului de Medicină Legală. De asemenea, a coordonat întocmirea proiectului pentru reabilitarea teatrului de vară din Mamaia și a obținut pentru CJC drepturile de marcă pentru Festivalul Mamaia, care vor putea fi folosite pe viitor.

În clipul atașat mai jos puteți afla mai multe detalii despre activitatea lui Claudiu Palaz:

Elena este fiica fostului președinte al României Traian Băsescu. Ea a fost europarlamentar, dar și consilier pe probleme de politică externă pentru Camera de Comerț și Industrie a României. Elena Băsescu este economist, însă a absolvit și un masterat în științe politice la SNSPA București. Totodată, este antreprenor, conducând o afacere. În clipul atașat mai jos, puteți afla mai multe detalii despre tipul de campanie electorală, despre mesajul și obiectivele pe care și le propune candidata PMP pentru un post de deputat de Constanța.

Mai jos puteți citi un interviu cu Elena Băsescu:

Elena Băsescu – o campanie la firul ierbii, exact ca în vremea PDL-ului

Reporter: Doamna Băsescu, această campanie electorală se apropie de sfârşit. Cât de dificilă a fost în contextul pandemiei?

Elena Băsescu: A fost, cu siguranţă, cea mai dificilă campanie pe care am făcut-o de când am intrat în politică în urmă cu 15 ani. Restricţiile impuse de autorităţi, carantinarea Municipiului Constanţa, legislaţia electorală deficitară care nu-ţi permite să faci mai nimic şi, peste toate, sentimentul acut al unui nor negru care s-a aşternut asupra întregii planete. Sincer, îmi doresc ca niciodată, în viaţa aceasta, să nu mai fie nevoie să facem o astfel de campanie.

Chiar şi în aceste condiţii, împreună cu colegii de la PMP Constanţa, sub coordonarea preşedintelui Claudiu Palaz, am reuşit să batem judeţul în lung şi în lat şi să ajungem în aproape fiecare localitate.

Reporter: Cum au decurs discuţiile cu oamenii şi care au fost reacţiile lor?

Elena Băsescu: Din punctul acesta de vedere, a fost o lună şi jumătate minunată. Locuitorii judeţului Constanţa sunt oameni extraordinari: primitori, deschişi şi pozitivi. Cred că, având în vedere şi situaţia cu pandemia, cetăţenii aveau nevoie să discute cu politicienii, şi pentru a înţelege ce se întâmplă şi ce urmează, dar şi pentru a găsi cuvinte de încurajare. Cred că, dacă decidenţii politici de la Bucureşti ieşeau din birouri şi încercau comunicare directă cu oamenii, respectându-se toate normele impuse (exact aşa cum a făcut şi PMP), gradul de conformare faţă de măsurile dispuse ar fi fost mult mai mare.

În timp ce alţi politicieni s-au izolat de cetăţeni, noi, cei de la PMP, am încercat să le oferim încredere şi să discutăm despre ce putem face ca lucrurile să se îmbunătăţească. Vă dau un exemplu simplu: există partide care au anunţat că fac campanie doar pe internet. Cu tot respectul, dar nu există internet în gospodăriile din localităţi care n-au apă, canal şi gaze – asta înseamnă să-i laşi de izbelişte pe oamenii aceia, să le spui că nu-ţi pasă de ei şi că votul lor nu valorează nimic pentru tine.

Reporter: Ce aţi descoperit în periplul dumneavoastră prin judeţul Constanţa?

Elena Băsescu: Un judeţ dezvoltat cu trei viteze. În primul rând, Municipiul Constanţa este dezvoltat economic şi la un standard de calitate a vieţii poate comparabil cu Bucureştiul. Dezvoltarea infrastructurii, exploatarea resurselor din Platforma Continentală a Mării Negre şi creşterea importanţei Portului ar putea să fie obiective extraordinare. Pe al doilea palier se găsesc staţiunile de pe litoral care beneficiază, de bine, de rău, de un influx de turişti şi, implicit de bani, în sezon. Plus că au un potenţial uriaş, iar autorităţile au mai făcut mici investiţii în infrastructură. Dacă statul român va pompa resurse în promovarea litoralului şi în rezolvarea unor probleme punctuale de infrastructură (spre exemplu, reţeaua de alimentare cu gaze naturale), cetăţenii din aceste localităţi pot spera la un standard de viaţă foarte bun, comparabil cu cel din Municipiul Constanţa. Cred că următorii patru ani pot aduce un salt calitativ al vieţii, mai ales din turism şi agroturism. În această categorie, aş băga şi Mihail Kogălniceanu, acolo unde este baza militară NATO.

Am descoperit însă şi Constanţa profundă, acele localităţi din interiorul judeţului care sunt profund subdezvoltate din perspectiva infrastructurii şi unde oamenii se confruntă cu greutăţi majore. Mă refer la cele dinspre Dunăre, dinspre Călăraşi, cele care nu au acces la mare. Oamenii de acolo nu au apă şi canalizare, se încălzesc toţi la sobe cu lemne, lucrează pământul în gospodării de subzistenţă.

Angajamentul PMP Constanţa este să-i reprezentăm în Parlament pe toţi constănţenii, inclusiv sau mai ales pe cei din această a treia categorie. Judeţul trebuie să se dezvolte unitar.

Reporter: Aţi vorbit mult în această campanie pentru alegerile parlamentare despre infrastructura locală: apă, canalizare, gaze, curent, asfalt etc. Cum poate ajuta un parlamentar să fie rezolvate aceste probleme?

Elena Băsescu: În primul rând, Partidul Mişcarea Populară vrea să acceadă la guvernare pentru a pune în aplicare programul de guvernare pe care l-a prezentat cetăţenilor. Acesta cuprinde programe de investiţii în infrastructura locală. Dau un exemplu: PMP doreşte creşterea de la 32% la 65% a numărului gospodăriilor care au acces la sistemul de alimentare cu gaze naturale. Acest lucru se poate realiza inclusiv printr-un program naţional de dezvoltare a infrastructurii, finanţat de la Bugetul de Stat prin intermediul Ministerului Dezvoltării. Evident, Guvernul are nevoie de susţinere parlamentară.

Mai direct, parlamentarii pot propune iniţiative legislative inclusiv pentru proiecte de infrastructură. Autostrada Unirii (Ungheni – Iași – Târgu Frumos – Pașcani – Târgu Neamț – Poiana Largului – Ditrău – Târgu Mureș) şi Autostrada Nordului (Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava) vor fi realizate în baza unor legi iniţiate şi promovate de parlamentari PMP care au reuşit să găsească susţinere parlamentară. Acelaşi principiu se poate aplica şi pentru proeicte de investiţii panjudeţene.

Nu în ultimul rând, parlamentarii dezbat şi votează în fiecare an Bugetul de Stat. Eu şi Claudiu Palaz vom lupta în Parlament ca obiectivele majore de investiţii ale judeţului să primească finanţarea necesară.

Reporter: Cum apreciaţi că se poate rezolva problema gazelor naturale?

Elena Băsescu: Până în 2024, sper ca 80% din localităţile din Constanţa să fie legate la reţeaua naţională de gaze naturale. Mai ales dacă vom scoate gaze din Platforma Continentală a Mării Negre, ar fi absolut absurd ca locuitorii judeţului Constanţa să nu beneficieze de aceste gaze. Nu discutăm de vreun judeţ montan care să prezinte mari probleme în ceea ce priveşte partea de infrastructură. 

Există trei căi majore prin care putem atinge acest obiectiv: 1) Accesarea de fonduri europene în vedere extinderii infrastructurii de transport de gaze. Se discută foarte serios ca aceste lucruri să poată fi finanţate prin Programul Operaţional Regional în cadrul exerciţiului bugetar 2021 – 2027 al UE; 2) Extinderea reţelei de către furnizorii de energie, aceştia urmând să-şi recupereze în timp investiţia; 3) Finanţarea de la Bugetul de stat a unor lucrări punctuale de infrastructură, iar parlamentarii PMP vor avea capacitate de negociere majoră în perspectiva aprobării viitoarelor bugete de stat – inclusiv cel pentru 2021.

Pentru că ştiu că au fost discuţii despre cine suportă branşarea efectivă a oamenilor la reţea, soluţiile pot fi diverse: fie aceste operaţiuni individuale pot fi finanţate în cadrul proiectului mare de investiţii (aşa cum s-a făcut în multe locuri cu reabilitarea termică a blocurilor), fie lucrările pot fi realizate de furnizorii de energie şi, apoi, introduse pe o perioadă mai lungă de timp în facturile pe care le primesc cetăţenii. Nu în ultimul rând, pot exista proiecte sociale punctuale prin care oamenii primesc sume de bani tocmai pentru a se branşa la gaze. Să presupunem că un branşament costă 3.000 de lei – pentru stat, este mai uşor să plătească o dată acest cost decât să dea 750 de lei de persoană ajutor de încălzire pentru lemne, aşa cum se întâmplă în acest moment.

Reporter: Sunteţi optimistă în ceea ce priveşte rezultatul alegerilor parlamentare din 6 decembrie?

Elena Băsescu: Da, categoric. Făcând campanie la firul ierbii, m-am convins încă o dată că PMP Constanţa este una dintre cele mai puternice organizaţii ale partidului. S-a făcut campanie exact ca PDL-ul pe vremuri. Sunt convinsă că PMP va avea şi deputat, şi senator de Constanţa.

În ceea ce priveşte partidul la nivel naţional, sunt optimistă că vom urma traiectoria ascendentă. Avem cea mai bună echipă de candidaţi, un program de guvernare coerent şi consistent, dar şi consecvenţă în acţiunile politice întreprinse.

Un material electoral.
Comandat de Partidul Mișcarea Populară – Organizația Județeană Constanța.
Executat de Asociația Puterea Civică – portal www.ordinea.ro
CMF: 11200012

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alianța USR-PLUS Constanța: „Sistemul sanitar este în colaps. Se impun investiții de un miliard de euro în următorii 4 ani“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alianța USR-PLUS Constanța consideră că sistemul sanitar românesc trebuie să iasă din colaps și că se impune modernizarea spitalelor, construcția de spitale noi şi a unei infrastructuri sanitare moderne prin investirea a 1 miliard de euro în următorii 4 ani. Cei de la USR-PLUS notează că, în prezent, sistemul public de sănătate este subfinanţat şi are o infrastructură inadecvată, cu clădiri vechi şi insalubre şi cu circuite improprii.

„Vrem să asigurăm standardele minime în toate spitalele României şi să le modernizăm pe cele judeţene pentru a asigura cetăţenilor accesul la servicii de sănătate  de calitate la ei în judeţ. La Constanţa, Spitalul Judeţean este cea mai mare unitate sanitară din regiunea de sud est a României care asigură servicii medicale pentru o populaţie de peste 760.000 locuitori din judeţul Constanţa şi preia şi cazuri din judeţul Tulcea. În plus, în timpul verii, asigură asistenţa medicală turiştilor, iar statisticile arată că, în sezonul estival, la Unitatea de Primiri Urgențe sunt înregistrați peste 500 pacienți la fiecare 24 de ore. Pentru reducerea timpilor de aşteptare în toate Unităţile de Primiri Urgenţe propunem înfiinaţrea unor centre de permanenţă în imediata vecinătate a acestora. Programul USR PLUS prevede şi modernizarea spitalelor judeţene, astfel încât fiecare să beneficieze de tratamente şi servicii medicale de calitate la el în judeţ. De aceea, propunem construcția de centre comunitare și asigurarea dotării minime a cabinetelor medicilor de familii prin viitorul Program Operaţional Sănătate, Axa Prioritară 2. Vrem să realizăm o infrastructură dedicată prevenirii și îngrijirii infecțiilor nosocomiale şi încurajăm dezvoltarea centrelor de excelență și cercetare medicală pe lângă universitățile și facultățile de medicină. Evenimentele mai puţin fericite din ultimii ani au demonstrat că sistemul sanitar românesc nu este pregătit pentru tratarea pacienţilor cu arsuri. Programul de guvernare USR PLUS prevede redesenarea, renovarea și dotarea infrastructurii de tratament a marilor arși în toată țara.“, notează USR-PLUS.

Mai multe detalii ale programului de guvernare USR PLUS:  https://www.usrplus.ro/40_de_angajamente_la_guvernare

Sursa foto: USR

Comandat de Uniunea Salvați România – filiala Constanța

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 11200021

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Minune înainte de alegeri! Iohannis anunță DESCHIDEREA piețelor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că de la sfârşitul acestei săptămâni vor fi redeschise pieţele.

“Am putut să constatăm că în ultima săptămână numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puţin, totuşi scăderea este clară. Fiindcă şi aici sunt tot felul de interpreţi politici, această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci şi alţii şi această scădere nu este o întâmplare, nu este o şurubare la date, ci este o realitate în Europa şi, din fericire, facem parte din ţările în care se constată o reducere. Asta fiind constatată, am discutat aceste chestiuni cu experţii, cu specialiştii şi am decis ca de la sfârşitul acestei săptămâni să fie redeschise pieţele”, a spus Iohannis, la deschiderea tronsonului de autostradă A 7 – varianta ocolitoare Bacău, citat de Agerpres.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: