Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Consilierul județean Răzvan Filipescu (PRO România) vrea să înființeze, în 2023, prima clasă de învățământ dual cu profil agricol din județ

Published

on

Liderul PRO România, filiala Constanța, consilierul județean Răzvan Filipescu, a declarat că toată țara resimte lipsa de meseriași și criza forței de muncă. El spune că sistemul de învățământ trebuie să se schimbe și să ofere tinerilor șansa de a obține competențe și experiențe practice adaptate zilelor noastre. De aceea, afirmă Filipescu, învățământul dual este șansa pentru a avea o agricultură dezvoltată de oameni profesioniști.

„Învățământul dual acel instrument care asigura ucenicia, adică formează forță de muncă cu o calificare conform cerințelor pieței și asigura tranziția de la școală la muncă prin învățare efectivă la locul de muncă. Electricienii, sudorii, mecanicii agricoli, silozarii, șoferii profesioniști sunt câteva exemple de meserii care sunt la mare căutare și bine plătite la noi în țara, și totuși mulți aleg să plece afară.

Cred ca e momentul să ne implicam, să aducem la cunoștința copiilor și familiilor acestora oportunitățile și avantajele financiare pe care le ai dacă urmezi o școală profesionala în învățământul dual.

Trebuie să înțeleagă că după absolvire nu primesc doar o diploma, ca ies cu o meserie, că dobândesc cunoștințe moderne, adaptate la tehnologiile actuale, ca au deja experiența practică și, mai ales, că-i vrem în țară alături de familiile și prietenii lor.

De peste un an de zile lucrez, alături de colegii mei fermieri și de Ciprian Lepădatu, să promovez și să dezvolt acest sistem. Cel puțin în agricultură am făcut câțiva pași importanți, având ca obiectiv final ambiția să înființăm prima clasa de dual cu profil agricol din județ în 2023. Ne dorim ca învățământ dual și profesional Dobrogea, inclusiv învățământul agricol, să redevină atractiv, ca tinerii să înțeleagă șansele pe care le pot avea, care sunt avantajele financiare și să avem o forță de muncă profesionalizată.“, a declarat Răzvan Filipescu.

Liderul PRO România, filiala Constanța, spune că viitoarea clasă de învățământ dual cu profil agricol ar putea fi înființată la Poarta Alba, Medgidia sau Castelu, „undeva unde să avem cazare și mâncare pentru cei din județ.“

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions