Connect with us

Administratie

Consiliul Județean Constanța a aprobat înființarea unui Centru de dezintoxicare la Băneasa

Publicat

la

Consilierii județeni s-au reunit, astăzi, în ședință ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 24 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței. Printre cele mai importante proiecte de hotărâre a fost cel care a vizat aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2022, pentru Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța. Pentru anul curent, bugetul total estimat al regiei se ridică la suma de 94.805.950 de lei, iar pentru investiții au fost alocați 37.943.490 lei. Totodată, astăzi a fost aprobată și lista de investiții unde se regăsesc, pe lângă lucrările destinate drumurilor județene și achiziționarea de utilaje și echipamente cu o valoare alocată de 11.788.250 lei. De asemenea, a fost adoptat și proiectul de hotărâre care vizează aprobarea tarifelor, prețurilor și coeficienților ce vor fi aplicați în anul 2022 de către regie. Acestea urmează a fi modificate prin majorare față de anul precedent, cu coeficienți ce variază în funcție de natura lucrărilor.

Tot astăzi, a fost dezbătut și proiectul de aprobare a contului anual de execuție al bugetului Județului Constanța și al instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, aferent anului 2021. Astfel, pentru anul precedent, a fost aprobat un buget de 513.908.948 lei, iar încasările au fost de 382.570.875 lei, din care cheltuielile aferente anului 2021 s-au ridicat la valoarea de 356.502.206 lei, rezultând un excedent de 26.068.669 lei.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a fost cel cu privire la efectuarea demersurilor necesare transmiterii unui imobil din domeniul public al UAT Ovidiu, în domeniul public al judeţului Constanţa, în vederea punerii la dispoziţia proiectului “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa”. Acest demers vine în sprijinul implementării acestui proiect de interes judeţean şi s-a impus ca urmare a necesităţii realizării drumului de acces la Staţia de sortare, tratare mecano-biologică din localitatea Ovidiu. Proiectul a întrunit un număr de 33 voturi pentru.

De asemenea, și proiectul privind aprobarea transmiterii unei solicitări Consiliului Local al Comunei Băneasa pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea unui bun imobil, proprietate publică a Comunei Băneasa, din domeniul public al U.A.T. Comuna Băneasa în domeniul public al U.A.T. Județul Constanța a fost dezbătut și aprobat. Preluarea în proprietate publică a Județului Constanța a imobilului sus-menționat se face în scopul înființării unui Centru de acordare a serviciilor necesare prevenirii și tratării dependențelor (dezintoxicare), în județul Constanța neexistând o astfel de instituție dedicată acestor obiective. Totodată, se urmărește și redarea funcționalității Centrului de Sănătate Multifuncțional Băneasa cu specialitățile incluse, aflat în structura Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Tot astăzi, consilierii judeţeni au dezbătut şi aprobat proiectul privind închirierea unui imobil necesar funcţionării şi desfăşurării activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Constanţa, precum şi aprobarea documentaţiei privind procedura de atribuire a contractului de închieriere a imobilului. În urma unei expertize tehnice realizate în luna decembrie a anului trecut, s-a constatat că imobilul în care îşi desfăşoară în prezent activitatea această instituţie, nu corespunde necesităţilor şi cerinţelor tehnice necesare. Ca urmare a acestei expertize, s-a luat decizia închirierii unui spaţiu adecvat cerinţelor, fiind necesară aprobarea prin hotărâre de consiliu a documentaţiei aferente. Acest proiect de hotărâre a întrunit un număr de 32 voturi pentru.

Proiectul privind completarea Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr.246/11.11.2021, s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi. Astfel, în subordinea CJC funcționează trei Centre Școlare pentru Educație Incluzivă: „Albatros”, „Delfinul” și „Maria Montessori”. Două dintre cele trei centre școlare au solicitat suplimentarea numărului de burse de ajutor social. Majorarea acestui tip de burse este determinată de revizuirea cererilor de acordare formulate de către părinții/tutorii legali instituiții/reprezentanți legali ai elevilor minori, ca urmare a modificărilor legislative intervenite începând cu semestrul II al anului școlar 2021-2022. Numărul total al burselor școlare este de 554, defalcate astfel: 536 burse sociale, 4 burse de merit, 14 burse de studiu. De asemenea, în urma adoptării proiectului de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean în Consiliul de administraţie al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Maria Montessori” Constanţa, consilierul județean Stelică Caprinciu, a fost numit cu un număr de 22 de voturi pentru.

Un alt punct dezbătut a fost cel privind închirierea prin licitație publică a spațiului comercial în suprafață utilă de 39,60 mp, situat în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța – intrare vizitatori. În vederea închirierii este necesar ca autoritatea județeană să emită o hotărâre care va cuprinde următoarele elemente: datele de identificare și valoare de inventar ale bunului care face obiectul închirierii, durata închirierii și prețul minim al închirierii. Prețul minim de pornire a licitației pentru închirierea spațiului comercial este de 8,15 euro/mp util/lună, potrivit Raportului de Evaluare a Proprietății Imobiliare nr. 947/21.12.2020, întocmit de evaluatorul S.C. Primoval S.R.L., chiria urmând a fi achitată în lei, la cursul B.N.R. din ziua emiterii facturii, autoritatea județeană întocmind o documentație de atribuire cu respectarea prevederilor legale.

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: