Connect with us

Administratie

Consiliul Local Castelu, convocat în ședință extraordinară de îndată. Vezi ce proiecte sunt supuse aprobării

Publicat

la

Primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a convocat Consiliul Local în ședință extraordinară de îndată pentru mâine, de la ora 16.30. Pe ordinea de zi sunt nouă proiecte de hotărâre, cele mai multe făcând referire la aprobarea unor rapoarte de evaluare a unor terenuri.

„Având vedere Dispoziția nr. 150/18.03.2022 emisă de primarul comunei Castelu, sunteți convocat, conform convocatorului nr. 3.636/18.03.2022, să participați la ședința extraordinară de îndată a Consiliului Local Castelu, din data de 22.03.2022, ora 16.30, care se va organiza și desfășura în incinta Anexei sediului administrativ al Primăriei Castelu – sala de festivități, str. Republicii, nr. 56, județul Constanța, cu următoarea ordine de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea validări Dispoziției primarului comunei nr. 125 din 28 februarie 2022 privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli at comunei Castelu pentru anul 2022 – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  2. Project de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri si cheltuieli al comunei Castelu pentru anul 2022 – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  3. Proiect de hotărâre privind vânzarea prin licitație publică deschisa a imobilului teren intravilan in suprafață de 1.835 mp, situat in str. DC90, nr. 8, zona Crespor Biogaz, sat Nisipari, comuna Castelu, jud. Constanta si aprobarea caietului de sarcini – inițiator Primarul comunei domnul Nicolae Anghel;
  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare a terenului in suprafață de 550 mp situat in zona Agromec S.A. si Fruvimed S.A., sat Castelu, comuna Castelu, județul Constanta pentru stabilirea valorii terenului – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare a terenului in suprafață de 1.624 mp situat in zona Microferma, str. Fdt. Tudor Vladimirescu, nr. 1A, sat Nisipari, inițiator Primarul comunei domnul Nicolae Anghel;
  6. Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare a terenului in suprafața de 2.025 mp situat in zona Microferma, str. Fdt. Tudor Vladimirescu, nr. 1B, sat Nisipari, comuna Castelu, județul Constanta pentru stabilirea valorii terenului – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  7. Project de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare a terenului in suprafață de 2.373 mp situat in zona Microferma, str. Fdt. Tudor Vladimirescu, nr. IC, sat Nisipari, comuna Castelu, județul Constanta pentru stabilirea valorii terenului – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  8. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării si completării  inventarului bunurilor care aparțin Domeniului Privat al comunei Castelu, Județul Constanta – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  9. Proiect de hotărâre privind aprobarea scoaterii temporare din circuitul agricol a unor suprafețe de teren P$ 23 (576 mp) si P$ 33/2 (720 mp) in vederea amplasări conductelor de aducțiune pentru implementarea investiției „Sistemul Regional Constanta. Reabilitare sursa Medgidia; Aducțiune Medgidia — Gospodăria de apa Constanta sud”, având ca beneficiar RAJA S.A. Constanta,  in  cadrul  „Proiectului  regional  de  dezvoltare  a infrastructurii de apa si apa uzata in aria de operare a SC RAJA SA Constanta, in perioada 2014-2020″ – Programul Operațional Infrastructură Mare – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel.

Membrii comisiilor pe domenii de specialitate sunt rugați să se prezinte in data de 22.03.2022, ora 16.00 in incinta Anexei Sediului administrativ al Primăriei Comunei Castelu – Sala de festivități, str. Republicii, nr.   56, in vederea avizării proiectelor de hotărâri, astfel:

Comisia nr. 1 pentru punctul nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 si   8, Comisia nr. 2 pentru punctul nr. 2 si Comisia nr. 3 pentru punctul nr. 9  precum si pentru a formula si depune amendamente asupra acestora.“, se arată în convocatorul ședinței Consiliului Local Castelu.

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: