Connect with us

Administratie

Primăria Constanța bagă peste 13 milioane de lei în documentația unui… spital nou

Publicat

la

Deși nu e în stare să redeschidă actualul Spital Clinic de Boli Infecțioase, administrația Chițac vrea să ridice o nouă unitate sanitară. În acest sens, Primăria Constanța a publicat un anunț pe SEAP privind achiziționarea Serviciului de Elaborare documentație tehnico-economică (SF, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE, inclusiv asistenta tehnica din partea proiectantului) aferentă proiectului ”Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou”.

„Serviciul de Elaborare documentație tehnico-economică (SF, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE, inclusiv asistenta tehnica din partea proiectantului) aferentă proiectului ”Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou” se va realiza în trei faze, după cum urmează: 1. Faza I. Elaborare Studiu de fezabilitate (SF) și documentații pentru obținerea avizelor acordurilor (inclusiv studiu de oportunitate servicii medicale pentru identificarea soluțiilor optime de structura medicala a unității ,studii de teren – studiu geotehnic și studiu topografic, studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficiență ridicată și alte studii necesare realizării și acreditării obiectivului de investiții) 2. Faza II. Elaborare proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor , POE, Proiect Tehnic (PT) si DE 3. Faza III – Prestarea serviciului de asistență tehnică din partea proiectantului Numărul de zile pana la care se pot solicita clarificări înainte de data limita de depunere a ofertelor/candidaturilor: 20 zile. Autoritatea contractanta va răspunde in mod clar si complet tuturor solicitărilor de clarificare/informațiilor suplimentare in ziua a 11 a zi fata de termenul limita de depunere a ofertelor.“, se arată în anunțul publicat pe SEAP.

Valoarea totală estimată a achiziției este 11.250.000 de lei, fără TVA, sau 13.387.500 cu TVA.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 27 aprilie 2022.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la două școli

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la Școala Gimnazială Nr.17 „Ion Minulescu” și la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart”.

Primăria Constanța, prin SC Confort Urban SRL, demarează astăzi lucrările de reabilitare a suprafețelor exterioare ce aparțin Școlii Gimnaziale Nr.17 „Ion Minulescu” din cartierul Km 5 și Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” din cartierul Viile Noi.

„Investițiile în infrastructura rețelei de unități școlare sunt extrem de importante pentru dezvoltarea comunității locale. Era absolut necesar să realizăm aceste lucrări deoarece căile de acces în instituțiile de învățământ și terenurile de sport se prezentau într-o stare avansată de deteriorare. Copiii noștri au nevoie de spații adecvate desfășurării unui învățământ de calitate”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța Florin Cocargeanu.

Zonele de acces și terenurile de sport vor fi reabilitate prin așternerea unui nou covor asfaltic de tip BA8 destinat traficului pietonal. În etapa premergătoare asfaltării, se vor executa lucrări de decopertare a suprafețelor. Lucrările de reamenajare vor continua toată săptămâna. Până se vor relua cursurile școlare din toamnă, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, va mai executa astfel de lucrări și în alte unități de învățământ din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța a PICAT concursul pentru postul de director la Direcția de Logistică

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul primarului Vergil Chițac și purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, a picat proba scrisă a concursului  pentru postul de director executiv al Direcției de Logistică. El a obținut doar 68,58 de puncte și lui îi trebuiau 70 de puncte ca să fie declarat admis. Amintim că, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa și-a depus dosarul la concurs, alături de alte două persoane, pentru postul de director executiv, gradul II la Direcţia Logistică.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Încă o autoutilitară confiscată. Șoferul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că arunca deșeuri provenite din construcții

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali au confiscat încă o autoutilitară care transporta ilegal deșeuri. Sursa citată menționează că polițiștii locali au depistat pe strada Crișului din Constanța un bărbat în timp ce arunca dintr-o mașină deșeuri provenite din construcții. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021. De asemenea, bărbatul a rămas și fără autoutilitara, care i-a fost confiscat de polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală. Primăria reamintește că depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor poate produce consecințe greu de remediat, iar recuperarea unui sol contaminat poate dura până la 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: