Connect with us

Administratie

Consiliul Local Constanța, vot pe bandă rulantă pentru PUZ-uri. USR: „Începe marea betonare“

Publicat

la

Aleșii locali au aprobat, astăzi, într-o ședință ordinară, mai multe planuri urbanistice zonale, ce reglementează mai multe zone din Constanța. În fapt, este vorba de intenția unor investitori de a ridica mai multe blocuri. Printre acestea se numără Planul Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de b-dul IC Brătianu, strada Bucegi, strada Mureșului și strada Petre Mănoiu, unde urmează a se ridica, într-o zonă de case, mai multe blocuri cu patru nivele. În acest caz, liderul consilierilor locali ai PNL din Constanța, Adriana Arghirescu, a spus că oamenii din zonă s-au opus acestui PUZ, în condițiile în care, pentru a avea acces la blocurile ce urmează să fie ridicate, mai mulți cetățeni vor fi expropriați cu diferite suprafețe de teren, în vederea amenajării unei străzi. Un alt PUZ cu probleme este cel pentru zona delimitată de strada Mihai Eminescu, prelungirea strada Bucovinei și limite cadastrale. În această zonă ar urma să fie ridicat un bloc cu șase nivele, chiar în imediata vecinătate a plajei. În urmă cu câteva zile, deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion atrăgea atenția că, astfel, se pune la cale o nouă construcție din beton, direct pe taluzul Mării Negre, în zona Spitalului Militar (Prelungirea Bucovinei). „Astfel, începe marea betonare pe faleza din Constanța.“, notează cei de la USR.

„PUZ-urile odioase au fost votate în ședința de Consiliu Local. Făgădău continuă distrugerea Constanței și trebuie să-l oprim! Nu ne putem permite să continuăm așa. Acești indivizi vor să construiască alte blocuri înalte în imediata apropriere a plajei și să distrugă toată zona taluzului Mării Negre pentru a le face pe plac unor băieți deștepți. În loc să avem promenadă și spații verzi generoase vom avea betoane până la cer. Asociația Verde Urban a anunțat că va ataca aceste PUZ-uri, dar trebuie să scăpăm urgent de acești iresponsabili. Pentru Făgădău nu a contat că terenul a făcut parte din lotul retrocedărilor ilegale, nu face mai nimic pentru recuperarea acestor terenuri, nu a contat nici decizia CCR care lipsește de temei solicitările de exceptări de la documentațiile de urbanism fără criterii obiective și predictibile, nu a ținut cont nici de solicitările locuitorilor din zonă, a dat înainte pentru a le servi interesele câtorva potentați.“, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Alte două PUZ-uri care au fost aprobate azi sunt pentru zona delimitată de strada Unirii și pentru un teritoriu situat în zona industrială. Toate PUZ-urile au fost aprobate cu majoritate de voturi de consilierii PSD, în timp ce liberalii s-au opus.

Download (PDF, 2.24MB)

Download (PDF, 5.15MB)

Download (PDF, 2.17MB)

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Atenție, șoferi! De astăzi, sunt introduse noi sensuri unice în cartierele Faleză Nord, Tomis II și Piața Chiliei

Publicat

la data de

Scris de

Atenție, șoferi! De astăzi, se aplică noi reguli de circulație în cartierele Faleză Nord, Tomis II și Piața Chiliei. Traficul rutier este reorganizat pe străzile Salonic, Petru Vulcan, Crișanei și Războieni. Circulația rutieră se desfășoară astfel:

– pe strada Salonic se va institui sens unic dinspre strada Ion Rațiu spre strada Yokohama;

– pe strada Petru Vulcan se va institui sens unic dinspre strada Mircea cel Bătrân spre strada Maramureș;

– pe strada Crișanei se va institui sens unic dinspre strada Maramureș spre strada Mircea cel Bătrân;

– pe strada Războieni se va institui dublu sens pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Chiliei.

„Proiectul de resistematizare a traficului a fost realizat în urma vizitelor din teren și discuțiilor cu cetățenii, consultării cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și cu experți în sistematizare rutieră, fiind analizat și avizat favorabil în cadrul Comisiei de Circulație.

Prin implementarea acestui proiect se va asigura fluidizarea traficului rutier.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

36 de străzi din comuna Tuzla, în plin proces de reabilitare și modernizare. Proiectul este finanțat prin PNI “Anghel Saligny”

Publicat

la data de

Scris de

Primăria comunei Tuzla a solicitat, la începutul lunii martie 2022, acord de mediu pentru un proiect care are ca obiect asfaltarea mai multor străzi din localitate. La scurt timp, administrația locală a depus și memoriul de prezentare al obiectivului de investiții, în vederea obținerii avizelor necesare. Investiția va fi realizată prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”.

La acest moment, primarul și conducerea administrației locale din Tuzla sunt în măsură să anunțe că un număr de 36 de străzi din comună vor fi reabilitate, respectiv vor fi asfaltate și modernizate. Astfel, în proiect sunt cuprinse următoarele străzi: Eternității (tronsonul 2), Castelului (tronsonul 2) Frunzelor, Răsăritului, Mihail Sadoveanu (tronson 1), Belșugului (tronson 2), Meduzei (tronson 5),  Ion Budai Deleanu (tronson 1), Măceșului (tronson 1), Pasajului (tronson 5), Șoimilor, Cantonului (tronson 2), Tineretului, Stadionului (tronsoanele 1 și 2), Stadionului (tronsoanele 3 și 4), Alexandru Ioan Cuza, Uzinei, Cerbului, Trandafirilor (tronson 2), Pinului, Brigadierului , Brizei, Cișmelei, Dealului, Poștei, Brândușei, Lebedei, Dorului (tronson 1), Biruinței (tronson 1), Saturn, Soarelui, Olimp, Neptun, Venus, Jupiter și Eternității (tronson 3).

Conform documentelor care stau la baza împlementării lucrărilor, valoarea totală a proiectului este de 26.421.315.03 lei.

foto cu rol ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Sute de tineri din Năvodari, implicați în „Săptămâna voluntariatului“

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Năvodari anunță mobilizare impresionantă a copiilor și voluntarilor din Năvodari în Săptămâna Națională a Voluntariatului, 9 – 13 mai 2022.

„Voluntarii sunt inima comunității. Cu îndemnul ”E timpul să fim altfel!”, echipa Direcției Asistență Socială și tineri voluntari din comunitate au participat, în perioada 9 – 13 mai, alături de elevi de la toate unitățile de învățământ din orașul Năvodari, la activități de promovare a voluntariatului și la activități de informare despre serviciile sociale acordate de Primăria Orașului Năvodari. În prima zi a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, copiii de la Centrul de Zi și elevi de la clasa a IX-a D din cadrul Liceului ”Lazăr Edeleanu”, au participat la discuții interactive referitor la practica voluntariatului și au realizat, în grupe de lucru, afișul unui eveniment cu însemnătate pentru comunitate.

Elevii de la toate clasele gimnaziale din Școlile ”George Enescu”, ”Grigore Moisil” și ”Tudor Arghezi” au întâlnit, în a doua zi a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, tânăra echipă a Direcției Asistență Socială, având alături grupul de voluntari ”Familia ABC” de la Centrul de Zi pentru Copii. Cu această ocazie, copiii au aflat direct de la voluntari care sunt beneficiile acestei activități și ce implică activitatea de voluntariat. A fost un bun prilej pentru echipa Direcției Asistență Socială de a discuta, alături de cadrele didactice, soluții de atragere a copiilor rromi către serviciul Centrului de Zi pentru Copii.

În cea de-a treia zi a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, tinerii noștri au ieșit în comunitate și au stat de vorbă cu seniorii comunității. Le-au răspuns la întrebări și le-au înmânat pliante informative despre serviciile de care pot beneficia la Centrul de Zi pentru Persoane în Vârstă și prin Unitatea de Îngrijire la Domiciliu pentru Persoane Vârstnice.

Peste 150 de persoane au participat, joi, la un lanț umanitar organizat de echipa Direcției Asistență Socială și tinerii voluntari. Au fost prezenți elevi de la toate unitățile de învățământ din orașul Năvodari, precum și familiile beneficiarilor Centrului de Zi pentru Copii. Cu îndemnul ”Voluntariatul ne aduce împreună”, acțiunea a fost urmată de un marș prin oraș, în cadrul căruia au fost împărțite materiale informative despre serviciile sociale.

Și seniorii de la Centrul de Zi au participat, pe parcursul acestei săptămâni, la o acțiune de caritate. Zi de zi, seniorii au pregătit hainele donate de năvodăreni, aranjându-le pe categorii de vârstă, urmând a fi donate persoanelor în nevoie.“, spune Primăria.

Săptămâna Națională a Voluntariatului se încheie, astăzi, cu premierea tinerilor voluntari de la Direcția Asistență Socială Năvodari, care timp de un an, zi de zi, spun prezent activităților derulate cu beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii – oferind atât sprijin la teme, cât și la activitățile de recreere și socializare organizate de echipa Primăriei Năvodari.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: