Connect with us

Administratie

Consiliul Local Constanța, vot pe bandă rulantă pentru PUZ-uri. USR: „Începe marea betonare“

Published

on

Aleșii locali au aprobat, astăzi, într-o ședință ordinară, mai multe planuri urbanistice zonale, ce reglementează mai multe zone din Constanța. În fapt, este vorba de intenția unor investitori de a ridica mai multe blocuri. Printre acestea se numără Planul Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de b-dul IC Brătianu, strada Bucegi, strada Mureșului și strada Petre Mănoiu, unde urmează a se ridica, într-o zonă de case, mai multe blocuri cu patru nivele. În acest caz, liderul consilierilor locali ai PNL din Constanța, Adriana Arghirescu, a spus că oamenii din zonă s-au opus acestui PUZ, în condițiile în care, pentru a avea acces la blocurile ce urmează să fie ridicate, mai mulți cetățeni vor fi expropriați cu diferite suprafețe de teren, în vederea amenajării unei străzi. Un alt PUZ cu probleme este cel pentru zona delimitată de strada Mihai Eminescu, prelungirea strada Bucovinei și limite cadastrale. În această zonă ar urma să fie ridicat un bloc cu șase nivele, chiar în imediata vecinătate a plajei. În urmă cu câteva zile, deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion atrăgea atenția că, astfel, se pune la cale o nouă construcție din beton, direct pe taluzul Mării Negre, în zona Spitalului Militar (Prelungirea Bucovinei). „Astfel, începe marea betonare pe faleza din Constanța.“, notează cei de la USR.

„PUZ-urile odioase au fost votate în ședința de Consiliu Local. Făgădău continuă distrugerea Constanței și trebuie să-l oprim! Nu ne putem permite să continuăm așa. Acești indivizi vor să construiască alte blocuri înalte în imediata apropriere a plajei și să distrugă toată zona taluzului Mării Negre pentru a le face pe plac unor băieți deștepți. În loc să avem promenadă și spații verzi generoase vom avea betoane până la cer. Asociația Verde Urban a anunțat că va ataca aceste PUZ-uri, dar trebuie să scăpăm urgent de acești iresponsabili. Pentru Făgădău nu a contat că terenul a făcut parte din lotul retrocedărilor ilegale, nu face mai nimic pentru recuperarea acestor terenuri, nu a contat nici decizia CCR care lipsește de temei solicitările de exceptări de la documentațiile de urbanism fără criterii obiective și predictibile, nu a ținut cont nici de solicitările locuitorilor din zonă, a dat înainte pentru a le servi interesele câtorva potentați.“, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Alte două PUZ-uri care au fost aprobate azi sunt pentru zona delimitată de strada Unirii și pentru un teritoriu situat în zona industrială. Toate PUZ-urile au fost aprobate cu majoritate de voturi de consilierii PSD, în timp ce liberalii s-au opus.

Download (PDF, 2.24MB)

Download (PDF, 5.15MB)

Download (PDF, 2.17MB)

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta