Connect with us

Administratie

Constanța. 35 de vehicule abandonate pe spațiul public vor fi ridicate

Publicat

la

Primăria Constanța anunță că, începând de luni, polițiștii locali vor ridica 35 de vehicule fără proprietar sau abandonate pe domeniul public al orașului și le vor transporta în parcul de mașini al municipalității.

„Eliberarea domeniului public de aceste vehicule (25 abandonate și 10 fără proprietar) care afectează imaginea orașului este finalul unei acţiuni de durată a polițiștilor locali. Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului, colegii noștri verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege. Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără proprietar sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

Menționăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără proprietar autovehiculele au trebuit să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, respectiv să fi stat cel puțin 6 luni nemișcate pe domeniul public, să le lipsească elemente de caroserie, lipsă sistem de iluminare-semnalizare, sistem de rulare deteriorat, geamuri sparte și alte indicii care confirmă neutilizarea îndelungantă a vehiculului.

Facem apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numărul de telefon 0241.484205.

Totodată, persoanele care au cunoştinţă despre deţinătorii legali ai vehiculelor enumerate în tabelul atașat sunt rugate să contacteze reprezentanţii Direcției Generale Poliția Locală de luni până vineri în intervalul orar 06.00-22.00 la următoarele numere de telefon: 0799606148/ 0799606159.“, informează Primăria.

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța „va desena“ o nouă parcare în cartierul Inel II

Publicat

la data de

Scris de

Amplasamentul situat pe aleea Berzei, în dreptul blocului LV20 se transformă într-o parcare rezidențială modernă, spune Primăria Constanța. În fapt, este vorba de o banală parcare la sol unde echipele SC Confort Urban vor interveni mâine cu utilaje pentru turnarea asfaltului și trasarea marcajelor rutiere.

„Terenul eliberat de garaje a fost pregătit în vederea asfaltării prin lucrări de excavare, acoperire cu mai multe straturi de pietriș și compactare. De asemenea, au fost montate borduri pentru a delimita suprafața carosabilă. Pentru ca lucrările de asfaltare să se desfășoare în condiții optime, accesul autovehiculelor va fi restricționat mâine, în intervalul orar 07:30-15:30. Echipele administratorului drumului public vor distribui materiale informative pentru a semnala lucrările edilitare. În acest sens, facem apel către conducătorii auto să NU staționeze autovehiculele în zona în care se asfaltează pentru a evita ridicarea mașinilor. Totodată, participanții la trafic sunt rugați să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.“, precizează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu, despre regulamentul parcărilor: „O administrație trebuie să guverneze pentru oameni nu să îi jecmănească“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Vergil Chițac și colaboratorii săi apropiații săi au introdus un regulament al parcărilor care a devenit în scurt timp celebru în toată țara. Și asta din cauza taxelor uriașe impuse pentru plata parcării, mult peste puterile financiare ale cetățenilor. Spre exemplu, parcarea în stațiunea Mamaia pentru 24 de ore costă aproape cât o noapte de cazare, undeva în jurul sumei de 100 de lei. Imaginați-vă că un turist vine cu familia la mare și să o săptămână în Mamaia, pentru care va plăti aproximativ 700 de lei. De asemenea, alde Chițac și compania au introdus tarife uriașe la parcare și în cartiere, spre exemplu în zonele CET sau Km 4-5, unde trăiesc multe familii care au venituri minime și care trebuie să scoată din buzunar sute de lei pe lună pentru a plăti parcarea.

Fostul viceprimar al orașului Costin Răsăuțeanu critică regulamentul parcărilor din Constanța și spune că, în momentul de față, orașul este condus de o administrație PUERILĂ.

„Nu își înțelege rolul fundamental pe care îl are: să guverneze pentru oameni! Și în interesul lor! Nu să îi jecmănească de bani la propriu, așa cum se întâmplă cu regulamentul de parcare. Constănțenii s-au trezit că trebuie să plătească parcarea în tot orașul! Chiar daca își plătesc taxele și impozitele la zi! Tarifele de parcare sunt ridicol de scumpe, de altfel, întregul plan al parcării este gestionat stângaci. Turiștii sunt confuzi, operatorii din turism se plâng că tot mai mulți turiști spun că nu vor reveni în stațiunea Mamaia. Constanța trebuie să arate ca un oraș primitor și prietenos, iar administrația locală trebuie să gândească măsuri care să atragă turiștii! Nu să îi îndepărteze!“, spune Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Viceprimarul Cocargeanu: „Nu mai trebuie făcute cârpeli cu materiale ieftine la nivelul unităților de învățământ“

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Florin Cocargeanu a declarat, după vizita la mai multe unități de învățământ, că au fost demarate lucrări de renovare și modernizare.

„Pentru că îngrijirea infrastructurii școlare intră în sarcina administrației locale, după încheierea anului școlar, au fost demarate lucrări de renovare și modernizare la multe unități de învățământ din municipiul Constanța. Doresc să urmăresc îndeaproape stadiul lucrărilor, așa încât voi face vizite periodice acolo unde acestea au loc. Am fost la Grădinița 34 din cartierul Medeea și la sălile de sport ale liceelor “George Călinescu” și Energetic. Toate cele trei locații sunt spații improprii pentru a găzdui activități educaționale: grădinița va fi renovată integral, mirosul de mucegai care există acum în unele săli fiind de nesuportat. Cele două săli de sport, vestiarele și grupurile sanitare anexe sunt nerenovate de ani buni, se pot observa cârpeli, materiale ieftine, condiții intolerabile pentru un municipiu de talia Constanței. Consider că fotografiile sunt foarte elocvente cu privire la situația actuală, îmi doresc ca atunci când lucrările vor fi finalizate aceste imobile să ofere standardele pe care elevii și cadrele didactice le merită și le așteaptă.“, spune viceprimarul Florin Cocargeanu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: