Connect with us

Administratie

Costin Răsăuțeanu: „Constanța are nevoie urgent de un spital NOU, nu de depozite, hale și garaje“

Publicat

la

Ședința Consiliului Local Municipal Constanța de astăzi este o nouă dovadă că primarul Vergil Chițac și liberalii încep să-și piardă din credibilitate. Asta în condițiile în care Chițac și ai săi vin cu tot felul de proiecte controversate. Unul dintre acestea a fost supus la vot în ședința de azi a CLM și face referire la solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unor imobile din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin UM0406 Constanța în domeniul public al municipiului Constanța. Concret, Primăria Constanța vrea să preia un teren de 174.938 de metri pătrați de la Jandarmeria Română, aflat în extravilanul municipiului, pentru a ridica un „parc industrial“.

„Este vorba despre necesitatea unui teren în vederea dezvoltării, pentru construirea și amenajarea unui parc industrial: hale de producție și depozitare, garaje pentru utilaje, clădiri de birouri, clădiri de cazare, depozitare mașini abandonate, depozit de materiale de construcții, stație de asfalt-beton, sere-pepiniere, stație de compost. Toate aceste lucruri fac parte dintr-un proiect de dezvoltare a unui parc industrial, astfel încât și orașului Constanța să se alinieze orașelor europene și celor care au dovedit în România că știu ce să facă cu spațiul public.“, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

Liberalul a fost taxat imediat de liderul consilierilor social-democrați din CLM, fostul viceprimar Costin Răsăuțeanu, care i-a transmis lui Rusu că habar nu are ce înseamnă un parc industrial. În plus, Răsăuțeanu a întrebat de ce referatul atașat proiectului este semnat de Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Gestionare Servicii Publice, și nu de Direcția de specialitate care se ocupă de investiții și fonduri europene?

„Acest așa-zis parc industrial nu face referire la a veni în sprijinul operatorilor economici sau investitorilor, ci sunt niște hale, niște depozite pentru Primărie. Noi considerăm că nu este oportună o astfel de investiție și că pe acel teren, așa cum am inițiat discuțiile din urmă cu doi ani, trebuie să construim un spital regional nu depozite, hale și garaje“, a spus Costin Răsăuțeanu.

Proiectul de hotărâre privind preluarea terenului de la Primărie a fost respins la vot cu o majoritate covârșitoare.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Asistență stomatologică GRATUITĂ pentru elevi, preșcolari și studenți

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că la cabinetele școlare stomatologice din municipiu se poate prezenta orice preșcolar, elev sau student care urmează cursurile unităților de învățământ preuniversitar și universitar de stat din municipiu. Pentru a beneficia de consultații și tratamente gratuite, singura condiție este să prezinte carnetul de elev sau student.

„Copiii pot opta pentru orice cabinet stomatologic, nu există o arondare a acestora pe unități de învățământ. În ceea ce privește siguranța pacienților în timpul consultațiilor și tratamentelor stomatologice, precizăm că au fost luate toate măsurile necesare pentru protejarea sănătății copiilor şi a cadrelor medicale, în contextul pandemiei de COVID-19. Cabinetele medicale școlare stomatologice se află în următoarele unități de învățământ:

Colegiul Național „Mihai Eminescu”

Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”

Liceul Teoretic „Decebal”

Liceul Teoretic „George Călinescu”

Școala Gimnazială nr.7 „Remus Opreanu”

Colegiul Tehnic „Tomis”

Școala Gimnazială nr.12 „B.P. Hasdeu”

Școala Gimnazială nr.10

Liceul Teoretic „Ovidius”

Liceul Teoretic „Lucian Blaga”

Grupul Școlar „Miron Costin”

Universitatea „Ovidius”

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Bun în toate, vicele Rusu inaugurează și Clubul Sportiv Municipal din Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Ionuț Rusu anunțat, în urmă cu câteva momente, inaugurarea Clubului Sportiv Municipal Constanța.

„Emoția de a-i revedea pe marii noștri campioni care vor să ni se alăture într-un nou drum spre performanță a fost incredibilă.  La inițiativa domnului primar Vergil Chițac, a fost inaugurat Clubul Sportiv Municipal Constanța, prilej cu care am avut o primă întrevedere  pentru a stabili direcțiile strategice de dezvoltare ale sportului constănțean. Investițiile în copii, infrastructura și promovarea sportului ca model pentru o viață sănătoasă și susținerea tinerilor antrenori reprezintă primele obiective identificate. Conducerea executivă a CSM, reprezentată de domnul președinte Andrei Talpeș, va avea o misiune grea, dar nobilă. Sunt multe comunități în lume care au reușit o dezvoltare exponențială atât din punct de vedere social, cât și economic prin direcționarea resurselor către sport. Exemplele de bună practică, precum și experiențele campionilor noștri ne vor ajuta ca performanțele sportive constănțene să reapară cât de curând. Competițiile sportive vor reapărea și ele. Turismul sportiv va fi stimulat prin crearea de evenimente la începutul și la sfârșitul sezonului estival. Vom promova programe care să încurajeze atât sportul de masă, cât și pe cel de performanță. Tendința spre adicție digitală poate fi estompată doar prin sport. Caracterele se clădesc prin sport. “A fi cel mai bun” se învață prin sport. Dincolo de bucuria victoriilor care vor urma în competițiile profesioniste, sprijinul acordat copiilor pentru a face sport organizat va fi esențial.“, a spus Ionuț Rusu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța își propune să crească gradul de încredere al cetățenilor în administrația publică locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat pe site-ul său care sunt obiectivele generale ale administrației publice locale în acest an. Printre acestea se numără „Creșterea gradului de satisfacție al cetățenilor și a încrederii administrația publică locală“, „Creșterea calității vieții și a bunăstării cetățenilor din municipiul Constanța prin implementarea de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile“, „Digitalizarea relației cu cetățenii prin depunerea de solicitări electronic și eliberarea răspunsului semnat electronic“, „Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare de salubrizare și reamenajarea spațiilor verzi în vederea asigurării calității factorilor de mediu și sănătate a cetățenilor“, „Creșterea gradului de siguranță și de protecție a cetățenilor, în colaborare cu Poliția Națională, prin supravegherea inteligentă a orașului astfel încât să se reducă numărul incidente/abateri“.

Cu alte cuvinte, cei din Primăria Constanța ne promit că la finele acestui an vom duce o viață mai bună în oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: