Connect with us

Administratie

Costin Răsăuțeanu: „Constanța are nevoie urgent de un spital NOU, nu de depozite, hale și garaje“

Published

on

Ședința Consiliului Local Municipal Constanța de astăzi este o nouă dovadă că primarul Vergil Chițac și liberalii încep să-și piardă din credibilitate. Asta în condițiile în care Chițac și ai săi vin cu tot felul de proiecte controversate. Unul dintre acestea a fost supus la vot în ședința de azi a CLM și face referire la solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unor imobile din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin UM0406 Constanța în domeniul public al municipiului Constanța. Concret, Primăria Constanța vrea să preia un teren de 174.938 de metri pătrați de la Jandarmeria Română, aflat în extravilanul municipiului, pentru a ridica un „parc industrial“.

„Este vorba despre necesitatea unui teren în vederea dezvoltării, pentru construirea și amenajarea unui parc industrial: hale de producție și depozitare, garaje pentru utilaje, clădiri de birouri, clădiri de cazare, depozitare mașini abandonate, depozit de materiale de construcții, stație de asfalt-beton, sere-pepiniere, stație de compost. Toate aceste lucruri fac parte dintr-un proiect de dezvoltare a unui parc industrial, astfel încât și orașului Constanța să se alinieze orașelor europene și celor care au dovedit în România că știu ce să facă cu spațiul public.“, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

Liberalul a fost taxat imediat de liderul consilierilor social-democrați din CLM, fostul viceprimar Costin Răsăuțeanu, care i-a transmis lui Rusu că habar nu are ce înseamnă un parc industrial. În plus, Răsăuțeanu a întrebat de ce referatul atașat proiectului este semnat de Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Gestionare Servicii Publice, și nu de Direcția de specialitate care se ocupă de investiții și fonduri europene?

„Acest așa-zis parc industrial nu face referire la a veni în sprijinul operatorilor economici sau investitorilor, ci sunt niște hale, niște depozite pentru Primărie. Noi considerăm că nu este oportună o astfel de investiție și că pe acel teren, așa cum am inițiat discuțiile din urmă cu doi ani, trebuie să construim un spital regional nu depozite, hale și garaje“, a spus Costin Răsăuțeanu.

Proiectul de hotărâre privind preluarea terenului de la Primărie a fost respins la vot cu o majoritate covârșitoare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta