Connect with us

Administratie

Constanța a primit de la Guvern 35 de milioane de lei. Vezi pe ce vor fi cheltuiți banii

Publicat

la

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat, în această seară, că a primit de la Guvern 35 de milioane de la Guvern. Banii se vor duce în special pentru funcționarea sistemului de termoficare, spune edilul.

„În prag de sărbători, bugetul împovărat al orașului mai respiră puțin…Am convins Guvernul și ne-a acordat un sprijin de 25 milioane lei pentru a asigura funcționarea sistemului de termoficare și încă 10 milioane dedicat persoanelor cu dizabilități.“, a scris Chițac pe Facebook.

Comments

comments

Administratie

Chițac se întrece în promisiuni. Spune că va aloca fondurile necesare pentru repararea Spitalului de Boli Infecțioase

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a postat un videoclip prin intermediul căruia face referire la situația de la Spitalul de Boli Infecțioase. El spune că are soluții pentru redeschiderea unității medicale și că primăria va suporta toate costurile.

Iată declarația sa:

”Vreau să fiți convinși că obiectivul nostru primordial este să redeschidem spitalul și să-l redăm constănțenilor, indiferent cât va costa treaba asta. Însă acest lucru nu se poate face peste noapte. Împreună cu conducerea interimară a spitalului, după consultarea întregului colectiv de medici, am stabilit câteva direcții clare de acțiune, care s-au concretizat după cum urmează:

  • am contractat mai mulți furnizori de spitale modulare și ne îndreptăm cel mai probabil spre soluția achiziționării unuia de 70 de paturi, care apreciem că va fi funcțional la începutul anului viitor
  • explorăm de asemenea și varianta închirierii  unui spital privat, acreditat covid pentru a suplini o parte din cele 140 de paturi pierdute.

Suntem capabili să punem la dispoziție fondurile necesare pentru repararea spitalului, chiar dacă acesta va intra anul viitor în reabilitare generală.

Ne vom implica, de asemenea, și pentru a ajuta aparatul administrativ al spitalului în urgentarea procedurilor de achiziție a lucrărilor necesare pentru obținerea tuturor autorizărilor și acreditărilor obligatorii.

Oriocare  din aceste măsuri, chiar și toate împreună suntem dispuși să le luăm dacă specialiștii Consiliului de Administrație al Spitalului (n.r. – care s-au întrunit azi, de la ora 14.00) vor considera că sunt necesare.

Vreau să subliniez că nu se pune problema să renunțăm la vreunul din cei 274 de colegi de la spital. Chiar dacă salariile nu ar trebui să se plătească din banii primăriei, în cazuri excepționale se impun măsuri excepționale.

Vom găsi soluții să alocăm bani pentru plata salariilor până când vom redeschide spitalul și vom restabli contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Și vă mai rog ceva: Nu-i credeți pe toți cei care exagerează emoția acestei situații. Ei o fac din interese personale, meschine, politice și nicidecum nu le pasă de dvs. Cei cărora le pasă de dvs iau decizii raționale și obligatorii legale.”

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Ce face Vrabie de la Medgidia cu banii primiți de la Cîțu

Publicat

la data de

Scris de

Înainte de moțiunea de cenzură care l-a trimis acasă cu un vot istoric, premierul Florin Cîțu a băgat adânc mâna în fondul de rezervă pentru a trimite bani în teritoriu, la primăriile liberale, de acolo de unde i-au venit și voturile la Congresul PNL. Medgidia este una dintre primăriile din România care a primit fonduri uriașe. De altfel, în județul Constanța municipiile Constanța și Medgidia au primit cei mai mulți bani.

Acum, interesant este modul în care edilii aleg să cheltuiască acești bani. Ne oprim la Medgidia, cu documente, desigur, și răspunsuri oficiale deja publice.

Primarul din Medgidia a primit 23.000.000 de lei, cea mai mare sumă alocată în județul Constanța.

Dobrogea Live” a solicitat Primăriei Medgidia să spună ce destinație vor avea cei 23 de milioane de lei. Răspunsul a fost unul scurt și foarte evaziv:

„Vă comunicăm că aceste sume vor fi folosite pentru investițiile, proiectele și activitățile desfășurate în Municipiul Medgidia.”

La scurt timp după publicarea informației, Luminița Vlădescu, fostul viceprimar al municipiului Medgidia, în prezent consilier local, a publicat două documente pe care conducerea administrației locale le-a pus la dispoziția aleșilor locali și prin care primarul Vrabie spune ce va face cu banii.

Prin urmare, cei mai mulți bani vor merge spre proiectele neterminate și urmează, ați ghicit, clubul sportiv din oraș, unde ajunge suma de 2,1 milioane de lei.

Iată lista postată de consilierul local Luminița Vlădescu în mediul online:

Club sportiv- 2 100 000 lei
Sănătate – 600 000 lei
Învățământ – 1 300 000 lei
Servicii publice- 200 000 lei
Cultutura, recreere, religie – 3 000 000 lei
Întreținere străzi – 852 000 lei
Proiecte neterminate – 14 000 000 lei
Iată și documentele:
Așadar, cei mai puțini bani se duc spre sănătate și infrastructură. Restul, comentați dvs.!

INFO! Județul Constanța, unde grupul PNL condus de deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a întors armele împotriva lui Ludovic Orban, a primit cea mai mare sumă: 71.437.000 de lei.

Vă recomandăm să citiți și:

Cîțu a băgat adânc mâna în Fondul de Rezervă. Constanța și Medgidia, campioane la primit bani

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Bugetele mai multor instituții din subordinea CJ Constanța, rectificate. Vezi cine a primit fonduri

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii județeni s-au reunit astăzi, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 15 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi şi un singur proiect înscris pe lista suplimentară. Printre acestea vă reamintim proiectele ce au vizat rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al Județului Constanța precum și rectificarea bugetelor instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Judeţului Constanţa.

Primul proiect de pe ordinea de zi a avut ca temă de discuție rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor Constanţa. În cazul acestei instituţii vorbim de o rectificare în sensul redistribuirii unor sume între articole bugetare, astfel că, bugetul rămâne la același nivel, respectiv 5.342.693 de lei. Aceste redistribuiri survin ca urmare a necesităţii şi oportunităţii închirierii unui imobil care să permită desfăşurarea activităţii DGEP în condiţii optime, într-o clădire cu strictă destinaţie, care să corespundă tuturor condiţiilor impuse de specificul activităţii.

Alte cinci proiecte de hotărâre au vizat rectificări ale bugetelor instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Constanţa. În cazul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, valoarea bugetului de venituri şi cheltuieli, propusă spre aprobare, este de 43.448.473 lei, majorat cu 1.206.400 lei, faţă de ultima aprobare a CJC, din care 631.306 lei reprezintă excedentul anului 2020, rămas neutilizat, şi care se reportează în anul 2021, conform normelor legale în vigoare.

De asemenea, bugetul de venituri şi cheltuieli al Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Agigea a fost rectificat prin suplimentarea cu suma de 113.000 lei, primită de la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, suplimentare necesară pentru a asigura plata salariilor personalului medical din cadrul unităţii sanitare.

Bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa a fost modificat şi el. Aici vorbim de o rectificare  prin suplimentarea acestuia cu suma de 5.303.750 lei, pentru acoperirea cheltuielilor pe unele articole bugetare, precum şi pentru o mai bună gestiune a bugetului actual, notează CJC.

Alte două proiecte de rectificări bugetare au vizat două instituţii de cultură aflate în subordinea CJC, respectiv Muzeul de Artă Constanţa şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. Dacă în cazul celei din urmă, vorbim de o rectificare în sensul suplimentării bugetului cu suma de 300.000 lei, de la valoarea de 10.190.330 lei, la valoarea de 10.490.330 lei, în cazul Muzeului de Artă Constanţa, bugetul a fost diminuat cu suma de 80.000 lei, de la 2.565.000 lei, la 2.485.000 lei.

Nu în ultimul rând, consilierii judeţeni au votat astăzi rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al Judeţului Constanţa. La partea de venituri, bugetul judeţean are o valoare de 479.321.972 lei, iar la partea de cheltuieli, o valoare de 530.891.614 lei, înregistrând un deficit de 51.569.642 lei, care va fi acoperit în totalitate din excedentul bugetar al anilor precedenti. Veniturile totale au fost suplimentate cu suma de 4.952.750 lei, această influenţă datorându-se, în mare parte, alocării unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Un număr de patru proiecte de o importanţă majoră pentru viaţa socială a cetăţenilor judeţului Constanţa au fost suspuse astăzi dezbaterii şi votului consilierilor judeţeni. Acestea fac referire la înfiinţarea a patru servicii sociale cu cazare tip locuinţă protejată (maxim), pentru persoane adulte cu dizabilităţi, şi anume: “Casa Albatros Topraisar”, „Casa Daniel Techirghiol”, „Casa Iris Cumpăna” şi „Casa Liliana Techirghiol”. Aceste servicii au fost înfiinţate în scopul protectiei familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi, precum şi a unor grupuri sau a altor persoane aflate in dificultate şi nevoie socială.

Un alt proiect dezbătut astăzi a fost cel referitor la numirea unui al treilea membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Albatros” Constanţa. În urma votului exprimat, a fost adoptată hotărârea cu privire la numirea domnului Eduard Nedelcu, propus din partea Alianţei USR PLUS, cu un număr de 20 voturi pentru şi 12 voturi împotrivă.

Tot astăzi, consilierii judeţeni au votat modificarea Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri,  pe anul 2021, finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa. În funcţie de evoluţia stării de degradare a drumurilor judeţene, de importanţa şi traficul pe care îl deserveşte fiecare sector în parte, au survenit modificări în structura programului de lucrări, care însă, nu au influenţat valoarea totală a programului. Prin aceste reglementări se urmăreşte atingerea unui grad ridicat de siguranţă a traficului rutier şi satisfacerea nevoilor şi necesităţilor locuitorilor judeţului.

De asemenea, pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei CJC s-a aflat proiectul de modificare a Anexelor Hotărârii CJC Nr. 239/19.10.2021 privind serviciul public de transport judeţean de persoane. Acest proiect a fost suspus dezbaterii publice continue, suferind numeroase modificări și completări, aduse ca urmare a solicitărilor primite, fiind completat inclusiv cu solicitările formulate în cadrul şedinţelor de dezbatere publică. În vederea efectuării modificărilor necesare, în limitele legii, documentaţia a fost transmisă către firma de consultanţă a acestui proiect, fiind observate unele inadvertenţe, între forma aprobată şi forma finală agreată, ce se impun a fi remediate. Hotărârea a fost adoptată cu 26 de voturi pentru şi 7 voturi împotrivă.

Ședința de astăzi s-a ținut în regim de videoconferință și au fost prezenți toţi cei  37 de consilieri județeni.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: