Connect with us

Politica

Constanța. ALDE nu găsește candidați împotriva PSD și PNL. Cum IMPUNE conducerea știri pozitive

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

ALDE Constanța se află, în această perioadă, în plin proces de organizare. De curând, de activitatea filialei municipale Constanța a ALDE se ocupă Gabriel Daraban, nimeni altul decât fratele președintelui CCINA, Mihai Daraban. Sunt deja trei săptămâni de la numirea lui Daraban la conducerea ALDE Constanța, însă acesta nu a făcut nicio declarație publică privind planurile pe care le are privind viitorul organizației, dar sunt promise numeroase declarații oficiale în perioada imediat următoare.

Totuși, de la un alt lider al filialei constănțene am reușit să aflăm că alegerile vor avea loc prin toamnă – iarnă, până atunci numai bine vor fi făcute și organizații în cele 20 de localități unde ALDE Constanța nu deține structuri. Nu am reușit care sunt aceste localități, secretomania ALDE atingând cote dintre cele mai interesante și numai de transparență nu putem discuta…

“Alegerile vor fi prin toamnă – iarnă. Este mult de muncă, mai avem de organizat 20 de localități din totalul celor 70 de localități din județul Constanța. ALDE a plecat de la zero. Este un proces anevoios, este greu să găsim oameni, oameni care să candideze împotriva PSD și PNL; ei sunt de 28 de ani… cei noi nu știu să facă politică. Și încă un aspect important, și municipiul Constanța este finalizat. Este prima dată de când există ALDE când Constanța este organizată complet cu oamnei, cu birouri, totul ca la carte. ALDE este pe un trend bun”, este declarația pentru o știre pozitivă pe care secretarul general al ALDE Constanța, Claudiu Ceti (foto stânga), o dorește promovată.

Întrebat care sunt localitățile unde ALDE urmează să se organizez, cele 20 despre care a făcut afirmații, liderul constănțean al formațiunii ne transmite scurt:

“Nu trebuie să te intereseze. ALDE va avea organizații pentru tot. ALDE își dorește să producă surpriză în 2020, am reușit să obținem 6,5% cu 14 organizații. Consider că subiectul UNDE ARE ALDE ORGANIZAȚII nu interesează pe nimeni”.

Ghinion, domnule Ceti. Unde are ALDE organizații este de o mie de ori mai important decât încercarea dvs. de a ascunde problemele organizației sub preșul mizerabil al politicii zilelor noastre, tot la fel de important ca oamenii să vă cunoască proiectul pentru Constanța, ăla pe care tot dvs. și colegii din conducerea ALDE Constanța evitați să-l discuți în cadru oficial și asumat.

NOTĂ! Claudiu Ceti a candidat în 2016 pentru funcția de primar al municipiului Constanța din partea partidului fondat de Ioan Ghișe, Partidul Puterii Umaniste.

Citiți și:

Gerea, despre planurile ALDE Constanța. Vezi de ce l-a înlocuit pe Learciu cu fratele șefului CCINA

 

Comments

comments

Politica

Taxa pe.. lăcomie, noua găselniță a Guvernului PSD – ALDE. Băncile vor fi taxate in funcție de indicele ROBOR

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul a anunţat, marţi, că va introduce, de la 1 ianuarie 2019, o ”taxă pe lăcomie” pe activele băncilor, acestea urmând să fie taxate diferenţiat, în funcţie de nivelul Robor la 3 şi la 6 luni şi speră să obţină suplimentar 3,6 miliarde de lei anul viitor.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat marți, la Guvern, că Executivul va  de la 1 ianuarie 2019 o „taxă pe lăcomie” pentru bănci pentru a „proteja românul”.

Teodorovici a ironizat și afirmația băncilor care spun că sunt parteneri loiali în economie.

Ministrul a spus că va fi convins de acest lucru doar atunci când „ambii parteneri câștigă”, nu doar băncile și a indicat faptul că firmele românești primesc condiții de creditare mai severe decât în alte state „invocându-se riscul de țară”.

Astfel, taxa este 0 dacă nivelul mediu al Robor la 3 şi 6 luni rămâne la 1,5% sau mai mic. Taxa va fi 0,2%, dacă media nivelului Robor la 3 şi 6 luni este cuprinsă între 1,5 şi 2% şi creşte la 0,4%, dacă media Robor este între 2 – 2,5%, inclusiv.

Taxa creşte la 0,6% dacă media Robor este între 2,5 – 3% şi la 0,9%, dacă Robor este între 3 – 3,5%. Dacă media trimestrială Robor depăşeşte cu peste 2 puncte procentuale pragul de referinţă, taxa de 0,9 % creşte progresiv cu câte 0,3 puncte procentuale la fiecare depăşire de 0,5 puncte procentual.

Anunţul vine după ce, duminică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac la adresa băncilor şi le-a acuzat că nu sprijină economia şi ”stabilesc dobânda pe care trebuie să o plătească românul”.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Klaus Iohannis îi scrie Vioricăi Dăncilă. Președintele vrea să știe agenda fiecărei ședințe de Guvern

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis luni, 17 decembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Vă prezentăm, în continuare, textul scrisorii:

Doamnei VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ

Prim-Ministrul României

Stimată doamnă Prim-ministru,

În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

KLAUS-WERNER IOHANNIS

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dragnea anunță restructurări de personal în ministere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, a avut loc Consiliul Național al PSD, prilej cu care președintele Liviu Dragnea a avut un discurs de aproape două ore. Printre subiectele abordate s-a numărat și acela legat de restructurarea și reorganizarea ministerelor.

El a spus că în România sunt insituții mult prea ”umflate” dar și unele care nu ar trebui să existe:

”Atâtea agenții sunt în România care s-au autoinventat și și-au pus taxe ca să poată să aibă finanțare.”  Argumentul reprezentanților acestora este că ei se autofinanțează, dar niciodată nu-și pun problema că poate românii ar vrea să plătească mai puține taxe.

”Sunt prea multe agenții, sunt prea mulți oameni la agenții…”, a continuat Liviu Dragnea.

El a afirmat că există instituții care au nevoie de personal suplimentar, dar nu pot face angajări întrucât sunt altele supradimensionate.

”Cred că miniștrii o să aibă curaj…”, a spus Dragnea. ”Eu cred că trebuie să intrați serios și să faceți analiză a sistemului bugetar. O să țipe că dăm afară mii de oameni. Pot să țipe! Până la urmă, e important ce se finalizează.”, și-a continuat președintele PSD discursul.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: