Politica

Ludovic Orban cere DEMISIA ministrului Tudorel Toader

mai 02, 2018 Mihaela Tîrpan

Liberalii salută demersul preşedintelui Klaus Iohannis de a sesiza CCR şi Comisia de la Veneţia privind pachetul de legi ale justiţiei şi solicită demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri preşedintele PNL, Ludovic Orban.

El a subliniat că PNL solicită demisia din funcţie a ministrului Justiţiei din mai multe motive, respectiv iniţierea “pe sub masă” a legilor justiţiei, faptul că nu ar veni la Ora Guvernului în Senat şi “demersul lamentabil” de revocare a procurorului-şef al DNA.

“Paradoxal, domnul Tudorel Toader nu poate (…) să nu înţeleagă atât solicitarea preşedintelui, cât şi solicitarea PNL. Domnul Tudorel Toader, printre altele, este membru al Comisiei de la Veneţia şi nu poate ca membru al Comisiei de la Veneţia să nu ţină cont de punctul de vedere care va fi exprimat de Comisia de la Veneţia, care chiar dacă are un rol consultativ exprimă un punct de vedere care are în spate toată expertiza adunată de toţi judecătorii care comun Comisia. Solicităm demisia lui Tudorel Toader din mai multe motive. În primul rând, pentru faptul că a iniţiat, chiar dacă nu direct ci pe sub masă, prin trio-ul antijustiţie Şerban Nicolae – (n.r. Eugen) Nicolicea- (n.r. Florin) Iordache, nişte proiecte legislative care s-au dovedit până acum neconstituţionale, care ne-au creat probleme uriaşe pe plan internaţional şi care au pus sub semnul îndoielii independenţa justiţiei din România. Avem şi un motiv foarte concret. Domnul ministru Tudorel Toader, deşi în comitetul liderilor la Senat a fost convocat la procedura Ora Guvernului pentru joia aceasta, din informaţiile pe care le avem, încearcă să fugă de această prezenţă, invocând pretexte legate de existenţa unei şedinţe de Guvern sau alte pretexte. De asemenea, demersul lamentabil de revocare a procurorului-şef al DNA şi lipsa de argumentaţii şi de fundament în demersul pe care l-a făcut îl indică ca un candidat cert pentru a-şi da demisia şi a părăsi acest guvern”, a argumentat Ludovic Orban citat de agerpres.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că a decis să trimită la Curtea Constituţională pachetul legilor Justiţiei, dar şi la Comisia de la Veneţia.

Comments

comments