Connect with us

Actual

Constanța Altfel – la prima conferință de presă. Chițac: ”Vom fi coșmarul administrației”

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Deși funcționează de ceva vreme, Asociația Constanța Altfel, condusă de senatorul Vergil Chițac, a organizat astăzi prima sa conferință de presă. Chițac l-a avut invitat special pe deputatul Remus Borza, cunoscut și ca ”salvatorul Hidroelectrica”.

”Vrem să-i obligăm pe cei care conduc orașul să le pese și pe concitadinii noștri să se implice. (…) Vrem să-i obligăm să facă lucrurile pentru care au fost votați” a explicat Vergil Chițac scopul Asociației. Senatorul a precizat că, în mod concret, Constanța Altfel va iniția procese împotriva administrației locale pentru a cere obligarea acesteia să realizeze locuri de parcare sau să anuleze PUZ-uri care permit construirea pe spațiile verzi.

Implicarea civică a lui Vergil Chițac este un promisiune mai veche, anunțată la momentul retragerii sale din PNL. El a reamintit ceea ce spunea cu acea ocazie: ”Vom fi coșmarul administrației”. La rândul său, deputatul independent Remus Borza, fost ALDE, a ținut un amplu expozeu despre necesitatea implicării intelectualilor în viața cetății. Specialist recunoscut în economie, Borza a venit cu cifre și date exacte despre datoria externă a României și despre evoluția de ansamblu a țării. Întrebat dacă este membru al Asociației Constanța Altfel, Borza a declarat că își va face adeziune.

Probleme punctuale despre modul în care este administrat orașul Constanța au fost abordate și de consilierul local Romeo Rezeanu. Alți invitați care au luat cuvântul au fost medicul Corneliu Neagoe, fost primar al Constanței, și politicianul Remus Baisan, președintele Partidului România Modernă și Demnă. La finalul activității, Asociația a decernat trei premii financiare unor asociații de locatari din oraș, care au participat la un concurs pentru îngrijirea spațiilor verzi din jurul blocurilor. Premiul întâi a ajuns la Asociația nr. 93 condusă de Adam Mihalache, însă o parte din banii oferiți de Constanța Altfel vor răsplăti efortul pensionarei Aurora Toma, care a amenajat ”o grădiniță în față, ca o grădină botanică” având o pensie de aproximativ 500 de lei pe lună. Romeo Rezeanu, cel care a coordonat această acțiune, a precizat că exemplul a fost luat din Ardeal.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video) Constanța: Accident rutier grav. Au fost implicate două mașini și o motocicletă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, în Constanța a avut loc un grav accident rutier. Acesta s-a produs la intersecția străzilor  Mihai Viteazu și Constantin Brătescu. În impact au fost implicate două autoturisme și o motocicletă.

La fața locului au fost trimise de urgență o autospecială de stingere de la Detașamentul Fripis, 1 SMURD B, 1 SMURD C și două ambulanțe SAJ.

Potrivit primelor date, sunt patru victime dintre care una este inconștientă. În accident au fost implicați trei bărbați și o femeie.

Știre în curs de actualizare.

Potrivit serviciului de Ambulanță, la accident au fost patru victime, respectiv: – o victime de 35 ani, femeie, care se află  în comă, cu un traumatism abdominal deschis, cu eviscerație, – un bărbat,  de 44 ani, cu traumatism al membrului superior, conștient, – un bărbat, de 47 de ani, conștient, cutraumatism lombar și membru inferior și un bărbat conștient, cu traumatism cranio facial și traumatism al membrului inferior.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Accident rutier la Valu lui Traian. O mașină s-a răsturnat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la intrarea în Valu lui Traian a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme.

Impactul între cele două mașini a fost atât de puternic încât una dintre ele s-a răsturnat.

La fața locului s-au deplasat echipaje ale Serviciului de Ambulanță și ale Poliției Rutiere pentru a acorda primul ajutor victimelor accidentului și a stabili cum s-a produs acesta.

Potrivit IPJ Constanța, în jurul orei 15.10, o femeie de 45 de ani a condus un autoturism pe DN3, în afara localității Valu lui Traian, către Constanța și ajungând la kilometrul 250+ 50m, a efectuat viraj la stânga peste marcajul dublu continuu, moment în care a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 27 ani în aceeași direcție de mers în banda numărul 2.

Primul autoturism s-a răsturnat.

A rezultat vătămarea corporală ușoară a pasagerei dreapta față, o tânără în vârstă de 19 ani, din cel de-al doilea autoturism.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Mamaia: Iată cum s-a produs accidentul de azi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 11.45 un bărbat de 52 ani a condus un microbuz de transport public de persoane pe linia 23 Constanța-Năvodari, pe bulevardul Aurel Vlaicu, din municipiul Constanța, în banda numărul 1, către bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

Imediat după și după intersecția cu bulevardul Mamaia nu a păstrat o distanță de siguranța și a lovit în partea din spate un autoturism condus de o femeie în vârstă de 32 ani.

In urma impactului, autoturismul a fost proiectat înainte și a intrat în coliziune cu un stâlp de beton. A rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto și a unui pasager din microbuz, de 15 ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: