Actual

Constanța Altfel – la prima conferință de presă. Chițac: ”Vom fi coșmarul administrației”

iun. 08, 2018 Adrian Cârlescu

Deși funcționează de ceva vreme, Asociația Constanța Altfel, condusă de senatorul Vergil Chițac, a organizat astăzi prima sa conferință de presă. Chițac l-a avut invitat special pe deputatul Remus Borza, cunoscut și ca ”salvatorul Hidroelectrica”.

”Vrem să-i obligăm pe cei care conduc orașul să le pese și pe concitadinii noștri să se implice. (…) Vrem să-i obligăm să facă lucrurile pentru care au fost votați” a explicat Vergil Chițac scopul Asociației. Senatorul a precizat că, în mod concret, Constanța Altfel va iniția procese împotriva administrației locale pentru a cere obligarea acesteia să realizeze locuri de parcare sau să anuleze PUZ-uri care permit construirea pe spațiile verzi.

Implicarea civică a lui Vergil Chițac este un promisiune mai veche, anunțată la momentul retragerii sale din PNL. El a reamintit ceea ce spunea cu acea ocazie: ”Vom fi coșmarul administrației”. La rândul său, deputatul independent Remus Borza, fost ALDE, a ținut un amplu expozeu despre necesitatea implicării intelectualilor în viața cetății. Specialist recunoscut în economie, Borza a venit cu cifre și date exacte despre datoria externă a României și despre evoluția de ansamblu a țării. Întrebat dacă este membru al Asociației Constanța Altfel, Borza a declarat că își va face adeziune.

Probleme punctuale despre modul în care este administrat orașul Constanța au fost abordate și de consilierul local Romeo Rezeanu. Alți invitați care au luat cuvântul au fost medicul Corneliu Neagoe, fost primar al Constanței, și politicianul Remus Baisan, președintele Partidului România Modernă și Demnă. La finalul activității, Asociația a decernat trei premii financiare unor asociații de locatari din oraș, care au participat la un concurs pentru îngrijirea spațiilor verzi din jurul blocurilor. Premiul întâi a ajuns la Asociația nr. 93 condusă de Adam Mihalache, însă o parte din banii oferiți de Constanța Altfel vor răsplăti efortul pensionarei Aurora Toma, care a amenajat ”o grădiniță în față, ca o grădină botanică” având o pensie de aproximativ 500 de lei pe lună. Romeo Rezeanu, cel care a coordonat această acțiune, a precizat că exemplul a fost luat din Ardeal.

Comments

comments

Adrian Cârlescu

About The Author

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.