Connect with us

Actual

Constanța Altfel – la prima conferință de presă. Chițac: ”Vom fi coșmarul administrației”

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Deși funcționează de ceva vreme, Asociația Constanța Altfel, condusă de senatorul Vergil Chițac, a organizat astăzi prima sa conferință de presă. Chițac l-a avut invitat special pe deputatul Remus Borza, cunoscut și ca ”salvatorul Hidroelectrica”.

”Vrem să-i obligăm pe cei care conduc orașul să le pese și pe concitadinii noștri să se implice. (…) Vrem să-i obligăm să facă lucrurile pentru care au fost votați” a explicat Vergil Chițac scopul Asociației. Senatorul a precizat că, în mod concret, Constanța Altfel va iniția procese împotriva administrației locale pentru a cere obligarea acesteia să realizeze locuri de parcare sau să anuleze PUZ-uri care permit construirea pe spațiile verzi.

Implicarea civică a lui Vergil Chițac este un promisiune mai veche, anunțată la momentul retragerii sale din PNL. El a reamintit ceea ce spunea cu acea ocazie: ”Vom fi coșmarul administrației”. La rândul său, deputatul independent Remus Borza, fost ALDE, a ținut un amplu expozeu despre necesitatea implicării intelectualilor în viața cetății. Specialist recunoscut în economie, Borza a venit cu cifre și date exacte despre datoria externă a României și despre evoluția de ansamblu a țării. Întrebat dacă este membru al Asociației Constanța Altfel, Borza a declarat că își va face adeziune.

Probleme punctuale despre modul în care este administrat orașul Constanța au fost abordate și de consilierul local Romeo Rezeanu. Alți invitați care au luat cuvântul au fost medicul Corneliu Neagoe, fost primar al Constanței, și politicianul Remus Baisan, președintele Partidului România Modernă și Demnă. La finalul activității, Asociația a decernat trei premii financiare unor asociații de locatari din oraș, care au participat la un concurs pentru îngrijirea spațiilor verzi din jurul blocurilor. Premiul întâi a ajuns la Asociația nr. 93 condusă de Adam Mihalache, însă o parte din banii oferiți de Constanța Altfel vor răsplăti efortul pensionarei Aurora Toma, care a amenajat ”o grădiniță în față, ca o grădină botanică” având o pensie de aproximativ 500 de lei pe lună. Romeo Rezeanu, cel care a coordonat această acțiune, a precizat că exemplul a fost luat din Ardeal.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: Bărbatul care a condus beat și fără permis a fost arestat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Judecătoria Constanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul bărbatului implicat în accidentul de seara trecută, acesta fiind introdus în arestul IPJ Constanța. A fost depistat sub influența băuturilor alcoolice, concentrație de 1,90 mg/l în sânge. El fusese reținut de către polițiștii constănțeni după ce comisese trei infracțiuni, potrivit IPJ Constanța.

Reamintim că, la data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 21.35, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din municipiul Medgidia, a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, dinspre strada Dezrobirii.

La intersecția cu sensul giratoriu din dreptul aleii de acces către bulevardul Aurel Vlaicu, nu a acrodat prioritate unui alt autoturism, condus în sensul giratoriu de un alt bărbat. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager din al doilea autoturism, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din orașul Năvodari.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au stabilit că șoferul vionovat de producerea accidentului se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,79 mg/l alcool în aer pur expirat, fapt pentru care l-au condus la Spitalul Clinic Județean Constanța pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge și care au stabilit că era foarte beat, adică avea 1,90 mg/l alcool în sânge.

Bărbatului i-au fost reținute doar două infracțiuni, respectiv conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și ultraj. Persoana vătămată în accidentul respectiv nu a depus plângere….

Constanța: Un șofer care a condus beat, a produs un accident și apoi a amenințat un polițist a fost reținut

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat din Mangalia și-a pus ștreangul de gât! Suferea de o boală incurabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, un bărbat din Mangalia, în vârstă de 59 de ani, a fost găsit spânzurat. Din nefericire, nu a mai putut fi salvat.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați asupra decesului său.  Acesta a fost găsit spânzurat de o grindă în magazia de lemne a propriei locuințe.

Omul a lăsat un bilet de adio, fiind suferind de o boala incurabilă. Nu au fost observate semne de violența pe trup sau membre. Cadavrul va fi dus la morga pentru necropsie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Explozie la Costinești! Un bărbat și-a pierdut viața

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la Costinești, pe strada Prof. Ghe. Alexianu a avut loc un eveniment grav din cauza exploziei unei butelii de aragaz urmată de incendiu la o magazie.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de pompieri din cadrul stației Tuzla dar și echipaje ale serviciului de ambulanță.

Cadrele medicale ajunse la fața locului acordă prim ajutor unui bărbat de aproximativ 47 de ani cu amputație de antebraț și glezna zdrobită.

În urmă cu puțină vreme, bărbatul a în intrat în stop cardio respirator. I se face protocol de resuscitare.

La fața locului  sunt 2 echipaje Saj B2 și C2.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, a fost declarat decesul bărbatului. Ulterior se va stabili și cauza incendiului. Între timp, a fost lichidat.

Update2: Bărbatul care și-a pierdut viața era cumnatul proprietarului, un om extrem de muncitor și un foarte bun familist.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: