Connect with us

Administratie

Constanța ar putea avea o nouă Maternitate. Petre Enciu, vicepreședinte CJC: „Investiția se ridică la peste 50 milioane de euro“

Publicat

la

Vicepreședintele Consiliul Județean Constanța Petre Enciu a anunțat a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru realizarea noii maternități din Constanța „Departament de Sănătate Mama și Copilul“, care va fi ridicat în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța.

Viitorul Departament de maternitate va avea două secții de obstetrică-ginecologie, ambele cu 45 de paturi, din care una va avea cinci paturi pentru Compartimentul de reproducere umană; Cinci săli de observație; Compartiment ATI pentru obstetrică-ginecologie; Secție de neonatologie cu 64 de paturi; Cameră de gardă pentru obstetrică-ginecologie; Secție Clinică de Pediatrie; Secție Clinică Chirurgie – Ortopedie pediatrică; Comportament ATI pediatric; Spitalizare de zi profil pediatric; UPU pediatric; Ambulatoriu pentru toate secțiile.

Obiectivul de investiții – Departamentul ”Sănătatea mamei și copilului” este poate cel mai ambițios obiectiv de investiții al Consiliului Județean Constanta de când am preluat mandatul. Îl estimam la peste 58 milione de euro și ne bazam pe acest obiectiv pentru a atrage bani europeni în sănătate, atât de necesar în contextul unei infrastucturi de sănătate învechite și supraaglomerate.“, a declarat Petre Enciu.

Vicepreședintele CJC Petre Enciu a spus că investițiile în Spitalul Județean Constanța nu se opresc aici. El a spus că va fi înființat și institut de cercetare în nutriție și, totodată, va fi redimensionată Unitatea de Primiri Urgențe prin înființarea unei secții de traumatologie, inclusiv cu paturi de arși.

Comments

comments

Administratie

(FOTO) Parcul din zona Marvimex începe să prindă contur. Consilierul Costin Avătavului: „Se lucrează la proiectul tehnic“

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local al PNL Costin Avătavului, anunță că proiectul său de suflet – parcul de la Marvimex, începe să prindă contur.

„M-am întâlnit cu voi luni și mi-ați semnalat că este nevoie de igienizarea terenului care este năpădit de buruieni. În calitate de consilier local, am semnalat acest lucru persoanelor abilitate din cadrul Primăriei Constanța și ieri, o echipă de la Compartimentul Spații verzi a igienizat tot terenul. Parcul de la Marvimex este o prioritate pentru mine și știu că și pentru voi și, de aceea, o să vă țin la curent cu evoluția lui până în momentul în care îl vom vedea finalizat. Dacă mandatul trecut am bătut la uși închise pentru ca acest teren neîngrijit să fie reabilitat si sa devina primul parc al cartierului Inel 2, în ultimul an s-au făcut pași importanți pentru regenerarea acestei zone. S-a soluționat litigiul asupra terenului, iar acesta va rămâne in proprietatea primăriei cu destinația de spațiu verde. A urmat cadastrarea si intabularea lui, iar acum se lucrează la proiectul tehnic al parcului. Mai mult decât atât, cu ajutorul dumneavoastră, celor ce locuiți in zonă, am identificat si alte terenuri unde vom încerca să facem spații verzi amenajate si câteva parcări.“, a declarat Costin Avătavului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Lumina. Cursuri pentru finalizarea studiilor minime sau obținerea unei diplome de calificare

Publicat

la data de

Scris de

Primăria comunei Lumina îi anunță pe cetățenii interesați că joi, de la ora 8.30, în sala de la Unitatea Militară va avea loc o întâlnire în cadrul căreia pot afla detalii despre modul cum se pot înscrie la cursuri de finalizare a studiilor minime sau pot obține o diploma de calificare. Sunt vizate persoanele din comuna Lumina cu vârsta între 16 și 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța spune că derulează operațiuni de dezinsecție și deratizare în toate cartierele orașului

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele și promenadele din Constanța sunt stropite în permanență împotriva insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. Substanţa utilizată este Solfac Trio și este avizată de Ministerul Sănătăţii.

„Produsul are o acțiune insecticidă rapidă și poate persista până la câteva săptămâni, în funcție de suprafața tratată. Substanța oferă, de asemenea, un efect puternic de „flush-out”, de „extragere” a dăunătorilor din ascunzișuri, este recomandat atât pentru controlul insectelor zburatoare, cât și târâtoare. Datorită compoziției speciale, are și un efect repelent, îndepărtând și ținând departe insectele de zonele tratate. În paralel, echipe specializate continuă amplasarea în toate zonele orașului a  momelilor toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare dacă le reperează în parcuri sau zone verzi. Pentru a asigura eficiența maximă a acțiunilor, aceste tratamente trebuie efectuate simultan atât pe domeniul public cât şi pe cel privat, de aceea, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie și deratizare în spațiile pe care le dețin, în paralel cu acțiunile municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: