Politica

Constanța: Consilierii locali au votat amânarea tranzacției cu Polaris M Holding

oct. 12, 2017 Mihaela Tîrpan

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a propus consilierilor locali municipali ca, astăzi, în ședință extraordinară să aprobe pe ordinea suplimnetară proiectul de hotărâre privind prorogarea efectelor HCL nr. 332/3.10.2017 pentru aprobarea încheierii tranzacției judiciare dintre Municipiul Constanța și societatea Polaris M Holding SRL în scopul stingerii litigiului ce formează obiectul dosarului civil nr. 2711/99/2016 aflat pe rolul Curții de Apel Iași.

Avocatul care s-a ocupat de acest proces, Adriana Trandafir, a venit în fața consilierilor locali municipali și le-a explicat tot ce presupune propunerea primarului și care sunt efectele aprobării unei astfel de hotărâri.

“La termenul din data de 4 octombrie a.c. am înștiințat instanța de imposibilitatea de semnare temporară de a semna tranzacția (la momentul respectiv nu aveam niciun fel de dataliu cu privire la dosarul penal) astfel că nu puteam să știm ce învinuire i se aduce reprezentantului Polaris M Holding. (…) După comunicarea DNA, oportună este suspendarea procedurii de încheiere a tranzacției”, a spus avocatul Adriana Trandafir în cadrul ședinței Consiliului Local.

Mai multe informații puteți afla din video:

Astfel, prin votul majorității consilierilor (s-au abținut de la vot cei trei consilieri locali ai Partidului Mișcarea Populară și consilierul independent Andrei Popescu) primarul Făgădău a fost împuternicit să efectueze demersurile necesare aducerii acestei hotărâri la îndeplinire.

Amintim că, magistratii Curții de Apel București au decis, astăzi, ca omul de afaceri constanțean Eduard Martin, administratorul Polaris M Holding, dar si presedintele Consiliului de Administrație al societății, Marcel Banaga, sa rămână in arest. De asemnea, se impune să precizăm că magistrații Tribunalului București au decis, pe data de 5 octombrie a.c., arestarea pentru 30 de zile a omului de afaceri Eduard Martin, administratorul firmei Polaris M Holding. Tot atunci, după gratii a ajuns și Marcel Daniel Banaga, președintele Consiliului de Administrație al Polaris M Holding. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Direcției Naționale Anticorupție București, după ce omul de afaceri constănțean a fost reținut de DNA în seara zilei de 3 octombrie.

Eduard Martin a fost reținut de procurorii DNA fix în ziua în care Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat tranzacția cu Polaris M Holding, societate la care Martin este administrator.

Comments

comments