Connect with us

Politica

Deputatul Stelian Ion (USR) spune STOP parcelării parcului Tăbăcărie din Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Deputatul USR de Constanța, Stelian Cristian Ion, a avut diverse declarații publice pe tema spațiilor verzi din municipiul Constanța și a venit și astăzi în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanța. Le-a spus consilierilor locali să nu aprobe proiectele propuse de primarul Decebal Făgădău prin care, încet dar sigur, parcul Tăbăcărie va ajunge să fie parcelat și transformat într-o zonă comercială.

Stelian Ion s-a înscris la cuvânt înainte ca aleșii locali să dezbată și să voteze următoarele proiectele de hotărâre înscrise în convocatorul întâlnirii

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ”Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical heritage – Miniature Park” în faza documentație tehnico-economică (studiu de fezabilitate, documentație obținerea avizelor);

iniţiator: primar Decebal Făgădău

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea contribuției proprii aferente proiectului ”Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical heritage – Miniature Park”;

iniţiator: primar Decebal Făgădău

Pe scurt, Primăria Constanța intenționează ca în parcul Tăbăcărie să amenajaze un alt loc de distracții, prin eliminarea unei alte bucăți de spațiu verde din acesta, după ce prin construcția mall-ului din imediata apropiere a fost distrus un sfert din parc, iar o bucată însemnată din parc reprezintă “Țara Piticilor”.

Pentru acestea, parlamentarul USR a avut următoarele precizări:

“Să respingeți acest proiect că se parcelează parcul și nu vom mai avea niciun parc. (…) Este o tendință de amenajare și de încurajare a activităților economice. Proiectul, ideea de atragere de fonduri este foarte bună, dar locul în sine nu este bine ales, în ciuda faptului că există acces auto și e în apropierea mall-ului. Nu se poate partaja acest parc pe bucățele pentru că astfel ne vom trezi că nu vom mai avea parcul.” Mai multe, în video:

În replică, viceprimarul Dumitru Babu i-a spus: “Se va amenaja și se va face ceva frumos acolo, dar nu aveți de unde să știți.”

Comments

comments

Politica

Fostul șef al ANAF Sebastian Bodu, numit în funcţia de consilier de stat la cabinetul viceprim-ministrului Kelemen Hunor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Sebastian Bodu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală între anii 2005 – 2007, a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Kelemen Hunor, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu. Decizia a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial, notează Agerpres. Bodu a mai ocupat anul trecut funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național Steaua Românei

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat, în această seară, pe ambasadorul SUA la Bcucurești, Adrian Zuckerman, „pentru merite deosebite“. Adrian Zuckerman a primit Ordinul Național Steaua Românei în grad de Mare Cruce.

“Relația României cu SUA constituie unul dintre pilonii de bază. Îndeplinirea acestui deziderat s-a reflectat în activitatea dumneavoastră. Contribuția substanțială este evidențiată de procesele derulate în ultimul an. Toate aceste realizări sunt în conformitate cu ceea ce am agreat în timpul vizitei la Washington. Colaborarea a fost consolidată în domeniul apărării. Reiterez și cu acest prilej interesul crescut al țării noastre cu privire la creșterea militară în România. Totodată, în spiritul parteneriatului strtategic, statele noastre s-au sprijinit reciproc în ceea ce privește combaterea Covid. Dumneavoastră ați susținut toate aceste evoluții. 2020 a fost anul aniversării a 1400 de relații bilaterale.2021 este celebrării unui deceniu acordului privind amplasarea sistemului anti-rachetă. Ordinul național Steaua României în grad de mare cruce”, a spus Klaus Iohannis.

Amintim că oficialul american își încheie mandatul la numai un an și ceva de la învestire. După ce a anunțat că plecă, ambasadorul SUA a efectuat un tur de forță pe la mai multe ministere, iar printre cei vizitați au fost ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și ministerul Justiției, Stelian Ion. Motivul vizitelor a fost că ambasadorul a dorit să-și ia rămas bun. Adrian Zuckerman a preluat îndatoririle de Ambasador al Statelor Unite în România în 14 decembrie 2019. Mandatul lui se încheie brusc imediat după evenimentele din SUA legate de insurecția fanilor lui Donald Trump asupra Capitoliului. Este destul de neobișnuită astfel de încheiere bruscă de mandat al unui ambasador al SUA, chiar și în condițiile în care la Casa Albă se va instala o nouă administrație. Adrian Zuckerman s-a remarcat în scurtul mandat de Ambasador al SUA în România prin declarațiile politice belicoase la adresa actorilor politici din România care au depășit cu mult rolul de ambasador.

Foto: presidency.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Viorica Dăncilă a scris o carte. “Urmează momente interesante”, transmite fostul premier PSD

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Viorica Dăncilă a scris pe pagina sa de Facebook faptul că urmează să își lanseze o carte prin intermediul căreia dorește să răspundă tuturor celor curioși și interesați, prieteni și… neprieteni despre provocările funcției de premier, relația cu Liviu Dragnea și colaborarea cu cei care conduc acum Partidul Social Democrat.

Fostul premier precizează că volumul a fost scris în colaborare cu jurnalistul Marga Nițu.

“Pentru a răspunde curiozității prietenilor și neprietenilor, confirm faptul că foarte curând va avea loc lansarea unei cărți-interviu, pe care am realizat-o în colaborare cu jurnalista Marga Nițu.
Am vorbit despre multe dintre provocările perioadei în care am fost prim-ministru, inclusiv despre relația cu Liviu Dragnea, dar și despre campaniile electorale din 2019 și colaborarea cu cei care astăzi conduc PSD.
Am fost și rămân social-democrată și un om de echipă, iar acesta e motivul principal pentru care am amânat lansarea acestui volum pentru perioada post-electorală. Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr și pe analiza obiectivă a problemelor trecutului.
Revin cu detalii, urmează momente interesante”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: