Actual

Constanţa: Contrabandă cu ţigări! Nouă persoane au fost reţinute

apr. 02, 2018 Maria Ionescu

Poliştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Biroul Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza județului Constanţa, într-un dosar penal în care nouă cetăţeni români sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea confiscării peste 7.000 pachete cu ţigări, diverse sume de bani şi au fost indisponibilizate cinci autoturisme.

În data de 01.04.2018, în urma activităților informativ-operative desfăşurate de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Biroului Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere al Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare opt mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Constanța, Năvodari și Valu lui Traian, emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța – Secția penală.

În urma percheziţiilor, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea totală de 7.236 pachete cu țigări de contrabandă, mărcile Ashima, Marlboro, Marvel, Palace, Fast, Marble, Rothmans şi L&M, în valoare de aproximativ 72.360 lei, 1.200 de euro și 52.090 lei și au fost indisponibilizate cinci autoturisme, evaluate la 69.800 euro.

În cauză sunt cercetaţi nouă cetățeni români, cu vârste cuprinse între 31 și 47 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar pentru trei dintre ei au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!