Connect with us

Politica

Constanța. Cum explică PSD de ce a votat împotriva propriului amendament în ședința CLM de ieri

Publicat

la

Tarifele la plata parcării pe timp de noapte în stațiunea Mamaia și Constanța rămâne la fel din cauza orgoliilor PNL și PSD, care și-au trântit la vot propriile amendamente. La o zi după circul penibil din Consiliul Local Constanța, PSD Constanța a venit cu un comunicat în care încearcă să justifice votul de ieri. Social-democrații spun la începutul comunicatului faptul că PSD a vrut suspendarea totală a plății parcării în Mamaia și Constanța, dar PNL și USR au votat împotrivă

„Ce s-a întâmplat, ieri, la ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal, dar și după terminarea acesteia, la stadiul declarațiilor și a postărilor, depășește orice limită a bunului simț politic și administrativ. Regulamentul parcărilor a fost emanat de city – managerul municipiului, aprobat cu entuziasm de primar și adoptat prin vot, cu efervescență, de PNL și USR. Se întâmpla acum un an, iar PSD a atras atenția asupra efectelor negative care se vor resimți de la momentul intrării în vigoare a regulamentului. Cel pe care consilierii social-democrați nu l-au votat, invocând tarifele exagerate. În urmă cu două luni, atunci când era evident că situația socio-economică va fi din ce în ce mai grea, iar menținerea tarifelor de parcare va alunga turiștii, consilierii PSD au înaintat un proiect pentru remedierea aberațiilor votate de peneliști și useriști în urmă cu un an.

Social democrații au propus printre altele:

–       Tarif Zona 0- 2 lei/ora inclusiv TVA;

–       Tarif Zona 1- 1,5 lei/oră inclusiv TVA;

–       DESFIINȚARE Zona 2;

–       PARCARE GRATUITĂ în intervalul orar 20:00 – 08:00 în municipiul

Constanța și stațiunea MAMAIA.

Cu autosuficiența-i recunoscută și aroganța admnistrativă devenită de notorietate, primarul Vergil Chițac nici măcar nu a avut decența să îl introducă pe ordinea de zi a vreunei ședințe de CLM. Cu ipocrizie și maxim populism, USR – aflată acum în jenanta poziție de partid care se revendică în Opoziție, dar se află la Putere având viceprimar precum și alte avantaje – și-a continuat campania de imagine. Cu pauzele aferente momentelor în care a plagiat amendamentele PSD.

Ieri, consilierii social democrați au propus suspendarea totală a plății parcării în Constanța și stațiunea Mamaia până la 15 septembrie, precum și suspendarea obligației de plată a parcării în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 20.00 – 08.00, până la data de 31 decembrie 2022. Simplu și la obiect. Așa cum a fost și votul nostru care nu putea fi acordat unor alte amendamente lipsite de fond, dar menite să-i transforme pe primar, city manager, PNL și USR în salvatorii care sting incendiul, după ce l-au provocat și l-au întețit. Orice alte aprecieri la adresa votului consilierilor PSD sunt fie minciuni sfruntate cu iz de userism, fie afirmații sub demnitatea funcției de primar al unui municipiu reședință de județ!

Domnule primar, social-democrații din Organizația Municipală PSD Constanța vă cer, public, scuzele de rigoare pentru expresia referitoare la „stârpirea cuibului pesedist”. Sperăm că a fost doar un derapaj, cauzat de starea de euforie datorată vacanței în care am înțeles că vă aflați. Nu vrem să credem că îmbrățișați doctrina hitleristă, conform căreia oricine nu era de rasă pură trebuia exterminat! Stârpit! Mai rămâne să dați aviz unui lagăr de concentrare, iar acolo să-i  deportați pe toți cei care nu sunt de acord  cu dumneavostră. Îl puteți edifica, eventual, pe locul în care promiteți, de vreo doi ani, că veți face un parc pentru constănțeni. Domnule primar, dacă ambițiile dumneavoastră politico – administrative se reduc la acest aspect, este evident de ce Constanța arată în acest fel! În ,,Altfel” nu va arăta niciodată, în condițiile în care tot ce vă interesează este să stârpiți pesediștii. La final, cu respectul cuvenit funcției la înălțimea căreia, din nefericire, nu vă ridicați, suntem curioși cum îi veți stârpi pe cei 9 consilieri PNL care au votat, ieri, în ,,cuibul” nostru. Nu putem să încheiem, totuși, fără să vă anunțăm că grupul consilierilor PSD solicită, din nou, primarului și echipei sale să facă publice datele privind încasarea sumelor din plata parcărilor în ultimul an. Câți bani s-au încasat, ce s-a făcut cu ei și ce au de gând să facă, în continuare, cu aceste sume?“, notează PSD în comunicat.

Comments

comments

Politica

Senatorul Remus Negoi, mesaj dur pentru PNL și PSD: „Jos labele de pe Pilonul 2 de pensii!“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul USR Remus Negoi a reacționat dur pe Facebook, după ce PNL și, în special, PSD au pus ochii pe banii din Pilonul II de pensii. Reacția a venit după ce fostul ministru Claudiu Năsui, tot USR, a afirmat că în guvern se lucrează la un plan de naționalizare a pensiilor private. Reacțiile celor doi USR-iști au venit după ce ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi a declarat că „estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde de lei, exact cât livrăm noi către Pilonul 2“. Cu alte cuvinte, pesediștii se uită la banii din Pilonul 2 la pensii precum lupul la stâna cu oi. De aici și reacția vehementă a senatorului de Constanța al USR, Remus Negoi.

„Pilonul 2 trebuie apărat. Dacă vor să reducă deficitul de la sistemul de pensii, PSD și PNL trebuie să înceapă cu eliminarea pensiilor speciale. În 2022, statul plătește pentru pensiile speciale peste 12 miliarde de lei. Îi invităm pe miniștrii PSD și pe partenerii lor de guvernare să se uite într-acolo. Începeți reforma pensiilor speciale.

„Au nevoie de bani, dar, mai mult de atât, au nevoie ca toată lumea să depindă de stat și de deciziile lor politice. Nu suportă ideea că cetățenii – și, mai ales, pensionarii de mâine – ar putea fi independenți față de ei”, spune deputatul USR Cristian Seidler.

Românii care contribuie la Pilonul 2 trebuie să știe că legea le garantează că suma totală cuvenită la pensie nu poate fi mai mică decât valoarea contribuțiilor virate la Pilonul 2, diminuate cu penalitățile de transfer și comisioanele legale. Pilonul 2 de pensii este singura șansă a românilor la o pensie decentă.“, a afirmat Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liberalii, mesaj tăios pentru Grindeanu. Bourceanu: „Goidea a fost schimbat de la șefia Portului pe considerente politice?“

Publicat

la data de

Scris de

Schimbarea lui Florin Goidea de la șefia Administrației Porturilor Maritime Constanța nu le-a picat prea bine liberalilor. Senatorul Septimiu Bourceanu, președintele Organizației Municipale PNL Constanța a reacționat pe Facebook cu un mesaj:

„Domnule Grindeanu este absurd si total neproductiv să schimbi directorul Administrației Porturilor Maritime într-un moment în care Portul Constanța a devenit un nod naval important în contextul războiului din Ucraina. În plus, nu ne-ați spus de ce l-ați schimbat pe Florin Goidea? Pe considerente politice? Atât s-a putut!“

Amintim că, Florin Vizan va fi, începând cu data de 16 august, noul director general  al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime  SA. În 15 august, îi expiră mandatul de director general lui Florin Goidea. Potrivit surselor noastre, el va ocupa funcția de director adjunct. Aceste decizii au fost luat astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație al CNAPMC. Florin Vizan, susținut de PSD,  a fost director general al DRDP Constanța, funcție în care a fost numit în data de 26 mai a.c. În perioada guvernării PDL, Vizan s-a aflat la conducerea Petromin, APC, Oil Terminal.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

„BNR este Mercur retrograd“ – senatorul Remus Negoi, ironic cu cea mai nouă angajată la Banca Națională

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, este ironic cu cea mai nouă achiziție a Băncii Naționale a României. Este vorba de celebrul astrolog Minerva (64 de ani), pe numele ei real nume real Gabriela Dima, care a spus că, în prezent, lucrează la Banca Națională, pe un post de execuție. Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de către oficiali ai BNR, care au precizat că astrologul lucrează la departamentul de mentenanță al Băncii Naționale.

„Indicele ROBOR – ascendent în Uranus

Noua angajată se va ocupa de mentenanță la BNR. Adică întreținere. A previziunilor astrale privind ratele dobânzilor.

Păi cum, dacă Viorica Dăncilă a deschis drumul, de ce nu, viitorul angajat al BNR să nu fie un şaman? Sau un vraci? Poate temperează cineva rata inflației.

=BNRMercurRetrograd“, a declarat Remus Negoi.

Anunțul a fost făcut în podcastul lui Damian Drăghici: „La ora actuală am o funcție de execuție, lucrez în Banca Națională. Din păcate, n-o să mai am dreptul să ies pe sticlă, dar asta nu înseamnă nimic, pentru că tot mă bătea gândul să-mi fac un podcast. Fac astrologie de la 14 ani,” a declarat Minerva.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: