Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Constanța. Cum explică PSD de ce a votat împotriva propriului amendament în ședința CLM de ieri

Published

on

Tarifele la plata parcării pe timp de noapte în stațiunea Mamaia și Constanța rămâne la fel din cauza orgoliilor PNL și PSD, care și-au trântit la vot propriile amendamente. La o zi după circul penibil din Consiliul Local Constanța, PSD Constanța a venit cu un comunicat în care încearcă să justifice votul de ieri. Social-democrații spun la începutul comunicatului faptul că PSD a vrut suspendarea totală a plății parcării în Mamaia și Constanța, dar PNL și USR au votat împotrivă

„Ce s-a întâmplat, ieri, la ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal, dar și după terminarea acesteia, la stadiul declarațiilor și a postărilor, depășește orice limită a bunului simț politic și administrativ. Regulamentul parcărilor a fost emanat de city – managerul municipiului, aprobat cu entuziasm de primar și adoptat prin vot, cu efervescență, de PNL și USR. Se întâmpla acum un an, iar PSD a atras atenția asupra efectelor negative care se vor resimți de la momentul intrării în vigoare a regulamentului. Cel pe care consilierii social-democrați nu l-au votat, invocând tarifele exagerate. În urmă cu două luni, atunci când era evident că situația socio-economică va fi din ce în ce mai grea, iar menținerea tarifelor de parcare va alunga turiștii, consilierii PSD au înaintat un proiect pentru remedierea aberațiilor votate de peneliști și useriști în urmă cu un an.

Social democrații au propus printre altele:

–       Tarif Zona 0- 2 lei/ora inclusiv TVA;

–       Tarif Zona 1- 1,5 lei/oră inclusiv TVA;

–       DESFIINȚARE Zona 2;

–       PARCARE GRATUITĂ în intervalul orar 20:00 – 08:00 în municipiul

Constanța și stațiunea MAMAIA.

Cu autosuficiența-i recunoscută și aroganța admnistrativă devenită de notorietate, primarul Vergil Chițac nici măcar nu a avut decența să îl introducă pe ordinea de zi a vreunei ședințe de CLM. Cu ipocrizie și maxim populism, USR – aflată acum în jenanta poziție de partid care se revendică în Opoziție, dar se află la Putere având viceprimar precum și alte avantaje – și-a continuat campania de imagine. Cu pauzele aferente momentelor în care a plagiat amendamentele PSD.

Ieri, consilierii social democrați au propus suspendarea totală a plății parcării în Constanța și stațiunea Mamaia până la 15 septembrie, precum și suspendarea obligației de plată a parcării în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 20.00 – 08.00, până la data de 31 decembrie 2022. Simplu și la obiect. Așa cum a fost și votul nostru care nu putea fi acordat unor alte amendamente lipsite de fond, dar menite să-i transforme pe primar, city manager, PNL și USR în salvatorii care sting incendiul, după ce l-au provocat și l-au întețit. Orice alte aprecieri la adresa votului consilierilor PSD sunt fie minciuni sfruntate cu iz de userism, fie afirmații sub demnitatea funcției de primar al unui municipiu reședință de județ!

Domnule primar, social-democrații din Organizația Municipală PSD Constanța vă cer, public, scuzele de rigoare pentru expresia referitoare la „stârpirea cuibului pesedist”. Sperăm că a fost doar un derapaj, cauzat de starea de euforie datorată vacanței în care am înțeles că vă aflați. Nu vrem să credem că îmbrățișați doctrina hitleristă, conform căreia oricine nu era de rasă pură trebuia exterminat! Stârpit! Mai rămâne să dați aviz unui lagăr de concentrare, iar acolo să-i  deportați pe toți cei care nu sunt de acord  cu dumneavostră. Îl puteți edifica, eventual, pe locul în care promiteți, de vreo doi ani, că veți face un parc pentru constănțeni. Domnule primar, dacă ambițiile dumneavoastră politico – administrative se reduc la acest aspect, este evident de ce Constanța arată în acest fel! În ,,Altfel” nu va arăta niciodată, în condițiile în care tot ce vă interesează este să stârpiți pesediștii. La final, cu respectul cuvenit funcției la înălțimea căreia, din nefericire, nu vă ridicați, suntem curioși cum îi veți stârpi pe cei 9 consilieri PNL care au votat, ieri, în ,,cuibul” nostru. Nu putem să încheiem, totuși, fără să vă anunțăm că grupul consilierilor PSD solicită, din nou, primarului și echipei sale să facă publice datele privind încasarea sumelor din plata parcărilor în ultimul an. Câți bani s-au încasat, ce s-a făcut cu ei și ce au de gând să facă, în continuare, cu aceste sume?“, notează PSD în comunicat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions