Conecteaza-te cu noi

Politica

Ministrul Mediului recomandă: Folosiți dușul un timp scurt, nu lăsați robinetul deschis când vă spălați pe dinți

Published

on

Recomandări de ultimă oră venite din partea ministrului Mediului – Tanczos Barna pentru toți românii. Oficialul UDMR a vorbit despre măsurile pe care trebuie să le ia populația pentur raționalizarea consumului de apă în condițiile secetei extreme din România.

Ministrul Tanczos Barna a făcut un apel miercuri la toti românii pentru a folosi cu mare grijă apa potabilă și a explicat cum poate face oricine raționalizarea consumului de apă.

Ministrul Mediului le recomandă românilor, să nu mai facă dușuri lungi și să nu lase apa deschisă în timp ce se spală pe dinți, acestea fiind printre măsurile la îndemână pe care le au oamenii pentru a face economie la apă.

Acesta a anunțat și că ar fi recomandat, pentru o perioadă, ca românii să renunțe la „plăcerea de a petrece mult timp sub duș” și „să nu lăsăm robinetul deschis când ne spălăm pe dinți”.

“În momentul în care trebuie să renunțăm la ceva și la un consum semnificativ, cea care trebuie sacrificată este activitatea de udare. Sfaturile sunt cunoscute, lumea a auzit despre ele, dar nu ne gândim în fiecare zi să nu facem baie în cadă, să folosim dușul pe un timp cât mai scurt și fără a beneficia de plăcerea deosebită de a sta minute în șir sub duș. De a nu mai lăsa apa sau robinetul deschis în momentul în care ne spălăm pe dinți, de a nu uita robinetul să curgă, când nu avem nevoie de apă. Sunt foarte multe metode. Dar cel puțin dușul salvează zeci de litri de apă dacă nu facem baie în cadă. Și oprirea robinetului atunci când folosim efectiv apa”, a declarat ministrul Mediului, miercuri seară, la un post TV.

În același timp, Tanczos Barna susține că țara noastră nu se află în pericol de a rămâne fără apă.

„Nu este. Sunt locații afectate, sunt localități, comunități afectate, dar per ansamblu, în continuare, marile rezervare, marile lacuri de acumulare stau bine. Sunt la un grad de umplere de 68-70 de grade, chiar unele sunt peste 80 sunt și câteva cu cantități mai mici de apă. Dar încă nu suntem în zona de reducere critică, sub un prag critic”, a menționat ministrul Mediului citat de jurnaliștii de la Realitatea.net.

Declarația nu este singura pe care ministrul Mediului o face pe această temă și este important să amintim și că mai multe orașe din Europa au decis raționalizarea apei. De altfel, recomandări pentru ca românii să consume apa potabilă cu simț de răspundere au venit din partea mai multor autorități locale.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions