Actual

Constanţa: Din nou au fost sute de amenzi pentru lipsa centurii de siguranţă în autoturisme

mart. 16, 2018 Maria Ionescu

Că ne place sau nu, ştim cu toţii că, atunci când urcăm într-un autoturism suntem obligaţi să ne punem centura de siguranţă. Cu toate acestea, mulţi şoferi sau pasageri în maşini refuză să o poarte şi în ultima perioadă plătesc pentru asta. Amenzile sunt mari, de câteva sute de lei, iar acţiunile poliţiştilor de la Poliţia Rutieră s-au îndesit.

În conformitate cu Calendarul de Activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (T.I.S.P.O.L.), polițistii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, împreună cu cei ai Biroului Rutier Constanța, Mangalia și Medgidia și polițiștii Formațiunii Rutiere Cernavodă, au continuat acțiunea preventivă „SEATBELT”, având ca obiectiv verificarea folosirii centurii de siguranţă și a dispozitivelor de retenţie omologate de către conducătorii autoturismelor. Astfel, la data de 15 martie a.c., polițiștii rutieri au depistat și constatat 259 de abateri, aplicând sancțiuni contravenționale în valoare totală de 65.980 de lei,  dintre care 203 au fost aplicate pentru nefolosirea centurii de siguranță.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!