Actual

Cozi de camioane de zeci de km la graniţa turco-bulgară

mart. 16, 2018 Maria Ionescu

Aproximativ 1000 de camioane așteaptă să treacă de punctul de frontieră de la Kapikule (Turcia), pentru a intra în Bulgaria. Cozile sunt de peste 35 km, informează portalul polsatnews.pl.

Șoferii așteaptă de vineri să treacă frontiera,  multi dintre aceștia transportând bunuri perisabile a căror calitate este afectată semnificativ de aceasta întârziere.

Principalul motiv pare a-l constitui noul sistem introdus recent de autoritățile bulgare care încă nu funcționează integral. Sistemul de scanare cu raze X este de asemenea defect iar ofițerii vamali bulgari refuză să accepte intrarea în țară a camioanelor în lipsa unei scanări complete.

Potrivit ziarelor turceşti, cozile la frontiera cu Bulgaria s-au format încă de la începutul săptămânii. Din câte se pare, finalizarea tranzacţiei cu noul sistem de la vamă ridică probleme. Șoferii de camioane, dintre care unii așteptau la coadă de mai bine de 72 de ore, cer autorităților să găsească o soluție pentru rezolvarea acestei situații.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!