Connect with us

Actual

Constanța. Doi bărbați care pretindeau că sunt surdo-muți și solicitau bani, prinși în flagrant

Published

on

Ieri, 1 februarie, în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 au depistat, în parcarea unui centru comercial, doi bărbați, de 46, respectiv 38 de ani, în timp ce solicitau diverse sume de bani de la trecători. Cei doi simulau faptul că sunt persoane surdo-mute.

În același timp, persoanele în cauză prezentau și un formular cu inscripția unei asociații pentru persoane cu handicap.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității vă recomandă:

  • Aveți grijă  cui oferiți bani și să nu vă lăsați înșelați de indivizi care pretind că sunt surdo-muți și că strâng bani pentru o falsă asociație/fundație umanitară.
  • De asemenea, nu daţi curs solicitărilor de a vira sau a trimite diverse sume de bani, cu orice titlu, într-un anumit cont sau prin mandat poștal.
  • Ignorați mesajele în care sunteți anunțați că aţi fost desemnați câştigători la concursuri la care nu aţi participat.
  • Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, mai ales dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi.
  • În cazul în care sunteţi contactați telefonic de astfel de persoane, solicitaţi o întâlnire directă pentru a le da banii şi apelați, în acelaşi timp, numărul de urgență 112, pentru a cere ajutorul poliţiei.
  • Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şi vă creați convingerea că au calitatea invocată. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

”În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.” au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!