Connect with us

Actual

Constanța: Două accidente mortale de muncă, în două zile

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilelor de 5 și 6 martie, în două societăți înregistrate în județul Constanța s-au produs două incidente soldate cu decesul a două persoane.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă, primul deces a avut loc pe data de 5 martie, la ora 22.00, la SC Georgiana&Alina SRL, firmă de transport înregistrată în localitatea Năvodari.

Marian I., în vârstă de 40 de ani, angajat ca șofer la această societate, a încercat să facă o manevră de verificare a pernei de aer de la autobuzul pe care îl conducea. Într-o clipită, bărbatul a fost lovit de o piesă de la perna de aer.

La fața locului s-au deplasat rapid echipaje ale serviciilor de urgență și Poliției, iar bărbatul a fost preluat pentru a fi transportat la spital.

Din păcate, a murit înainte de a ajunge la unitatea spitalicească.

O zi mai târziu, mai exact la ora 18.45 a zilei de 6 martie, la SC Milmar Strong SRL  a avut loc un alt eveniment soldat cu decesul unui angajat.

Potrivit aceleiași surse, la sfârșitul programului de muncă, Marin C., în vârstă de 59  de ani, angajat ca și lăcătuș, a fost găsit în stare de inconștiență în vestiar, de către un coleg.

A fost anunțat Serviciul de Urgență 112, cadrele medicale sosite au acordat îngrijiri medicale, dar acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a  fost declarat decedat.

Ambele evenimente se cercetează de către ITM Constanța, fiind desemnați inspectori de muncă pentru efectuarea cercetărilor.

În baza constatărilor efectuate de aceștia, a declarațiilor martorilor și a documentelor preluate de la societate  vor fi stabilite împrejurarile și cauzele care au condus la producerea evenimentelor, precum și reglementarile legale încalcate și, pe cale de consecință, răspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.”, precizează Biroul de presă al ITM Constanța.

Foto: Cuget Liber

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier în localitatea Lumina între 3 autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în localitatea Lumina a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate 3 autoturisme.

Din primele date, în accidentul rutier, produs pe fondul nepăstrării unei distanțe de siguranță, unul dintre conducătorii auto, un bărbat, de 27 de ani,  a fost transportat la spital, cu răni ușoare.

În aceste momente, polițiștii rutieri efectuează cercetarea la fața locului.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Sute de rechizite școlare contrafăcute, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi,  20 august a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialiști ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au verificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din județul Brașov.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit 290 de penare și 400 de ghiozdane, purtând însemnul unei mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, în valoare aproximativ 90.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Polițist al Gărzii de Coastă, medaliat de președintele României. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 Agent șef adjunct de poliție Moldoveanu Radu, din cadrul Gărzii de Coastă, a primit medalia „Bărbăție și Credințăîn clasa a III-a, cu însemn pentru civili.

Medalia a fost conferită de către Președintele României, prin Decretul nr. 949 din 22.11.2018, dorind să răsplătească astfel meritele polițistului de frontieră, în semn de apreciere pentru contribuția importantă adusă la îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Ministerului Afacerilor Interne.

Distincţia i-a fost înmânată subofițerului de către Directorul Gărzii de Coastă, comisar șef de poliție Cicu Laurențiu Cristian, în data de 20.08.2019.

Astfel, în luna iulie 2018, colegul nostru împreună cu un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanța, aflându-se în misiune de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, au fost alertați cu privire la faptul că într-o zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni – judeţul Constanţa, o fetiță în vârstă de 3 ani, care fusese înțepată de albine, a intrat în șoc anafilactic.

Deoarece ploile abundente au făcut impracticabil drumul de acces, ambulanţa nu a putut ajunge până la locația unde se afla fetița, cei doi lucrători ai Ministerului de Interne deplasându-se pe jos până la locuinţa familiei copilului.

Aceștia, însoţiţi de tatăl copilului, au transportat fetiţa pe braţe câţiva kilometri şi, ulterior, în sprijinul lor a venit un localnic, fost polițist de frontieră, proprietar al unui autoturism de teren, care i-a ajutat să ajungă, în timp util, la ambulanța din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Fetiţa şi tatăl ei au ajuns la timp la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a primit îngrijirile de specialitate necesare.

Polițistul de frontieră Moldoveanu Radu a declarat:

„Sunt onorat de faptul că am primit această medalie din partea Președintelui României și mă bucur că îndeplinindu-mi datoria am putut salva o viață. Totodată, mă bucură faptul că munca mea este apreciată și nu mă face decât să continui să-mi îndeplinesc atribuțiile cu aceeași răspundere.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: