Conecteaza-te cu noi

Actual

(Video): Update: Desfășurare impresionantă de forțe pentru căutarea pescarilor dispăruți în largul mării

Published

on

Conform unei înțelegeri între statele riverane Mării Negre, cunoscută sub numele de Acordul de la Ankara, în cazuri precum cel care s-a produs azi noapte  statele se ajută între ele. MRCC (Centrul Maritim de Coordonare) coordonează operațiunea de căutare a celor trei persoane care au dispărut în largul Mării Negre încă din cursul serii trecute.

În urmă cu puțină vreme, am luat legătura cu Dumitru Bucureșteanu, șef al serviciului MRCC din cadrul Autorității Navale Române. El ne-a spus că autoritățile române au intervenit încă de aseară pentru a căuta barca dispărută și că au luat legătura și cu omologii lor din Bulgaria pentru a se intensifica căutările și pe teritoriul vecin. După ce le-au explicat colegilor bulgari cum stau lucrurile, au primit și sprijinul de care era nevoie.

Omologii bulgari le-au dat permisiunea românilor să intre în apele lor dat fiind faptul că, din cauza curenților puternici, ambarcațiunea a plutit în derivă. Ea putea fi dusă și spre bulgari, dar și spre largul mării. Tocmai de aceea, și în larg s-au intensificat căutările până la 50 de mile marine.

Potrivit  lui Dumitru Bucureșteanu, căutările autorităților române au loc cu patru nave de la Garda de Coastă și două de la ARSVOM, nave noi și foarte bine dotate. În plus, un elicopter de la Tuzla a ieșit în căutarea ambarcațiunii dispărute și au făcut căutări pentru aproximativ două ore.

Advertisement

De asemenea, în curând se va ridica de la sol și un elicopter al Ministerului de Interne. La această oră, căutările se efectuează atât pe mare, cât și în aer, atât de către autoritățile române, cât și de către autoritățile bulgare.

Update:  In data de 7 martie, urmare a solicitării MRCC – elicopterul Eurocopter AS365 N înmatriculat YR RAH aparținând Regional Air Services – aeroport Tuzla –  a decolat la ora 10:55, pentru a se alătura acțiunii de căutare și salvare coordonată de MRCC Constanța.

In afara celor doi piloți, la borul elicopterului au fost și doi observatori. Din păcate, la finele a 2 ore 40 minute ore de zbor – în care s-au acoperit 50 NM pe mare, 70 mile pătrate (2.400Km2), de la granița de sud până la travers epava Costinești, nu a fost găsit nici un indiciu al poziției ambarcațiunii.

Elicopterul va fi pus la dispoziția coordonatorilor și mai departe, dacă această intervenție va fi considerată necesară.

Advertisement

În textele de mai jos aflați toate detaliile referitoare la cine sunt persoanele care au dispărut în largul mării și cum s-au desfășurat azi noapte căutările:

Iată cine sunt persoanele dispărute în Marea Neagră

Căutările pescarilor dispăruți în Marea Neagră continuă și în apele teritoriale bulgărești

O ambarcațiune de pescuit a dispărut în largul mării! Se desfășoară o acțiune de salvare

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions