Connect with us

Administratie

Constanța: În autobuze au fost montate dispensere cu substanțe dezinfectante

Maria Ionescu

Publicat

la

Primăria Constanța continuă măsurile de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus. 

Pentru a evita răspândirea infecțiilor la nivelul populației, toate mijloacele de transport în comun din cadrul flotei CT BUS au fost dotate cu dispensere ce conțin substanțe dezinfectante.

Substanța dezinfectantă folosită face parte din grupa TP 1. Produsele din această categorie sunt produse biocide utilizate pentru igiena umană, conforme cu standardul european EN 1500.

”Vă rugăm să folosiți dispenserele cu încredere!”, precizează Biroul de presă al CT BUS. 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Primăria Constanța a simplificat procedura de depunere/transmitere a documentelor necesare înhumării

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În contextul situației epidemiologice determinat de răspândirea virusului SARS-CoV-2, pentru a veni în ajutorul constănțenilor, Primăria Municipiului Constanța a simplificat procedura de depunere/transmitere a documentelor necesare înhumării. Astfel, la nivelul Serviciului Gestionare Cimitire corespondența se poartă pe e-mail și telefonic. Adeverința de înhumare eliberată de Serviciul Stare Civilă se transmite pe e-mail Serviciului Gestionare Cimitire din cadrul Primăriei Constanța pentru decedații ce urmează să fie înhumați la cele 6 cimitire creștin-ortodoxe de pe raza municipiului Constanța.

„Pentru programarea înhumărilor în cimitirele Anadalchioi, Viile Noi, Constantin Predescu, Palazu Mare (partea ce aparține municipalității), Central, constănțenii sunt rugați să apeleze numerele de telefon 0731500129, 0241.697.544 sau 0241.485.585, iar pentru Cimitirul Municipal 0241.632.721. Totodată, Serviciul Gestionare Cimitire pune la dispoziția constănțenilor și adresa de mail admcimitire@primaria-constanta.ro pe care vor fi transmise următoarele documente necesare înhumării: contract de concesiune loc de veci, chitanță taxă anuală întreținere, copia actelor de identitate ale titularilor de contract, pe care va fi înscris acordul scris în vederea înhumării decedatului, adeverința de înhumare. Menționăm că pentru înhumare nu este necesar certificatul de deces.“, notează Primăria într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

DONAȚIE. Constanța va primi din Taiwan 200 mii de măști faciale de protecție și mii de teste rapide pentru SARS-CoV-2

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria orașului Kaohsiung (cel mai mare oraș-port din Taiwan și totodată cel mai important oraș din zona de sud, cu industrie dezvoltată și populație de cca 2,7 milioane locuitori) donează Primăriei Constanța 200.000 de măști faciale de protecţie, de unică folosinţă, care vor ajunge în perioada imediat următoare. Astăzi a avut loc ceremonia online de predare simbolică a măștilor de protecţie respective, la care au participat primarii municipiilor Constanța și Kaohsiung, Vergil Chițac și Chen Chi-Mai. Donația a fost facilitată de Biroul de reprezentare economică și culturală Taipei din Bratislava, reprezentat de domnul David Nan-Yang Lee și Asociația ROTA pentru promovarea schimburilor economice și culturale cu Taiwan, reprezentată de Constantin Damov, președinte și Cristina Neacșu, secretar al Asociaţiei.

Cu ocazia acestei ceremonii, primarul municipiului Constanța a mulțumit partenerilor din Kaohsiung pentru sprijinul oferit populației orașului nostru în această perioadă extrem de grea, a subliniat importanța acestui gest generos pentru cetățenii orașului Constanța și și-a exprimat speranța că acest sprijin va reprezenta începutul unei relații solide de colaborare între cele două orașe, în multiple domenii – schimburi economice și comerciale, investiții directe, contactele people-to-people etc. În acest sens, a transmis primarului orașului Kaohsiung, Chen Chi-Mai, invitaţia de a efectua o vizită în Constanța în cursul anului 2021, la momentul şi în condițiile în care pandemia Covid-19 va permite efectuarea acestei vizite.

Vergil Chițac a menționat în context că situația pandemică din municipiul Constanța și în general din județul Constanța și din România rămâne în continuare gravă și îngrijorătoare, necesitând soluții și măsuri urgente de sprijin. În acest context, primarul municipiului Constanța i-a transmis omologului său din Kaohsiung că “solidaritatea nu are frontiere, mai ales în situații de criză, iar sprijinul vine la Constanța într-un moment dificil.

Primarul oaşului Kaohsiung, Chen Chi-Mai, l-a felicitat, la rândul său, pe omologul său pentru “câștigarea încrederii cetățenilor din Constanța” și pentru hotărârea acestuia de a acţiona pentru bunăstarea cetăţenilor şi pentru dezvoltarea oraşului. De asemenea, acesta şi-a exprimat satisfacţia de a putea sprijini orașul nostru în efortul de a face față provocărilor generate de actuala pandemie, precum şi speranța ca acest moment să reprezinte începutul unei frumoase colaborări între cele două orașe.

Totodată, Asociația pentru promovarea schimburilor economice și culturale cu Taiwan “ROTA”, reprezentată de președintele acesteia, Constantin Damov, va sponsoriza municipiul Constanța transferând în proprietatea beneficiarului, într-o primă etapă, 1.700 seturi de teste rapide COVIDual Covid-19 IgM/IgG, model NCOV-019-MM060300-25LS, fabricate de compania Eternal Materials Co., Ltd. din Kaohsiung, în vederea susținerii activităților de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus Covid-19 desfășurate de Primăria municipiului Constanța. Valoarea totală a testelor este de 10.626 euro. Ulterior, Asociația ROTA va mai transmite cu titlu gratuit Primăriei municipiului Constanța, prin intermediul partenerilor din Kaohsiung, alte 2.300 de teste rapide de aceeași natură, fabricate de aceeași companie, din totalul de 4.000 de teste rapide destinate sprijinului acordat Primăriei municipiului Constanța.

„Testele rapide donate Primăriei municipiului Constanța sunt certificate pentru piața Comunității Europene și sunt însoțite de toate documentele necesare (certificatul de autorizare pentru piața UE, declarația de conformitate din partea producătorului, specificații tehnice etc.). Primăria municipiului Constanța va crea lanțul logistic pentru ca toate donațiile în curs de a fi primite și recepționate (200.000 de măști de protecție și 4.000 de teste rapide anti-Covid) să ajungă urgent la beneficiari; se are în vedere crearea unui mecanism de distribuție care să faciliteze transferul acestor materiale prioritar către categoriile de populație cele mai defavorizate și instituțiile publice implicate activ în lupta cu limitarea răspândirii virusului.“, notează Primăria Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Proiectul Primăriei Constanța privind achiziția a 24.000 de tablete pentru uz școlar, depus spre evaluare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a depus spre evaluare proiectul privind dotarea cu tablete în contextul noului coronavirus. Echipamentele IT vor fi achiziționate din fonduri europene prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2: Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiții 2c: Consolidarea aplicaţiilor TIC pentru e-guvernare, e-învăţare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, Obiectivul specific 2.4: Creşterea gradului de utilizare a Internetului, Acţiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură – SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea accesului la procesul de învățământ în mediul on-line în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, prin dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line în bune condiții, în anul școlar 2020/2021. Perioada de implementare este de 12 luni.

Concret, Primăria Constanța vrea să cumpere, cu fonduri europene, tablete uz școlar – 24.453 de bucăți, sisteme management dispozitive – 24.453 de bucăți, laptopuri – 338 de bucăți, sisteme desktop monitor – 296 bucăți, sisteme All-In-One – 244 de bucăți, camere web – 115 de bucăți, camere web conferinţă – 652 de bucăți, proiectoare 646 de bucăți, ecrane proiecţie trepied manual – 126 de bucăți, ecrane proiecție perete cu telecomandă – 462 de bucăți, routere wireless – 349 de bucăți, table interactive – 726 bucăți și tablete grafice – 781 bucăți.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 50.255.311,02 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă 50.221.991,02 lei şi valoare totală neeligibilă de 33.320,00 lei. Contribuția autorității locale este de 2%, în cuantum de 1.004.439,82 lei.

Foto: Getty Images

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: