Connect with us

Administratie

Primăria a publicat regulamentul programului INFANT – ajutor financiar de un milion de lei

Tatian Iorga

Publicat

la

Primăria Constanța a publicat regulamentul programului INFANT, prin care autoritatea publică locală acordă un milion de lei cuplurilor infertile. Acesta poate fi consultat de toate persoanele interesate pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța:

http://www.primaria-constanta.ro/arhiva/detalii-stire?nws=fa0a9171-8a60-65e9-84cc-ff0000670d49

Decebal Făgădău – primarul municipiului Constanța: “INFANT este un proiect de suflet. Anul acesta am inclus în buget bani pentru 100 de vouchere ce vor ajuta 100 de cupluri sau doamne singure care suferă de infertilitate. Am luat programul de la București, l-am analizat și l-am adaptat la datele statistice din Constanța, tocmai de aceea veți vedea că vârsta maximă în Constanța nu este 40, ci 45 de ani. Colegii mei de la Direcția Generală de Asistență Socială vor face toate procedurile cât mai repede. Acest program va continua și, dacă sunt mai mult de 100 de cereri, vom suplimenta bugetul”.

Prin programul INFANT se acordă anual, ajutoare financiare ce constau în vouchere de 10 mii de lei fiecare, pentru 100 de cupluri sau doamne singure ce nu pot avea copii.

„Acest proiect este marea șansă la care unii pot doar să viseze. Infertilitatea nu este un moft, este o condiție medicală. Să faci fertilizări in vitro nu este o alegere, este soluția salvatoare”, a declarat Laura Ioana Dura, mama a doi copii născuți cu ajutorul procedurii de fertilizare in vitro.

„Pot beneficia de aceste vouchere femeile singure și cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie ce are competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical. Vor fi propuse spre aprobare dosarele care îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate și legalitate prevăzute pentru includerea în proiect, în limita fondurilor disponibile pentru această destinație. Dosarul beneficiarilor se păstrează și se arhivează la DGAS. Orice întrebări legate de programul INFANT pot fi trimise la adresa de e-mail. infant@spas-ct.ro sau la numărul de telefon 0341.180.108. Obiectivul acestui proiect este creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, prin acordarea unui sprijin financiar pentru 100 de cupluri în cursul anului 2020 pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Organizația Mondială a Sănătății recunoaște infertilitatea ca fiind o boală de care suferă circa 34 de milioane de femei, cea mai mare parte a lor fiind în statele în curs de dezvoltare, cum este și România. Unul din 6 cupluri care încearcă să aibă un copil are dificultăți în a obține sarcina, întrucât fertilitatea scade simultan cu înaintarea în vârstă: 25% dintre femei au dificultăți în a obține o sarcină  între 35 și 39 ani iar 34% dintre femei au dificultăți în a obține o sarcina in jurul vârstei de 40 ani. Cauza infertilității este feminină în 40% din cazuri, masculină în 40%, iar în 20% din cazuri infertilitatea se datorează ambilor parteneri sau are o cauză necunoscută. Specialiștii în obstetrică-ginecologie au concluzionat că principala metodă de reproducere asistată este fertilizarea in vitro.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Administratie

Scandal între Primăria Constanța și Asociația pentru Pescuit „Albatrosul”. Vezi care e motivul!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că, în timpul desfășurării campaniei de curățenie inițiate de Primăria Municipiului Constanța, lucrătorii Direcției Gestionare Servicii Publice și reprezentanții operatorului de salubritate au identificat în Portul Tomis cantități însemnate de deșeuri. Terenul aparține municipalității, acesta s-a întors în patrimoniul orașului Constanța, conform Deciziei Înaltei Curți de Justiție și Casație nr. 32/2019. Primăria afirmă că o parte din acest teren este ocupată abuziv fără a deține niciun contract de Asociația pentru Pescuit, Agrement și Scufundări Autonome în Marea Neagră „Albatrosul”, motiv pentru care Direcția Generală Poliția Locală i-a notificat să facă demersurile pentru a intra în legalitate. Situația s-a perpetuat de-a lungul anilor din cauza faptului că terenul a fost în proprietate privată, iar municipalitatea nu a putut întreprinde demersurile necesare pentru a elibera și igieniza terenul. Zona a fost ecologizată de reprezentanții municipalității.

„Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală au adus la cunoștință asociației faptul că un teren aparținând domeniului public al UAT Constanța poate fi ocupat, conform OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, motiv pentru care reprezentanții asociației au fost rugați fie să elibereze terenul, fie să se îndrepte către direcția de resort din cadrul Primăriei pentru a intra în legalitate. Amplasarea pe domeniul public a oricăror obiecte se realizează în urma încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare, închiriere sau concesiune.“, spune Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Primăria impune un regulament privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștinta publică, în conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, proiectul de hotărâre cu privire la Regulamentul privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Constanța. Proiectul de hotărâre poate fi consultat, începând cu data de 24.11.2020, pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare:

– la sediul Primăriei municipiului Constanţa situat în bd. Tomis, nr. 51, birou 122;

– pe site-ul instituţiei www.primaria-constanta.ro, la secțiunea „De interes public – Transparenţă Decizională pe Legea 52/2003 – Informare și consultare publică”.

„Până la data de 14.12.2020 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. Propunerile, sugestiile sau opiniile se vor transmite în scris prin poştă la sediul Primăriei Municipiului Constanţa din Bd. Tomis nr. 51, cam. 122, sau prin e-mail la adresa agenti.economici@primaria-constanta.ro. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0241/488136, persoană de contact inspector Mihaela Iordache. Materialele transmise vor purta menţiunea Recomandare la Proiectul de hotărâre referitor la Regulamentul privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Constanța.“, informează Primăria.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța anunță primele rezultate ale campaniei de curățenie: 104 tone de deșeuri colectate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că s-a încheiat curățenia și în cea de-a doua zonă de intervenție. Echipele Direcției Gestionare Servicii Publice și ale Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Constanța, ale operatorului de salubrizare Polaris M Holding, ale firmelor care au contract de întreținere a spațiilor verzi, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat au acționat în cartierele Tomis III, Tomis Nord, Badea Cârțan, Anadalchioi. După trei zile de curățenie, rezultatele sunt:

  • 104 tone de deșeuri colectate
  • Peste 1 tonă de detergent biodegradabil concentrat folosit
  • 210 metri cubi de apă folosiți pentru spălarea străzilor și a trotuarelor
  • 56 de terenuri private verificate
  • 187 de agenți economici verificați
  • 14 șantiere verificate
  • Au fost aplicate 29 de sancțiuni în valoare de 9.300 de lei
  • Au fost emise 60 de somații pentru autovehiculele abandonate

„De astăzi, acțiunea de ecologizare și igienizare s-a mutat în altă zonă de intervenție- Tomis II, Faleză Nord, Delfinariu, Stadion, astfel încât nicio stradă nicio stradă nu va fi omisă. Meritam un oraș curat, verde, sănătos, dar numai printr-un efort comun îl putem avea. Păstrați curățenia! Aruncați gunoiul în locurile special amenajate și nu la întâmplare sau pe lângă acestea!“, notează Primăria într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: