Connect with us

Administratie

Techirghiol: Fostul primar Adrian Stan își ascute sabia pentru alegerile locale. Ce listă de solicitări îi trimite actualului edil

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Doar două luni au mai rămas până la startul campaniei oficiale pentru alegerile locale din acest an. Unii dintre actualii primari sunt “amenințați” de foștii edili care vin rapid din spate și cer socoteală pentru lucrurile promise și nerealizate. Un astfel de caz se întâmplă și la Techirghiol. Iulian Soceanu, actualul primar liberal este luat la întreabări de un fost primar – tot liberal – al orașului, Adrian Stan.

Într-o postare pe contul său de Facebook, fostul primar Stan trimite “o serie de solicitări” pentru actualul edil. Îi cere, astfel, numărul actual al angajaților primăriei, față de anul 2015, atunci când acesta era primarul orașului Techirghiol, precum și informații concrete legate de valoarea fondurilor europene atrase în aceeași perioadă, o copie a raportului Curții de Conturi întocmit în urma ultimei misiuni de control, precum și proiecte de investiții în curs de implementare sau aflate în diferite stadii de aprobare.

Iată mesajul complet:

“Bună seara!
Dragii mei, m-am adresat Primăriei Orașului Techirghiol cu o serie de solicitări. Acestea sunt următoarele:

1. Numărul angajaților primăriei în anul 2015 și în anul 2020
2. Valoarea fondurilor europene atrase în perioada 2016 – 2020
3. Autorizații de demolare emise în perioada 2016 – 2020
4. Copie a raportului Curții de Conturi întocmit în urmă ultimei misiunii de control
5. Proiecte de investiții în curs de implementare sau aflate în diferite stadii de aprobare, cu mențiunea etapei aflate în derulare.

Am făcut acest lucru pentru a ne fi foarte clar cum stă treaba cu adevărat. Nu sunt impresionat de imaginea pe care și-o creionază, cotcodăcind pe gard că a găsit o mărgică…

În ultimii ani s-au finalizat doar proiectele mele. Nu există nimic original, iar la sfârșitul mandatului – să fiți siguri – nu vor exista alte proiecte pentru dezvoltarea Orașului Techirghiol. Avem parte doar de dezinformări și mult praf în ochi. Oare când vor învăța faptul că locuitorii Orașului Techirghiol nu sunt proști? Se pot scădea impozitele – mărite aberant an de an, se poate construi un obor și câte și mai câte…
În timp ce alți oameni sunt amenințați ca să tacă, eu voi vorbi cu orice risc! Mă amuză faptul că face tot posibilul pentru ca eu să nu candidez, ceea ce demonstrează foarte clar că și scoaterea mea din Primărie a fost făcută pe același model abuziv. Dar, să lăsăm democrația să triumfe și cel mai bun, ales de majoritate, să conducă!”

Pușcărie pentru luare de mită

Fostul primar Adrian Stan a fost la închisoare pentru luare de mită.

Primarul Adrian Stan din Techirghiol a fost condamnat definitiv la închisoare, de Curtea de Apel Constanţa a decis ca Adrian Stan să execute pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu privare de libertate.

Instanţa a pronunţat marţi, 24 mai 2016, decizia în dosarul primarului liberal de la Techirghiol, judecat pentru corupţie. Curtea de Apel Constanţa a menţinut sentinţa Tribunalului Constanţa, pronunţată în februarie, prin care Adrian Viorel Stan primise o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Primarul oraşului Techirghiol, liberalul Adrian Stan, a fost prins în flagrant, în octombrie 2015, de procurorii DNA, când primea mită de la reprezentantul unei firme care are contracte de lucrări cu primăria. DNA a probat faptul că în ultimii doi ani, primarul Adrian Stan a primit în mai multe rânduri de la un om de afaceri, care a fost denunţător în cauză, sume de bani cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, privind executarea unui contract de execuţie lucrări. În 13 octombrie 2015, Adrian Stan a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 lei şi respectiv 64.000 de lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei şi respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunţătorului în temeiul aceluiaşi contract şi achitate de Primăria Techirghiol. După câteva zile, Adrian Stan a primit de la aceeaşi persoană suma de 40.000 lei, ocazie cu care i s-a organizat un flagrant.

Comments

comments

Administratie

Colectați selectiv. Primăria Constanța și Polaris M Holding continuă să distribuie pubele galbene

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța vine în sprijinul constănțenilor și îi încurajează să colecteze selectiv distribuind pubele galbene pentru cei care locuiesc la case, astfel:

• Astăzi, miercuri, 23.09.2020: bulevardul I.C. Brătianu (între strada Dezrobirii și bulevardul 1 Decembrie 1918), strada Căliman, strada Constantin Hurmuzache, strada Costache Negruzzi, strada Dimitrie Anghel, strada Emil Gârleanu, strada Gheorghe Sion, intrarea Energiei, intrarea Histria, intrarea I.C. Brătianu, strada Ștefan Octavian Iosif.

• Joi, 24.09.2020: aleea Gheorghe Hanes, strada Amzacea, strada Bravilor, strada Gladiolei, strada I.L. Caragiale, strada Justiției, strada Luptători, strada Ostrov, strada slt. Chiosea Sandu, strada Vulturului.

În cazul în care într-o zi nu se acoperă toate străzile planificate inițial, distribuirea continuă a doua zi. Rând pe rând, toate cele 30 de mii de recipiente galbene pentru deșeurile din hârtie, plastic și metal vor fi distribuite în toate cartierele orașului nostru.

Anunțăm constănțenii că, în cazul în care nu sunt găsiți acasă pentru preluarea pubelelor, pot veni să le ridice, în baza actului de proprietate și a cărții de identitate, de la sediul Polaris M Holding, str. Spiru Haret, nr. 2A, Constanța, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 14:00. Pentru mai multe informații, contănțenii pot apela Dispeceratul Polaris la 0241.548600.

Persoanele care locuiesc în zona de case vor primi împreună cu pubela galbenă și un pliant informativ (ghid pentru colectarea selectivă a deșeurilor) în care se regăsesc informații despre tipurile de deșeuri care trebuie depozitate în pubela galbenă și cum se depozitează corect aceste deșeuri. De asemenea, pe pliant este menționată și ziua de colectare a pubelei galbene.

Colectarea selectivă începe de acasă:

• Nu amestecați deșeurile menajere cu cele reciclabile. În pubela galbenă se depozitează doar deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal.

• Presați/rupeți în bucăți mai mici deșeurile din ambalaje înainte de a le depune în pubela galbenă, în acest mod recipientul va fi folosit la capacitate maximă.

• Colectarea selectivă înseamnă reducerea cantității de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi și, implicit, protejarea sănătății și a mediul înconjurător. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța asfaltează Drumul Comunal 89

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că a demarat lucrările de asfaltare a Drumului Comunal 89, care asigură legătura între nodul rutier Poiana al autostrăzii A4 și DN 3C. Echipele SC Confort Urban SRL au început astăzi lucrările de asfaltare a carosabilului. Se toarnă primul strat de asfalt compus din binder. Ulterior, se va așterne stratul de uzură. Drumul comunal va beneficia de o infrastructură rutieră modernă, carosabilul va fi îmbrăcat în asfalt pe o lungime de 2200 de metri, arată sursa citată.

„Modernizarea DC 89 reprezintă un prim pas pentru decongestionarea traficului pe bulevardul Aurel Vlaicu și bulevardul I.C. Brătianu. Artera de circulație va facilita accesul autovehiculelor dinspre autostrada A4 spre DN 2A(bulevardul Tomis). Lucrările sunt corelate cu dezvoltările urbanistice din zona Constanța – Nord, fiind necesare noi amenajări pentru redistribuirea traficului rutier care să genereze creșterea fluenței și siguranței circulației rutiere.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Zonele unde intervin echipele Confort Urban SRL în această săptămână

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Reabilitarea trotuarelor avansează în ritm susținut pe bulevardul Mamaia, tronsonul delimitat de bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu și la intersecția de la Capitol. În paralel, se modernizează infrastructura pietonală pe bulevardul 1 Mai Vechi, porțiunea cuprinsă între strada Pajurei și strada Bagdazar Nicolae și pe strada Salcâmilor.

Un proiect important care vizează decongestionarea traficului rutier prinde contur în zona de nord a orașului. Drumul comunal DC 89 intră în reabilitare, echipele SC Confort Urban SRL vor interveni cu utilaje pentru turnarea asfaltului. Lucrarea are ca obiectiv îmbunătățirea circulației și mobilității urbane, prin crearea legăturii între A4 și DN 3C.

De asemenea, în această săptămână continuă investițiile în infrastructura rutieră pe străzile Ion Voicu și Clopoțeilor din cartierul Compozitorilor.

O nouă parcare cu peste 470 de locuri este în curs de amenajare în zona Școlii Gimnaziale Nr. 36 „Dimitrie Știubei” din Constanța. În prezent, se execută lucrări de consolidare a infrastructurii terenului.

Echipele municipalității continuă să monteze indicatoare rutiere în mai multe locații din oraș și să recondiționeze echipamentele de semaforizare. Totodată, se aplică marcaje rutiere la trecerile de pietoni, în parcările asfaltate și la sensurile giratorii. lucrările de pregătire a infrastructurii terenului. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: