Connect with us

Actual

Constanța intră pe harta lumii! Din 2017, va exista un zbor direct către Paris!

Maria Ionescu

Publicat

la

Marile orașe din țară au aeroporturi și dispun de o listă suficient de mare de țări și orașe în care efectuează zboruri zilnice sau la interval de câteva zile. Printre destinații se numără și Parisul. Poți zbura către capitala Franței din București, Timișoara, Bacău, Iași, Târgu Mureș, Sibiu. Numai Constanța a rămas de căruța transportului aerian către Paris. De aici poți zbura în această perioadă a anului doar către Istanbul și către Londra. Ce-i drept, pe perioada sezonului estival sunt mai multe zboruri, dar ne raportăm la această perioadă! Potrivit unui comunicat de presă al Autorității Naționale pentru Turism, aflăm că Blue Air va introduce un zbor direct între Paris și Constanța, începând cu luna aprilie a anului 2017! Cu o frecvență de două zboruri pe săptămână, miercuri și sâmbătă, Blue Air speră astfel să contribuie la dezvoltarea turismului balnear și nu numai. Potrivit statisticilor, numărul turiștilor francezi și belgieni care ajungeau pe vremuri pe litoral era în jur de 20.000. Din nefericire, grație unor motive nu foarte greu de înțeles, numărul acestora a ajuns la circa 1000, în anul 2015.  Problema majoră, în opinia ANT, a fost lipsa unui zbor direct Paris-Constanța. În ultimii ani, turiștii francezi care doreau curse pe malul Marii Negre erau transportați pe calea aerului către Varna și, apoi, cu autocarul către stațiunile de pe litoralul romanesc. Cealaltă variantă era aterizarea pe aeroportul București-Otopeni “Henri Coandă”, iar ulterior segmentul Otopeni-litoral cu autocarul. În opinia noastră, nu s-a dorit să existe o astfel de cursă de transport aerian. De ce, este greu de spus. Dar nu vreau să aud teorii potrivit cărora de la Paris spre România vin doar oameni de afaceri care au interese în restul țării, nu și la malul mării. Din fericire, de anul viitor se va putea. Nu știu câți francezi vor veni spre Constanța pentru a face plajă. Vor fi, cu siguranță, câțiva oameni de afaceri direct interesați de această cursă. Dar pentru localnici vestea este foarte bună. Nu vor mai trebui să se deplaseze la București pentru a lua un zbor care să-i ducă spre Paris! Și nu sunt deloc puțini constănțenii dornici de plimbări în afara țării!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Nouă tineri din Irak şi Turcia, depistați în apropierea frontierei de la Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: