Connect with us

Administratie

Constanța. Lucrările de reabilitare a carosabilului se extind în zona Dacia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de recondiționare a infrastructurii rutiere pe arterele secundare din zonele rezidențiale. Echipele SC Confort Urban SRL au intervenit ieri pe strada Ciocârliei. Carosabilul a fost frezat pentru a fi executate lucrări de asfaltare.

Modernizarea zonei carosabile continuă în această săptămână pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, porțiunea cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Farului, unde asfaltul decopertat va fi recondiționat.

Programul de reabilitare a arterelor secundare din zona Dacia a inclus și asfaltarea carosabilului pe strada Farului, tronsonul delimitat de bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Tomis. De asemenea, au fost efectuate lucrări de frezare pe strada Salcâmilor, porțiunea cuprinsă între strada Poporului și strada Farului.

Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se lucrează, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor! (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Administratie

Proiectul Primăriei Constanța privind achiziția a 24.000 de tablete pentru uz școlar, depus spre evaluare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a depus spre evaluare proiectul privind dotarea cu tablete în contextul noului coronavirus. Echipamentele IT vor fi achiziționate din fonduri europene prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2: Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiții 2c: Consolidarea aplicaţiilor TIC pentru e-guvernare, e-învăţare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, Obiectivul specific 2.4: Creşterea gradului de utilizare a Internetului, Acţiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură – SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea accesului la procesul de învățământ în mediul on-line în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, prin dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line în bune condiții, în anul școlar 2020/2021. Perioada de implementare este de 12 luni.

Concret, Primăria Constanța vrea să cumpere, cu fonduri europene, tablete uz școlar – 24.453 de bucăți, sisteme management dispozitive – 24.453 de bucăți, laptopuri – 338 de bucăți, sisteme desktop monitor – 296 bucăți, sisteme All-In-One – 244 de bucăți, camere web – 115 de bucăți, camere web conferinţă – 652 de bucăți, proiectoare 646 de bucăți, ecrane proiecţie trepied manual – 126 de bucăți, ecrane proiecție perete cu telecomandă – 462 de bucăți, routere wireless – 349 de bucăți, table interactive – 726 bucăți și tablete grafice – 781 bucăți.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 50.255.311,02 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă 50.221.991,02 lei şi valoare totală neeligibilă de 33.320,00 lei. Contribuția autorității locale este de 2%, în cuantum de 1.004.439,82 lei.

Foto: Getty Images

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria s-a scos! Mai multe firme vor împodobi gratuit parcurile din Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că agenții economici care vor să aducă magia Crăciunului în orașul de la malul mării au ales zonele pe care le vor împodobi și în cel mai scurt timp se vor apuca de treabă.

„SOLID HOUSE va împodobi o zonă din parcul din Tomis II.

CORA va împodobi o zonă din parcul de la Gara CFR

MCF CONSTRUCT 2000 SRL va împodobi intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu, precum și zona din fața Școlii de înot Gheorghe Oancea

SC METCHIM TRADE S.R.L va împodobi o zonă din Parcul Tăbăcărie

CHIMPEX SA și AMEROPA GRAINS SA vor împodobi o zonă din parcul din fața Teatrului „Oleg Danovski”

RAJA va împodobi zona verde situată la intersecția străzii Caraiman cu Șoseaua Mangaliei

De asemenea, S.C. LUXTEN LIGHTING COMPANY S.A. va împodobi bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între strada Suceava și Lupoaică și bulevardul Al. Lăpușneanu, tronsonul cuprins între strada Soveja și bulevardul Tomis. Tot Luxten va împodobi și parcul de la Casa de Cultură, precum și mai multe sensuri giratorii din oraș. În afară de aceste zone, încă 5 brazi vor fi amplasați în parcul Arheologic, în parcul de la Gara CFR, în parcul de la Casa de Cultură, în cel din Poarta 6 și în zona CET, la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Cumpenei. De împodobitul lor se vor ocupa tot cei de la Luxten. Nouă, constănțenilor, nu ne rămâne decât să alegem cel mai frumos decor. Trebuie doar sa intrăm pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța și pe site-ul www.primaria-constanta.ro si să votăm zona favorită! Câștigătorul va fi promovat în mod constant pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța, precum și pe rețelele de socializare ale acesteia.“, arată Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Chițac se plânge de greaua moștenire

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Vergil Chițac a atacat, într-o postare pe Facebook, vechea conducere a Primăriei Constanța, spunând că a investit mult prea puțin în spitale și în școli.

„Într-un an în care sărbătorile sunt umbrite de pandemie, într-un an în care ne dăm seama că prioritățile primăriei ar fi trebuit să fie altele, refuz să cheltuim în continuare sume importante de bani pentru luminițele de sărbători. Spitalul de Boli Infecțioase, școlile și liceele, terenurile de sport și parcurile ar fi arătat altfel dacă bugetul acestei instituții ar fi avut alte priorități! Este un an în care decesele umbresc viața cotidiană și ne arată câte lipsuri avem. Nu sunt paturi în spitale, nu sunt măști si mănuși suficiente, ne lipsește personalul medical, așadar nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste 1 milion de euro pentru decorațiunile de sărbători. În Spitalul de Boli Infecțioase, în anul 2018 s-au investit 860 440 de lei, iar în anul 2019 s-au investit 54 334 de lei. Avem de renovat școlile și liceele, avem de civilizat piețele, avem de recuperat mult pentru viața sănătoasă a acestui oraș. Am cerut ajutorul operatorilor economici mari și a dezvoltatorilor imobiliari. Toți fac afaceri aici și ar putea întinde o mână de ajutor, Crăciunului! La anul aș vrea să le producem noi! Sunt licee tehnice și firme constănțene ce pot realiza decorațiunile, iar banii sa rămână în Constanța. Vreau să întelegeți că această decizie este pentru dumneavoastră! Mai puține beculețe, mai mult respect pentru adevăratele priorități!“, a scris Chițac pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: