Connect with us

Administratie

Constanța. Mihaela Andrei (PNL): „Primăria a încasat 9 milioane de lei din amenzi, iar de la UE 1.7 milioane de lei“

Tatian Iorga

Publicat

la

Consilierii locali au aprobat, astăzi, în ședință ordinară, un proiect de hotărâre privind execuția bugetară pe trimestrul IV din 2019. Înaintea supunerii la vot a proiectului, consilierul local al PNL Mihaela Andrei a luat cuvântul și i-a atras atenția primarului Decebal Făgădău asupra unor aspecte financiare.

„Referitor la execuția bugetului local pe trimestrul IV pe anul 2019, am studiat modul în care primarul Decebal Făgădău a cheltuit banii constănțenilor, mod care nu reflectă deloc, nevoile Constantei și a cetățenilor. Am observat ca la capitolul venituri, Primăria a încasat suma de 9.160.418 lei prin aplicare de amenzi constănțenilor, iar suma primită de la Uniunea Europeană a fost în cuantum de aproximativ 1.700 000 lei. Ceea ce înseamnă că actualul primar a fost mai mult concentrat pe sancționarea constănțenilor, decât pe bunăstarea oamenilor și dezvoltarea orașului, lucru care arată clar modul defectuos în care Făgădău a administrat Constanța timp de patru ani.“, a declarat Mihaela Andrei.

Consilierul PNL spune că un semn de întrebare rămâne legat de foarte multe cheltuieli.

„Una dintre ele este legată de faptul că Primăria Constanța, în lunile octombrie, noiembrie și decembrie, a cheltuit suma de 10.338.814 lei pe întreținerea spațiilor verzi. În schimb, nu văd spatii verzi.“, a mai spus Mihaela Andrei.

Comments

comments

Administratie

Acces rutier îmbunătățit în zona Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța acționează constant pentru crearea unor condiții mai bune în unitățile de învățământ din oraș. În acest sens, echipele SC Confort Urban SRL au intervenit cu utilaje pentru turnarea asfaltului pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, pentru a facilita accesul către Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros”.

Strada de pământ a beneficiat de o infrastructură rutieră modernă, lucrarea fiind cuprinsă în programul de investiții în trama stradală pe care Primăria Municipiului Constanța îl implementează în cartierele orașului.

Facem din nou apel către locuitorii din zonă să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Stațiile de autobuz din Constanța, dotate cu sistem de supraveghere și soft pentru detectarea agresiunilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pentru creșterea nivelului de siguranță în orașul nostru, Primăria Municipiului Constanța, prin CT BUS, continuă implementarea proiectului stațiilor SMART CT BUS. Stațiile inteligente de la Poarta 1 și Parcul Arheologic sunt monitorizate, de astăzi, cu un sistem performant format din câte 5 camere de supraveghere dotate cu un soft capabil să detecteze orice incidente ce au loc în raza lor de acțiune (persoană căzută pe stradă, altercații, accidente, acte de vandalism etc.) Mai mult, imediat după detectarea incidentului, softul, care va fi conectat la o interfață controlată de autorități, alertează oamenii legii, care pot veni în sprijinul cetățenilor în cel mai scurt timp.

Decebal Făgădău – primarul municipiului Constanța:

„Stațiile cu facilități de tip SMART CITY sunt prototip și au fost puse gratuit la dispoziția municipalității de către compania producătoare. Este un proiect pe care îl vom îmbunătăți continuu și ne propunem să îl extindem și în alte zone din oraș”.

Bogdan Niță – directorul CT BUS:

„Este vorba de un proiect aflat în faza de testare. Vorbim despre mai multă siguranță în stațiile de autobuz. Acest soft va fi conectat la dispeceratul CT BUS și la dispeceratul Poliției Locale, așa că vom putea să reacționăm în cazul unei agresiuni. Alături de identificarea agresiunilor în stațiile de autobuz, mai avem un element foarte important – numărarea pasagerilor care se află în stație. Acest lucru, coroborat cu numărarea pasagerilor din autobuzele noi, poate să ajungă la o concluzie referitoare la gradul de încărcare a liniei de autobuz”.
Sistemul performant din stațiile inteligente CT BUS poate detecta pericolul la orice oră din zi și din noapte.

Marius Miroslav – reprezentantul firmei producătoare:

„Sistemul emite alerte în cazul unei agresiuni, în cazul în care o mașină staționează prea mult în stație și autobuzul nu poate opri, poate emite alerte atunci când oamenii stau înghesuiți. Detectează practic orice pericol și, pe lângă asta, aceste stații inteligente sunt dotate și cu un buton de panică ce transmite foarte repede în dispecerat informația”.
Cele două stații inteligente sunt echipate cu ecrane de mari dimensiuni, prin care călătorii află în timp real informații de interes public, traseele mijloacelor de transport în comun, timpul de sosire dar și evenimente importante din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Confort Urban a reabilitat Piațeta Capitol din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Piațeta Capitol. Un nou spațiu de recreere amenajat de Primăria Municipiului Constanța. Grupuri de mobilier urban cu bănci și jardiniere circulare cu  arbuști decorativi vor înfrumuseța spațiul public urban din zona bulevardului Tomis, pentru a oferi locuitorilor orașului un loc de odihnă și petrecere a timpului liber la standarde moderne. Specialiștii municipalității lucrează acum la infrastructura noii piațete care se va îmbina perfect cu trotuarele moderne, pista pentru biciclete și spațiul verde creat pe bulevardul Tomis.

Daniel Vlăescu – șef serviciu tehnic Sc Confort Urban:

„Primăria Municipiului Constanța are în desfășurare în acest moment amenajarea acestei zone aflate la intersecția dintre bulevardele Tomis și Mamaia. Prin lucrările executate aici, spațiul urban va fi reconfigurat total. Sunt executate lucrări de pavimente care vin în completarea lucrărilor executate pe bulevardul Tomis. La final, zona se va transforma într-un loc perfect pentru recreere, cu spații verzi și mobilier urban nou.

Piațeta Capitol este prevăzută cu pavele moderne, alei de acces, 6 grupuri de câte 2 băncuțe cu jardiniere iluminate ornamental. Spațiul verde va fi îmbogățit arbuști ornamentali și  cu rulouri de gazon ce vor fi întreținute permanent cu un sistem de irigații modern. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: