Connect with us

#SLIDE

Constanța NU are parcări, însă ar putea avea STELE DE HOLLYWOOD

Publicat

la

Conducerea Primăriei și-a propus să realizeze în municipiul Constanța o alee a vedetelor, similară cu cea care există la Hollywood, în Statele Unite ale Americii.

Ideea este mirobolantă, în condițiile în care în orașul nostru nu există parcări, iar bulevardele/străzile au devenit adevărate pericole. Sunt de notorietate lucrările care se realizează pe ambele trotuare ale bulevardului Alexandru Lăpușneanu.

În aceste condiții, ideea primarului Chițac pare de neînțeles. Spunem acest lucru dat fiind faptul că marți, 31 august, de la ora 13.00, Consiliul Local Municipal Constanța este convocat în ședință ordinară. Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea implementării proiectului „Hollywood Walk of Fame”. Inițiatorul este nimeni altul decât Vergil Chițac. Edilul a precizat în referatul său de aprobare că acest proiect este dedicat promovării și creșterii vizibilității municipiului Constanța, atât la nivel național, cât și pe plan internațional.

Așa cum reiese din documentație, Primăria a purtat deja discuții și a făcut schimb de corespondență cu reprezentanții Camerei de Comerț din Hollywood, încă din primăvara acestui an. În cadrul acestor diligențe, s-a stabilit un draft de colaborare, care trebuie să fie aprobat de Consiliul Local. Oportunitatea colaborării trebuie analizată de Consiliul Local, care va trebui să stabilească un grup de lucru format din consilieri și din membri ai aparatului de lucru al primarului.

Draftul de colaborare stabilește, printre altele, că americanii vor comunica direct cu primarul Chițac, însă emailurile lor vor fi transmise în CC și către city-managerul Felicia Ovanesian și către directorul de Servicii Publice Horia Constantinescu. Cel mai probabil, cei doi vor face parte și din viitorul grup de lucru, dacă inițiativa va fi aprobată.

Din documentația publicată pe site-ul Primăriei, reiese că taxa de licență pentru stelele hollywoodiene este de 4.250.000 de dolari pentru un termen inițial de 20 de ani.

Iată cum va fi achitată această sumă:
– 150.000 de dolari – la începerea execuției acestui ”agreement”.
– 150.000 de dolari – rata ce trebuie plătită în ziua în care se lansează WOF România, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2023 pentru faza 1 a proiectului – Faza Cazino ca și taxa anuală de 150.000 de dolari, plătibilă la 1 ianuarie a fiecărui an, începând din 2024 până în 2026, ori până la deschiderea Fazei 2 a proiectului – Extensie Piața Ovidiu – Centru.
– 200.000 de dolari, la data deschiderii expansiunii Faza 2, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2027.
– 200.000 de dolari – rata care va fi achitată la 1 ianuarie 2028, 2029, 2030, 2031
– 250.000 de dolari – rata care se va achita la 1 ianuarie 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2038, 2039, 2040, 2041, 2042.
Total de plată: 4.250.000 dolari americani!

Documentul poate fi studiat aici:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/librarie-consiliu-local/proiecte-de-hotarari/proiecte-hotarari—sedinta-31.08.2021/16-hollywood.pdf?sfvrsn=2

Orice comentariu este de prisos!

 

Comments

comments

#SLIDE

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. A fost activat planul ROȘU

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, echipajele ISU Constanța au fost solicitate să intervină la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde este fum dens. Se pare că a izbucnit un incendiu, la secția ATI.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție.

Pacienții au fost evacuați.

A fost activat planul roșu de intervenție.

Update: De la ISU Călărași se trimit în sprijin 7 ambulanțe SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomița se deplasează 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Update2: În secția Terapie Intensivă, unde s-a declanșat incendiul, sunt 10 paturi. Toate erau ocupate. Pacienții au fost scoși pe geam și li s-a acordat afară ajutor de specialitate. În unitatea medicală erau 113 pacienți, care au fost evacuați.

Opt dintre ei vor ajunge la Spitalul Militar, aproximativ 40 sunt deja transportați către Spitalul județean. Unii vor fi transportați la spitalul de pneumoftiziologie, alții la spitalul din Mangalia. Pacienții vor fi transportați cu microbuze ale ISU.

Potrivit prefectului Silviu Coșa, patru persoane și-au pierdut viața.

Update3: De la nivelul ISU Constanța au fost mobilizate la locul intervenției 10 echipaje stingere, unul de descarcerare, 2 autoscări, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, un spital mobil, 8 ambulanțe SMURD tip B2, o ambulanță SMURD tip C.

Totodată, de la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit 10 ambulanțe.

IGSU a precizat că incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. Sunt 9 pacienți decedați.

Incendiul a fost lichidat la ora 10.55.

Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

#SLIDE

(VIDEO) Incendiu violent în municipiul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Un incendiu devastator a izbucnit în urmă cu puțină vreme în zona industrială a municipiului Constanța. Au fost cel puțin trei explozii care s-au auzit extrem de puternic.

Din primele informații, ar fi vorba despre un incendiu la o magazie de aluminiu, pe aproximativ 40 mp, la fabrica de BCA Celco.

La 112 a fost un apel care anunța 3 explozii și fum alb gros.

La fața locului s-au deplasat de urgență 4 mașini de stingere și un smurd, dar și 3 echipale SAJ. Misiunea este în dinamică.

Update: Până la această oră nu au fost raportate victime. La fața locului au fost direcționate încă 2 mașini de stingere și echipaj Cbrn

Update2: Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica, în total sunt la fața locului  9 masini de stingere, două autoscări, 3 Saj 2 S,urd și un Cbrn. Arde o magazie cu carton bituminoase.

Update3: La incendiu acționează 9 ASAS, 1 CBRN, 2 ASII, 2 SMURD B, cu 45 subofițeri și 4 ofițeri, 2 ASAS OIL Terminal cu 10 servanți și 4 echipaje Saj în așteptare.
Incendiul se manifestă la o magazie pe circa 500 m în care este depozitat carton bituminos și se protejează celulele cu var pentru a nu se extinde incendiul.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

#SLIDE

Explozie puternică urmată de incendiu la Midia Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțin timp, în Năvodari s-a auzit o explozie puternică și un fum dens s-a văzut dinspre Midia.

Pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensiva mobilă.

Din primele informații, două persoane au fost rănite. Se presupune că una dintre ele are arsuri de căi aeriene și pe aproximativ 45%  din suprafața corpului.

A fost emisă o atenționare Ro Alert – Alertă extremă:

”Atenție, Atenție, Atenție:  La Petromidia, zona Midia Năvodari s-a produs e explozie puternică cu degajare mare de noxe. Pentru siguranța dvs. evitați zona pe o rază de 1000 de m.”

Misiunea este în dinamică.

Secretarul de stat Raed Arafat se deplasează spre Midia Năvodari.

Știre în curs de actualizare.

Update: A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forțe suplimentare, respectiv:

ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere
ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere
ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere
ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere

Update2: A fost dispusă suplimentarea rezervei de substanță de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU CL, TL, IL, GL și VN.

Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil.

Până la acest moment sunt raportate 3 victime, dintre care 2 cu arsuri.

În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD.

Update3: Sunt 6 victime, dintre care, una cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, una cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, una cu traumatism membru inferior, una cu traumatism lombar transportată la spital, una cu arsuri minore și o persoană dispărută.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: