Connect with us

#SLIDE

Constanța NU are parcări, însă ar putea avea STELE DE HOLLYWOOD

Publicat

la

Conducerea Primăriei și-a propus să realizeze în municipiul Constanța o alee a vedetelor, similară cu cea care există la Hollywood, în Statele Unite ale Americii.

Ideea este mirobolantă, în condițiile în care în orașul nostru nu există parcări, iar bulevardele/străzile au devenit adevărate pericole. Sunt de notorietate lucrările care se realizează pe ambele trotuare ale bulevardului Alexandru Lăpușneanu.

În aceste condiții, ideea primarului Chițac pare de neînțeles. Spunem acest lucru dat fiind faptul că marți, 31 august, de la ora 13.00, Consiliul Local Municipal Constanța este convocat în ședință ordinară. Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea implementării proiectului „Hollywood Walk of Fame”. Inițiatorul este nimeni altul decât Vergil Chițac. Edilul a precizat în referatul său de aprobare că acest proiect este dedicat promovării și creșterii vizibilității municipiului Constanța, atât la nivel național, cât și pe plan internațional.

Așa cum reiese din documentație, Primăria a purtat deja discuții și a făcut schimb de corespondență cu reprezentanții Camerei de Comerț din Hollywood, încă din primăvara acestui an. În cadrul acestor diligențe, s-a stabilit un draft de colaborare, care trebuie să fie aprobat de Consiliul Local. Oportunitatea colaborării trebuie analizată de Consiliul Local, care va trebui să stabilească un grup de lucru format din consilieri și din membri ai aparatului de lucru al primarului.

Draftul de colaborare stabilește, printre altele, că americanii vor comunica direct cu primarul Chițac, însă emailurile lor vor fi transmise în CC și către city-managerul Felicia Ovanesian și către directorul de Servicii Publice Horia Constantinescu. Cel mai probabil, cei doi vor face parte și din viitorul grup de lucru, dacă inițiativa va fi aprobată.

Din documentația publicată pe site-ul Primăriei, reiese că taxa de licență pentru stelele hollywoodiene este de 4.250.000 de dolari pentru un termen inițial de 20 de ani.

Iată cum va fi achitată această sumă:
– 150.000 de dolari – la începerea execuției acestui ”agreement”.
– 150.000 de dolari – rata ce trebuie plătită în ziua în care se lansează WOF România, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2023 pentru faza 1 a proiectului – Faza Cazino ca și taxa anuală de 150.000 de dolari, plătibilă la 1 ianuarie a fiecărui an, începând din 2024 până în 2026, ori până la deschiderea Fazei 2 a proiectului – Extensie Piața Ovidiu – Centru.
– 200.000 de dolari, la data deschiderii expansiunii Faza 2, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2027.
– 200.000 de dolari – rata care va fi achitată la 1 ianuarie 2028, 2029, 2030, 2031
– 250.000 de dolari – rata care se va achita la 1 ianuarie 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2038, 2039, 2040, 2041, 2042.
Total de plată: 4.250.000 dolari americani!

Documentul poate fi studiat aici:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/librarie-consiliu-local/proiecte-de-hotarari/proiecte-hotarari—sedinta-31.08.2021/16-hollywood.pdf?sfvrsn=2

Orice comentariu este de prisos!

 

Comments

comments

#SLIDE

Garda de Mediu Constanța a AMENDAT societatea care efectuează lucrările de modernizare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Vezi de ce

Publicat

la data de

Scris de

Garda Națională de Mediu Constanța a efectuat verificări în municipiul Constanța, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona Zodiac, ca urmare a unor petiții cu privire la afectarea rădăcinilor teilor de pe fâșiile plantate de-a lungul căii de comunicație, precum și pentru verificarea reclamației privind tăierea unor arbori ornamentali din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu – Steluța Popescu – lucrările demarate în zona bulevardului Alexandu Lăpușneanu fac parte din proiectul “Imbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța, între gara CFR și stațiunea Mamaia”, beneficiarul lucrărilor fiind UAT Constanța.

La data controlului se realizau lucrări de amenajare a trotuarelor, a pistei pentru bicicliști și de montare a instalației de udare prin picurare, fiind îndepărtate rădăcinile secționate ale arborilor ornamentali, în vederea pregătirii suprafețelor betonate.

”Societatea care realizează lucrările a fost sancționată contravențional cu două amenzi în valoare totală de 12.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților și pentru lipsa evidenței deșeurilor generate pe timpul lucrărilor. De asemenea, s-au stabilit măsuri cu teremene de rezolvare atât pentru UAT Constanta, în calitate de beneficiar al proiectului, cât și pentru antreprenorul general, ca executant al lucrărilor.”, a precizat Steluța Popescu.

Referitor la sesizarea privind tăierea mai multor arbori din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, UAT Constanța a obținut de la APM Constanta acordul privind transplantarea unui număr de 104 arbori tineri din speciile platan și tei din curtea spitalului, în zona perimetrala a parcului Poarta 6 (Faleza Sud). Motivul solicitării a fost amplasarea unor containere modulare pentru consolidarea capacității medicale a spitalului, în contextul pandemiei Covid 19.

”În urma verificărilor s-a constatat că arborii fuseseră transplantați conform acordului obținut.”, a completat comisarul șef.

Comments

comments

Continuă să citești

#SLIDE

Un nou caz revoltător la Spitalul Județean. Familia unei femei care a murit acuză că acesteia i-au dispărut cerceii

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri vă prezentam tragedia unei familii care a pierdut pe cineva drag și ulterior a constatat că bărbatului decedat în Spitalul Județean Constanța i-au dispărut inelul și verigheta, care au fost înlocuite cu niște tinichele.

Oamenii au făcut reclamații atât la spital, cât și la poliție și au primit răspunsuri prin care li se aducea la cunoștință faptul că au demarat cercetările.

Textul îl puteți citi mai jos:

Familia unui bărbat decedat în spitalul din Constanța face acuzații grave. Inelul și verigheta, înlocuite cu bijuterii contrafăcute

Articolul a avut parte de zeci de comentarii, cele mai multe negative la adresa angajaților din spital. Cităm doar câteva dintre ele:

”Nu e prima oară. Din păcate!”, ”Nerușinați! Dumnezeu să-i pedepsească!” ”La noi ca la nimeni, totul este penibil. Am ajuns să furăm de la morți…”

Au fost, însă și două păreri diferite:

”Pe bune? Tata a murit acum un an jumate! Nu ne-am uitat la mâna lui și nici n-am căutat verigheta, eram prea îndurerați. După 3 sau 4 luni ne-au sunat și ne-au dat verigheta. Era în seiful în care depozitaseră bunurile. Căzuse din pungă! Terminați cu acuzele aberante. Altceva nu știm să facem.”

”Eu nu cred așa ceva…. eu vă înțeleg durerea ptr. pierderea avută dar numai tot încercați să vă răzbunați pe personalul spitalului…începând de la infirmiere până la cadrele medicale că nu are nimeni nevoie de aurul vostru pe care l-ați mai evaluat și la o sumă…de peste 1000 de de euro. Sunteți penibili”, a scris un medic rezident din spital.

Un alt caz a fost prezentat redacției noastre

Un tânăr din județul Constanța, S. Nicolae Bogdan, ne-a semnalat pe adresa redacției că a avut parte de un caz similar în luna decembrie a anului trecut, când s-a stins din viață mama lui. El a precizat că femeia – S. Marioara, în vârstă de 64 de ani – a fost internată în Spitalul Județean Constanța în data de 17 decembrie 2021 și s-a stins din viață a doua zi, la ora 19.55.

”În ziua decesului, mama a avut două vizite. Una la 8.00, iar cea de-a doua la ora 13.00. La vizita de la ora 13.00 cumnatul meu i-a făcut o poză în care i se văd cerceii la urechi. Seara la ora 19.55 a decedat, iar dimineața la ora 9.00, când am mers să ridicăm trupul neînsuflețit împreună cu lucrurile și obiectele personale, cerceii nu erau. Tot personalul a ridicat din umeri, că nu știu ce s-a întâmplat. Ba mai mult, unii au spus chiar că nu îi avea. Dar noi avem dovada cu poza. Și personalul din urgență a spus că mama a fost urcată pe secție cu cerceii la urechi.”, a precizat S. Nicolae Bogdan.

El a mai spus că a depus plângeri atât la Spitalul Județean, cât și la Poliție, însă nu a primit nici un răspuns până la ora actuală.

De asemenea, a precizat că nu au fost singurii păgubiți în acea zi, în aceeași secție.

”Altă familie care își lua tatăl de acolo nu a mai găsit portofelul cu 100 – 200 de lei și cartea de identitate. La fel, cadrele medicale au ridicat din umeri, că ele nu știu nimic.”, a spus S. Nicolae Bogdan.

Comments

comments

Continuă să citești

#SLIDE

Doi inspectori ANAF, prinși în timp ce luau mită. Unul dintre ei este constănțean

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 15 februarie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat pe pagina oficială că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile pe numele a doi inspectori din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală București, pentru luare de mită.

Este vorba despre Bogdan Boiță și Ciucă Costin Ștefăniță, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 5 – 11 februarie 2022, inculpații Boiță Bogdan și Ciucă Costin Ștefăniță, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins de la trei oameni de afaceri (martori în cauză), sumele de 12.000 lei, 20.000 lei respectiv 15.000 lei, pentru ca, în urma controalelor fiscale pe care le efectuau, aceștia să nu dispună suspendarea activității societăților celor trei administratori, ca urmare a constatării unor nereguli.

În contextul menționat mai sus, sumele de 12.000 lei și 20.000 lei ar fi fost primite de cei doi inspectori Antifraudă în perioada 5 – 10 februarie 2022, iar restul de 15.000 lei, ar fi fost remis inculpaților Boiță Bogdan și Ciucă Costin în data de 11 februarie 2022, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații trebuie să respecte o serie de obligații, între care:
– să nu depășească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
– să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia au săvârșit fapta.

Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Inculpaților Boiță Bogdan și Ciucă Costin Ștefăniță li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Bogdan Boiță este din Limanu, fiul Petrinei Boiță, fosta secretară a Primăriei Mangalia. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din București și s-a angajat la Primăria sectorului 3, unde a lucrat ca și consilier juridic debutant.  Ulterior a ajuns angajat la ANAF.

Citește și textul de mai jos:

Fosta secretară a Primăriei Mangalia a ajuns în conducerea RATB. Fiul ei apare în poze cu Firea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: