Conecteaza-te cu noi

Administratie

Constanța NU are parcări, însă ar putea avea STELE DE HOLLYWOOD

Published

on

Conducerea Primăriei și-a propus să realizeze în municipiul Constanța o alee a vedetelor, similară cu cea care există la Hollywood, în Statele Unite ale Americii.

Ideea este mirobolantă, în condițiile în care în orașul nostru nu există parcări, iar bulevardele/străzile au devenit adevărate pericole. Sunt de notorietate lucrările care se realizează pe ambele trotuare ale bulevardului Alexandru Lăpușneanu.

În aceste condiții, ideea primarului Chițac pare de neînțeles. Spunem acest lucru dat fiind faptul că marți, 31 august, de la ora 13.00, Consiliul Local Municipal Constanța este convocat în ședință ordinară. Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea implementării proiectului „Hollywood Walk of Fame”. Inițiatorul este nimeni altul decât Vergil Chițac. Edilul a precizat în referatul său de aprobare că acest proiect este dedicat promovării și creșterii vizibilității municipiului Constanța, atât la nivel național, cât și pe plan internațional.

Așa cum reiese din documentație, Primăria a purtat deja discuții și a făcut schimb de corespondență cu reprezentanții Camerei de Comerț din Hollywood, încă din primăvara acestui an. În cadrul acestor diligențe, s-a stabilit un draft de colaborare, care trebuie să fie aprobat de Consiliul Local. Oportunitatea colaborării trebuie analizată de Consiliul Local, care va trebui să stabilească un grup de lucru format din consilieri și din membri ai aparatului de lucru al primarului.

Advertisement

Draftul de colaborare stabilește, printre altele, că americanii vor comunica direct cu primarul Chițac, însă emailurile lor vor fi transmise în CC și către city-managerul Felicia Ovanesian și către directorul de Servicii Publice Horia Constantinescu. Cel mai probabil, cei doi vor face parte și din viitorul grup de lucru, dacă inițiativa va fi aprobată.

Din documentația publicată pe site-ul Primăriei, reiese că taxa de licență pentru stelele hollywoodiene este de 4.250.000 de dolari pentru un termen inițial de 20 de ani.

Iată cum va fi achitată această sumă:
– 150.000 de dolari – la începerea execuției acestui ”agreement”.
– 150.000 de dolari – rata ce trebuie plătită în ziua în care se lansează WOF România, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2023 pentru faza 1 a proiectului – Faza Cazino ca și taxa anuală de 150.000 de dolari, plătibilă la 1 ianuarie a fiecărui an, începând din 2024 până în 2026, ori până la deschiderea Fazei 2 a proiectului – Extensie Piața Ovidiu – Centru.
– 200.000 de dolari, la data deschiderii expansiunii Faza 2, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2027.
– 200.000 de dolari – rata care va fi achitată la 1 ianuarie 2028, 2029, 2030, 2031
– 250.000 de dolari – rata care se va achita la 1 ianuarie 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2038, 2039, 2040, 2041, 2042.
Total de plată: 4.250.000 dolari americani!

Documentul poate fi studiat aici:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/librarie-consiliu-local/proiecte-de-hotarari/proiecte-hotarari—sedinta-31.08.2021/16-hollywood.pdf?sfvrsn=2

Advertisement

Orice comentariu este de prisos!

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions