Connect with us

Actual

Constanța. Percheziții la artiști care au solicitat ilegal indemnizații pe durata pandemiei: zeci de persoane, duse la audieri

Publicat

la

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au făcut, astăzi, 56 de mandate de percheziție domiciliară, în județ, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații, notează Poliția Română. Din cercetări a reieșit faptul că un bărbat, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi întocmit, în fals, contracte de cesiune de drepturi de autor, pe numele a 90 de persoane, care aveau ca obiect evenimente la care aceștia trebuiau să participe, în calitate de artiști, și care urmau să se desfășoare la diferite localuri din județul Constanța.

„Persoanele în cauză ar fi indus în eroare sau ar fi încercat să inducă în eroare o instituție publică din Constanța, prin depunerea unor cereri prin care solicitau indemnizații lunare pentru perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, utilizând contractele de cesiune drepturi de autor încheiate cu societatea comercială a bărbatului menționat inițial, declarând că le-ar fi fost întreruptă activitatea de artist, ca urmare a pandemiei COVID-19, deși aceștia fie nu aveau calitatea de artist, fie nu îndeplineau condițiile pentru obținerea indemnizației. La finalizarea perchezițiilor, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 63 de persoane. Prejudiciul estimat este de peste 700.000 de lei. La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și ai Serviciului de Poliție Transporturi Maritime.“, mai arată sursa citată.

Comments

comments

Actual

Curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Portul Militar Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, 13 august, în intervalul orar 9:00 – 17:00, CT BUS pune la dispoziția publicului călător două autobuze ce vor efectua curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Cuibul Reginei (Portul Militar Constanța) și retur.

Cele 2 autobuze vor asigura transportul către și de la festivitățile prilejuite de ,,Ziua Porților Deschise în Portul Militar”.

Reamintim că mâine, în portul militar Constanța, publicul este invitat, în intervalul orar 9.00-17.00, la Ziua Porților Deschise, unde vor putea fi vizitate nave militare, un elicopter Puma Naval, expoziții de tehnică și armament, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Florin Vizan, noul director general al Portului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Florin Vizan va fi, începând cu data de 16 august, noul director general  al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime  SA.

În data de 15 august, îi expiră mandatul de director general lui Florin Goidea. Potrivit surselor noastre, el va ocupa funcția de director adjunct.

Aceste decizii au fost luat astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație al CNAPMC.

Florin Vizan, susținut de PSD,  a fost director general al DRDP Constanța, funcție în care a fost numit în data de 26 mai a.c.

În perioada guvernării PDL, Vizan s-a aflat la conducerea Petromin, APC, Oil Terminal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Sunt implicate un camion și un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 13.15, pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un camion și un autoturism.

La fața intervin următoarele resurse: un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața. Alte două persoane, ambele de 55 de ani, au fost transportate conștiente la spitalul județean Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: