Connect with us

Actual

Constanța. Percheziții la artiști care au solicitat ilegal indemnizații pe durata pandemiei: zeci de persoane, duse la audieri

Published

on

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au făcut, astăzi, 56 de mandate de percheziție domiciliară, în județ, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații, notează Poliția Română. Din cercetări a reieșit faptul că un bărbat, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi întocmit, în fals, contracte de cesiune de drepturi de autor, pe numele a 90 de persoane, care aveau ca obiect evenimente la care aceștia trebuiau să participe, în calitate de artiști, și care urmau să se desfășoare la diferite localuri din județul Constanța.

„Persoanele în cauză ar fi indus în eroare sau ar fi încercat să inducă în eroare o instituție publică din Constanța, prin depunerea unor cereri prin care solicitau indemnizații lunare pentru perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, utilizând contractele de cesiune drepturi de autor încheiate cu societatea comercială a bărbatului menționat inițial, declarând că le-ar fi fost întreruptă activitatea de artist, ca urmare a pandemiei COVID-19, deși aceștia fie nu aveau calitatea de artist, fie nu îndeplineau condițiile pentru obținerea indemnizației. La finalizarea perchezițiilor, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 63 de persoane. Prejudiciul estimat este de peste 700.000 de lei. La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și ai Serviciului de Poliție Transporturi Maritime.“, mai arată sursa citată.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement