Conecteaza-te cu noi

Politica

Constanța. PNL a preluat fostul sediu al PNȚCD

Published

on

Liberalii au dat ieri o adevărată lovitură pe piața imobiliară. În urma unei hotărâri a Consiliului Local Constanța, adoptată cu voturile PNL și PSD, liberalii au intrat în posesia fostului sediu al PNȚCD în suprafață de 340,37 metri pătrați, situat în b-dul Ferdinand nr. 49, lipit de actualul sediu al PNL care are intrarea dinspre strada Traian. În raportul care a stat la baza aprobării acestui proiect este trecut faptul că cererea de acordare a fostului sediu al PNȚCD este „întemeiată pe faptul că spațiul deținut de PNL cu contract de închiriere este în aceeași clădire cu spațiul solicitat spre închiriere (fostul sediu al PNȚCD) și că accesul la apă se face prin spațiul solicitat.“

PNL a mai intrat în posesia unui sediul în afară de cel din bulevardul Ferdinand. Este vorba de sediul din bulevardul 1 Mai nr. 2, bl J10, în suprafață de 73,58 mp. În fapt, filiala din Constanța a ALDE și-a reînnoit contractul cu RAEDPP pentru spațiul din bulevardul 1 Mai. Însă, cum PNL a votat protocolul de absorbție a ALDE, devine limpede că și acest sediu este tot al PNL.

PNL face bani din tranzacții imobiliare

Amintim că liberalii au un sediu destul de mare chiar în centrul Constanței. Este vorba de un spațiu de pe strada Lahovari, în suprafață de 450 de metri pătrați, care a aparținut PDL, formațiunea politică fiind proprietara imobilului. Cum fosta formațiune democrat-liberală a fost, la rândul ei, absorbită de PNL și acest sediu a intrat în posesia liberalilor. În prezent, sediul PNL din strada Lahovari este închiriat Teatrului de Stat Constanța.

Advertisement

USR, „trimis la plimbare“

Spațiul din bulevardul Ferdinand a făcut obiectul unei adrese și din partea organizației USR Constanța. Însă, o comisie din Primărie a decis să respingă cererea Uniunii de a intra în posesia sediului din bulevardul Ferdinand. În prezent, USR are un spațiu repartizat de stat, conform legislației, în strada Atelierelor, nr. 9, dar care este de numai câțiva metri pătrați și este mult prea mic pentru ca Uniunea să își poată desfășura normal activitățile. De altfel, liderul USR, Dumitru Caragheorghe, a avut o intervenție pe această temă la ședința de ieri a Consiliului Local.

„La ultimele alegeri care au avut la Constanța, cele parlamentare, USR Constanța a avut cel mai mare număr de voturi din partea alegătorilor constănțeni. Cu toate acestea, în ciuda numeroaselor intervenții și adrese făcute către autorități pentru a ni se pune la dispoziție un spațiu adecvat pe măsura mărimii partidului nostru, acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb observăm că se rezolvă extinderi de sediu pentru alte partide (PNL, n.r.), realizări de parcări în imediata vecinătate a partidului respectiv.“, a spus Caragheorghe.

Cum a pierdut PNȚCD sediul din bulevardul Ferdinand

La finele lunii februarie, PNȚCD a fost evacuat din sediul de pe bulevardul Ferdinand cu executorul judecătoresc și jandarmii. Evacuarea s-a produs după ce RADEPP, administratorul clădirii, a câștigat definitiv procesul cu formațiunea care înregistrase datorii. Surse din interiorul PNȚCD au declarat pentru Ordinea.Ro că liderul filialei constănțene, actualul consilier județean Adrian Țapliuc, nu ar fi acordat atenția cuvenită litigiului cu RAEDPP. Partidul nu a fost reprezentat de un avocat și nici personal de liderul său, care a lipsit de la înfățișări. Chiar și acumularea datoriilor ar fi o mare problemă, în contextul în care chiria putea fi acoperită din cotizațiile membrilor. În plus, spun sursele noastre, în sediul de partid se desfășurau activități independente de către două persoane autorizate, însă banii achitați în schimbul folosinței spațiului nu au ajuns în visteria partidului, mai ales că subînchirierea în sine era ilegală. Însă – arată sursele Ordinea.Ro – persoanele care utilizau ocazional spațiul de partid ar fi pretins că achită bani și ar avea dreptul la o folosință netulburată. Sursele au mai precizat că au existat numeroase semnale pe care le-a primit în timp că Țapliuc urmărește ca partidul să fie evacuat din sediu, mai ales că exista varianta reeșalonării debitului, la care acesta nu a apelat. De asemenea, Țaplicu nu ar fi prezentat riscul evacuării colegilor de filială și nici conducerii de la București, urmârind să se ajungă la faptul împlinit. La momentul evacuării, redacția Ordinea.Ro a încercat să-l contacteze telefonic pe Adrian Țapliuc, pentru a răspunde acestor chestiuni, însă acesta nu a dorit să răspundă la telefon. În situația în care va dori să comunice public un punct de vedere cu privire la datoriile partidului și pierderea sediului, ne obligăm să-l dăm publicității.

Advertisement

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions