Conecteaza-te cu noi

Societate

Constanța. Prefectura și ISJ, proiect comun de centenar

Published

on

Instituția Prefectului Județului Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizeză concursul La Centenar, tinerii dezbat”, în perioada 28-29.11.2018, la Liceul Traian și în sala Remus Opreanu – palatul administrativ Constanța.

În cadrul concursului, elevi de liceu din Constanța, Hârșova, Medgidia și Mangalia vor dezbate moțiuni pe tema zilei Dobrogei și a marii uniri. Această competiţie se bazează pe un regulament prestabilit, fiecare dezbatere pro si contra unei teme date va avea un număr impar de arbitri, profesori coordonatori, care decid asupra punctajului pentru calificare.

Acestă activitate are două obiective majore: organizatorii își doresc să stimuleze calitățile oratorice ale elevilor, spiritul combativ, calitatea argumentației și, în același timp, să aducă în atenția publicului și a competitorilor- și în acest mod- respectul pentru valorile naționale, pentru conceptul de identitate și demnitate națională, astfel încât sacrificiul generațiilor care au contribuit la marea unire să fie mereu punct de reper în dezvoltarea noastră identitară.

Dezbaterile celor 10 echipe participante se vor derula trei runde preliminare, sferturi de finală, semifinale, finala mică și finala mare. Pentru transparența concursului, toate sesiunile de dezbatere se vor desfășura public. Rundele preliminarii și semifinalele se vor desfășura în cadrul Liceului teoretic Traian Constanța astazi, 28 noiembrie a.c.,   iar finala și festivitatea de premiere se vor desfășura în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ , maine, 29.noiembrie a.c.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions