Societate

Constanța. Președintele CJC spune că vrea să contruiască un spital de pediatrie pe str. Tulcei

iul. 10, 2018 Mihaela Tîrpan

Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a anunțat, marți, 10 iulie, că în luna august a.c. va propune aleșilor județeni demararea procedurilor privind construirea unui spital de pediatrie la Constanța. Este vorba, potrivit lui Horia Țuțuianu, de demararea procedurilor pentru ca în locul Direcției de Plante, imobil situat pe str. Tulcei din municipiul Constanța, să fie construit un spital de pediatrie. Clădirea a fost în subordinea Direcției Județene de Drumuri și Poduri Constanța.

Anunțul a fost făcut la evenimentul de semnare a documentelor privind preluarea clădirii “Centrului de Îngrijiri Paliative – Casa Soarelui” de către administrația județeană în vederea transmiterii către Spitalul Județean Constanța în vederea reabilitării. Documentele au fost semnate de către șeful administrației județene și directorul DSP Constanța.

“În prima ședință a Consiliului Județean urmează să aprobăm transmiterea clădirii de la CJC la Spitalul Județean. Luna noiembrie este termenul pentru ca centrul să fie funcțional, iar bolnavii să beneficieze de tratament paliativ. Mă bucur că astăzi, prin semnarea acestui protocol se concretizează eforturile de a reda centrul de îngrijiri paliative celor care au nevoie de el. Acum, după ce primul pas important pentru bolnavii de cancer din județul nostru a fost făcut, urmează ca cel târziu în luna noiembrie a acestui an, Compartimentul de Îngrijiri Paliative să fie complet funcțional”, a anunțat președintele CJ Constanța.

Conform datelor tehnice ce țin de proiect și funcționarea Centrului, acesta va funcționa în subordinea Secției de Oncologie a SCJU, 30 de persoane vor deservi funcționarea acestuia, iar luna viitoare va fi propusă o rectificare bugetară pentru aprobarea sumelor necesare desfășurării activităților medicale.

Amintim că, la 1 septembrie 2017, Centrul de Îngrijiri Paliative “Casa Soarelui” Constanța a fost înschis, după 10 ani, iar 4.000 de pacienți diagnosticați cu cancer au rămas pe drumuri.

Noua clădire este situată pe strada Piatra Craiului nr. 4 din Constanța.

În ședința de Guvern desfășurată în data de 7 iunie a.c., miniștrii Cabinetului Dăncilă au aprobat un document prin care imobilul revine în domeniul public al județului Constanța.

Următoarea etapă după semnarea acestui protocol este cea de a iniția un proiect de hotărâre pentru prima ședință de consiliu județean. Astfel, imobilul va trece în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, care are alocate fondurile necesare deschiderii acestui centru, iar în caz de nevoie, acestea vor fi suplimentate.

 

Comments

comments