Connect with us

Slide

Constanța. Protest împotriva DISTRUGERII Parcului Tăbăcărie

Published

on

Uniunea Salvaţi România organizează vineri, 4 mai, un protest împotriva politicii de distrugere sistematică a parcului Tăbăcărie. Anunțul a fost deja postat pe pagina oficială de Facebook a Organizației Constanța a USR, sute de constănțeni răspunzând apelului venit din partea politicienilor constănțeni.

“Parcul Tăbăcărie a fost cândva o oază de relaxare. Mulţi dintre noi, copii fiind, vedeam trenuleţul ce înconjura lacul ca un vehicul ce ne purta într-o călătorie de vis. Treceam poduri, intram în tuneluri, șerpuiam printre copaci, respiram aer curat, ne bucuram de zgomotul făcut de șinele care susțineau trenul în lunga noastră călătorie. Părinţii noștri, acum deveniţi bunici, erau la fel de entuziasmați și se bucurau odată cu noi de frumuseţile locului.
Seara era și rândul lor. Făceau ca teatrul de vară să devină neîncăpator. Acolo era locul unde marii artiști ai României își începeau carierele, iar unii din ei și le terminau. Weekend-urile erau ale satului de vacanţă. Existau căsuţe specifice fiecărei zone a ţării. Se dansa, se cânta, se mânca și se creionau amintiri.
Apoi, au venit ei, ciocoii deghizaţi în salvatorii orașului. Și au început să fure și să parjolească tot în urma lor. Au distrus trenuleţul, satul de vacanţa, verdele parcului și inclusiv copilăria noastră. Au construit un mall, restaurante, hoteluri, iar acum au început să ridice blocuri. Câte unul, câte două, burdușindu-și buzunarele lor și pe ale prietenilor. Este datoria noastră să îi oprim. Ne-au distrus trecutul, dar nu îi putem lăsa să facă la fel și cu viitorul.
Ne-au spus că acolo nu e parc, că e propritate privată, că de fapt noi nu înţelegem nimic și că suntem adevăraţii interlopi ai Constanţei. Mai mult de atât, ne-au dat în judecată, dar ei nu știu că dacă ne atacă noi vom deveni și mai mulţi, și mai îndârjiți, până când îi vom înlătura. Noi continuăm, nu ne lăsăm intimidaţi. Vă așteptăm și pe voi vineri, 4 mai, de la ora 18.00 la protest, și de ce nu, alături de noi în USR”, este indemnul cu care liderii USR Constanța îi invită pe constănțeni la protestul organizat la ora 18.00, vineri, 4 mai în parcul Tăbăcărie.

Amintim că, în fiecare ședință a Consiliului Local, preșefintele Filialei Constanța a USR, Remus Negoi, atrage atenția aleșilor locali să nu dea gir primarului Făgădău proiectelor ce vizează construcțiile în singurul parc rămas în municipiu.

Comments

comments