Conecteaza-te cu noi

Societate

Constanţa. Şcolile se pregătesc pentru primirea elevilor în siguranţă la activităţi

Published

on

În cursul zilei de ieri, 19 mai, a avut loc la Constanța ședința on-line a directorilor din unitățile de învățământ preuniversitar, cu participarea reprezentantului Direcției de Sănătate Publică Constanța (DSP), dr. Mirela Calboreanu și a corpului de inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Obiectivele acestei ședințe de lucru au fost: trecerea în revistă a precizărilor legislative nou apărute cu privire la activitatea curentă din această perioadă în unitățile de învățământ și aplicarea măsurilor optime în vederea pregătirii spațiilor școlare pentru derularea activității de pregătire suplimentară și de pregătire a examenelor naționale.

Sorin Mihai, inspector şcolar general, a prezentat elementele asupra cărora trebuie să se concentreze pregătirea în perioada imediat următoare și anume, elaborarea de către conducerile unităților de învățământ a unei proceduri de desfășurare a activității din școală. Această procedură trebuie să cuprindă câteva elemente esențiale, cum ar fi: – descrierea circuitului de intrare-ieșire al elevilor și cadrelor didactice; – desemnarea unei persoane responsabile cu fluxul comunicațional între școală și Direcția de Sănătate Publică Constanța; – existența necesarului privind substanțele dezinfectante și măștile (care vor fi asigurate de Ministerul Educației și Cercetării); – efectuarea corespunzătoare a igienizării spațiilor prin spălarea acestora în primă etapă și apoi dezinfectarea lor; – realizarea instructajului elevilor și cadrelor didactice cu privire la procedurile specifice care trebuie respectate pe perioada activității; – modul de derulare a termometrizării și triajului epidemiologic de către cadrul medical; – circuitele de intrare-ieșire pentru internatele școlare, cele în care vor fi cazați elevi în perioada 2-12 iunie, precum și posibilitatea de asigurare a mesei prin serviciul de catering.

În cadrul ședinței s-a menţionat faptul că Direcția de Sănătate Publică va interveni în vederea asigurării cadrelor medicale în școli, acolo unde nu există deja. În acest sens, soluțiile viabile pot fi: medicii de familie sau cadre medicale încadrate la grădinițe, instituții care în acest moment nu au activitate. În cel mai scurt timp DSP se va asigura de îndeplinirea acestui aspect. De asemenea, se va păstra o comunicare strânsă cu autoritățile publice locale în vederea asigurării serviciilor de catering pentru elevii din internate.

Advertisement

În ceea ce privește transportul școlar, se vor asigura toate măsurile de protecție și de prevenție (măsurarea temperaturii elevilor, așezarea acestora pe scaune respectând măsurile de distanțare necesare, substanțe dezinfectante etc).

De asemenea, s-a anunțat că încheierea anului școlar va fi în data de 12 iunie chiar și pentru învățământul tehnologic.

În perioada următoare inspectorii școlari vor efectua monitorizări în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța pentru a constata corecta punere în aplicare a măsurilor dispuse în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

“În această perioadă elevii și colegii depind de implicarea noastră. Trebuie să ne asumăm ceea ce este de făcut deoarece elevii au nevoie de oamenii din școli pentru a putea parcurge această etapă în cariera lor educațională”, a menționat la finalul întâlnirii inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

Foto: Ilustrativ

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions