Conecteaza-te cu noi

Actual

Constănțeanul care a suferit arsuri grave a ajuns în Belgia. Medicii de acolo spun că este infectat cu trei bacterii

Published

on

În cursul acestei dimineți, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Bruxelles – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a constănțeanului care, în data de 20 ianuarie a suferit arsuri pe o mare suprafață a corpului.

Echipa medicală care a monitorizat pacientul pe timpul zborului a fost formată din specialiști din cadrul SMURD și Ministerului Apărării Naționale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian astăzi, în jurul orei 9.00.

Pacientul a ajuns în blocul operator al spitalului din Belgia și a fost evaluat de medicii de acolo. Aceștia au constatat după primele analize că bărbatul este infectat cu trei bacterii. Deocamdată nu se știe despre ce bacterii este vorba, nici de unde le-a luat. Și asta, din simplul motiv că bărbatul a fost internat atât la Constanța, cât și la Iași și București.

Echipa medicală din Belgia a transmis că îi va face analize suplimentare.

Advertisement

Precizăm că bărbatul ar fi trebuit să plece spre Bruxelles încă de miercuri, dar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, misiunea a fost amânată pentru joi. Din păcate, și joi a fost o zi cu ghinion. Seara, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a informat că misiunea de transfer în Belgia cu o aeronavă SMURD planificată în cazul acestui pacient nu a putut fi efectuată din cauza unei defecţiuni apărute la avion. În aceste condiții,  bolnavul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca pentru continuarea îngrijirilor medicale.

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, s-a electrocutat miercurea trecută, în timp ce se afla la serviciu, în Portul Constanța. El s-a urcat să verifice pe un vagon de tren pentru a face verificări și s-a electrocutat.

În textul de mai jos puteți citi și precizările pe care le-au făcut reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență după ce aeronava cu care plecase, în cursul zilei de ieri, pacientul ars a fost nevoită să se întoarcă din drum.

Avionul care urma să îl transporte în Belgia pe constănțeanul electrocutat s-a întors din drum

Foto: Digi24.ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions