Connect with us

Politica

Constănțeni liberali exultă: Dacian Cioloș, candidatul PNL pentru poziția de premier!

Maria Ionescu

Publicat

la

 

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a declarat astăzi, după ședința Biroului Politic Național al formațiunii, că Partidul Național Liberal susține fără rezerve nominalizarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier. „La începutul lunii septembrie am declarat în plenul Camerei Deputaților că Dacian Cioloș este cea mai bună variantă de premier după alegerile din iarnă. Spuneam că mi-aș dori ca viitorul guvern, care va fi format după alegerile parlamentare, să fie condus tot de Dacian Cioloș, indiferent dacă va opta să se înscrie sau nu într-un partid politic. Mă bucur că ceea ce am declarat atunci, Biroul Politic Național al PNL a votat în unanimitate astăzi. Partidul se va prezenta în fața președintelui Klaus Iohannis cu propunerea de premier Dacian Cioloș” a subliniat președintele PNL Constanța Gheorghe Dragomir.  PNL Constanța este în avangarda deciziilor politice liberale din România. După ce propunerea președintelui Dragomir de a schimba total liniile la aceste alegeri generale și de veni în fața constănțenilor cu 100% oameni noi a fost acceptată, listele pentru Senat ale Filialei PNL București cuprind numai oameni noi. „După cum vedeți PNL a rămas la Constanța în avangarda politicii liberale de la nivel național. Modelul pe care filiala noastră l-a adoptat, de a veni cu o ofertă politică nouă, formată din alți oameni pe listele pentru parlamentare, a fost adoptat astăzi și de PNL București. Studiați propunerile PNL București pentru Senatul României și veți vedea că nici un candidat de pe liste nu a mai fost în Parlament” a explicat deputatul PNL de Constanța. Liderul liberalilor constănțeni este de părere că „dacă la nivel național vedem că PNL are cca. 60% dintre candidați oameni noi, la Constanța procentul este de 100% oameni noi pentru Camera Deputaților. În același timp, cu excepția doamnei ministru Lucia Varga, toate propunerile noastre pentru Senat sunt formate din persoane care nu au mai fost niciodată în Parlament. Răspundem în acest fel solicitării românilor de a reforma clasa politică”. „În concluzie, PNL este singurul partid de forță din România care se reformează din interior și eu sunt sigur că acest gest nu va rămâne neobservat și fără apreciere din partea electoratului. Faptul că noi îl vom susține pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier, alături de o echipă de guvernare performantă, susținută în principal de un Parlament nou, reformat, ne dă toate șansele să câștigăm aceste alegeri, atât la Constanța cât și în majoritatea județelor din țară!” a încheiat Gheorghe Dragomir.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Tensiuni la vârful PNL. Florin Roman, pus la punct de Ludovic Orban pe tema transportului elevilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

S-a rup lanțul de iubire dintre liderul PNL Ludovic Orban și deputatul Florin Roman după ce acesta din urmă a depus un amendament la legea bugetului de stat care prevede 24 de călătorii gratuite pentru studenţi. Supărarea lui Orban pe Roman a plecat de la faptul că acesta l-a inclus și pe el ca semnatar al proiectului. Amendamentul a fost inițial taxat dur de premierul Cîțu, care a spus că măsura ar putea creşte deficitul bugetar și nu prevede o sursă de finanţare. Întrebat dacă și-a pus semnătura pe o astfel de inițiativă, Orban a negat.

”Eu voi face ceea ce se va decide în coaliție. A depus amendamentul, fără semnătura mea, iar dacă în coaliție se va decide susținerea acestui amendament, atunci și eu îl voi susține”, a spus Orban.

Deputatul liberal florin Roman a anunţat că a pregătit împreună cu Ludovic Orban un amendament la OUG care urmează a fi aprobată în Parlament care să prevadă 24 e călătorii gratuite pentru studenţi.

Sursa foto: g4media.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Parlamentul votează Legea Bugetului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comisiile pentru buget-finanţe au termen pânâ luni la ora 10.00 să depună rapoartele pe proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2021. De joia până sâmbăta trecută au fost dezbateri şi avize emise de comisiile de specialitate la cele două propuneri legislative ale Guvernului. Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să aibă dezbateri generale pe proiecte şi dezbateri pe articole şi anexe, luni de la ora 16.00, iar marţi va fi dat votul final în Parlament. Premierul Florin Cîţu va participa la dezbaterile din Legislativ, a anunţat Executivul.

Comisiile pentru buget ale Parlamentului au adoptat sâmbătă un raport favorabil fără amendamente pe proiectul legii bugetului de stat, în forma iniţiată de Executiv, informează News.ro.

Astfel, bugetul de stat e stabilit la venituri în sumă de 173.700 miliarde lei, iar la cheltuieli 326.407 miliarde lei credite de angajament şi 261.050 miliarde lei credite bugetare, iar deficitul este de 87.349 miliarde lei.

La nivel consolidat, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în 2021, în condiţiile unor venituri care reprezintă 32,67% din PIB, echivalentul a 364.907 miliarde lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, însemnând 444907 miliarde lei.

Creşterea economică este estimată la 4,31% prevăzută pentru acest an.

Şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2021 a primit aviz favorabil sâmbătă în comisiile pentru buget ale Legislativului, în forma iniţiatorului. Acesta este stabilit la venituri în sumă de 90.08 miliarde lei lei, şi la fel la cheltuieli, la credite de angajament şi la credite bugetare.

Suma de 283,325 milioane lei este pentru sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale şi la cheltuieli este de140.395 milioane lei, la fel la credite de angajament şi la credite bugetare, iar excedentul este de 142.93 milioane lei.

Următoarele lucruri au fost luate în considerare în alcătuirea bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an şi anume valoarea punctului de pensie de 1.442 lei, astfel cum a fost majorat cu 14% la 1 septembrie 2020, creşterea câştigului salarial mediu brut în anul 2021 la 5.380 lei, faţă de 5.150 lei estimat pentru anul 2020 şi 4.853 lei realizat în anul 2019.

De asemenea, a fost avută în vedere creşterea numărului de şomeri înregistraţi şi cifra ar fi de 310.000 de persoane pentru acest an, comparativ cu 305.000 anul trecut. Creşterea ratei şomajului înregistrat ar fi de 3,6%, comparativ cu 3,5% la sfârşitul anului trecut, conform notei de fundamentare a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

Prin aceste proiect este asigurată repartiţia PIB pentru domeniul social care vizează sistemul public de pensii şi sistemul asigurărilor pentru şomaj. Este alocat un procent de 8,4% din PIB pentru a sprijini aceste două domenii.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Sondaj CURS: Românii au mai multă încredere în George Simion (AUR) decât în premierul Cîţu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Sondajul realizat de Centrul de Sociologie Urbana și Regională – CURS în luna februarie 2021 arată că politicienii din România, fără excepţie, sunt într-un mare deficit de încredere. Chiar şi cei care se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei au un nivel de neîncredere dublu.

Potrivit cercetării sociologice, pe primul loc în topul încrederii se află Klaus Iohannis, cu 37% încredere multă şi foarte multă, dar şi cu 63% încredere puţină şi foarte puţină. Pe locul doi şi trei se află Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, cu 25%, şi Ludovic Orban, preşedintele PNL, cu 20%.

Tot la 20% încredere multă şi foarte multă se situează şi George Simion, liderul AUR, care reuşeşte să-i depăşească pe liderul USR, Dan Barna (18%), şi pe premierul Florin Cîţu (17%). Simion are şi potenţial de creştere, având în vedere că 31% dintre respondenţi afirmă că nu îl cunosc. Traian Băsescu, Dacian Cioloş, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu se află la coada clasamentului, cu procente foarte mari la încredere puţină şi foarte puţină.

Un caz aparte este cel al Ancău Dragu, preşedintele Senatului, care este o necunoscută pentru 63% dintre români.

Topul încrederii în miniştrii Guvernului Cîţu este condus de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă (32%), urmat de Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe (29%). Oarecum surprinzător, pe locul al treilea se află vicepremierul Kelemen Hunor, cu 18% încredere multă şi foarte multă, însă şi cu cel mai mare procent la încredere puţină şi foarte puţină.

Mulţi dintre miniştrii Guvernului Cîţu nu sunt cunoscuţi de electorat, iar dintre cei cu o notorietate mai mare Vlad Voiculescu (16%) şi Sorin Cîmpeanu (16%) beneficiară de o încredere mai mare, în vreme ce Raluca Turcan este abia la coada clasamentului (7%). Notorietarea mai mare vine însă la pachet şi cu un procent mai mare la capitolul încredere puţină şi foarte puţină.

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 1100 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt neponderate

Perioada de realizare: 22 – 26 februarie, 2021

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: