Connect with us

Politica

Constantin: Există riscul ca, din octombrie, România să rămână fără bani de funcționare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Există riscul ca România să nu mai aibă, în luna octombrie, resurse financiare pentru funcționare, a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Reșița, Daniel Constantin, copreședinte al proiectului politic Pro România.

‘Am tras o concluzie și am tras și un semnal de alarmă. Concluzia este că, din punct de vedere economic, nu ne îndreptăm către lucruri prea frumoase, chiar dacă indicatorii arată bine la acest moment. Semnalul de alarmă este legat de faptul că, din luna octombrie, România riscă să rămână fără bani de funcționare. Sigur că nu am certitudini, însă sunt din ce în ce mai multe voci din interiorul sistemului, din interiorul ministerelor, mai ales din interiorul Ministerului de Finanțe, care trag acest semnal de alarmă. Este, de fapt, o constatare pe care trebuie să o coroborăm cu ceea ce se întâmplă în aceste zile, respectiv haosul guvernamental, tot felul de propuneri care se fac în special în această zonă, de a atrage cât mai mulți bani la bugetul de stat. Cele care vor avea cel mai mult de suferit vor fi, mai ales, companiile mici’, a precizat Daniel Constantin citat de Agerpres.ro.

Conform acestuia, printre măsurile care îi vor “bulversa” pe români sunt contul separat de TVA și creșterea accizei la carburant.

Copreședintele proiectului politic Pro România susține că s-a aflat vineri, la Reșița, la invitația unui grup de reșițeni, interesați de construcția unui nou partid.

‘Sunt aici pentru construcția unui partid care nu are un obiectiv imediat, ci unul ce vizează alegerile europarlamentare din 2019, atunci când cred că vom fi consolidați la nivelul fiecărei organizații. Am găsit în Caraș-Severin oameni care mi-au plăcut. O parte dintre ei a mai făcut politică, dar poate și-ar fi dorit o altfel de politică, iar o altă parte din cei cu care am discutat cuprinde oameni noi, care au decis să îmbunătățească mediul, comunitatea în care trăiesc, iar acest lucru se întâmplă și în alte județe. Din păcate, în ultimii ani, participarea la vot a fost tot mai mult în scădere, ceea ce înseamnă că sunt tot mai mulți oameni nemulțumiți’, a spus Daniel Constantin.

Acesta susține că, din discuțiile purtate în Caraș-Severin cu oameni de afaceri, a constatat că, după doar opt luni de guvernare, oamenii sunt extrem de dezamăgiți, făcând raportul între ceea ce s-a promis și ceea ce s-a realizat, iar dezamăgirea nu se răsfrânge doar asupra PSD sau a celor de la ALDE, ci a întregii clase politice.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: