Conecteaza-te cu noi

Actual

Controale intensificate în Portul Constanța Sud-Agigea. Câte vehicule au fost scanate anul acesta

Published

on

cargoscan

Având în vedere specificul sărbătorilor de iarnă, precum și riscurile la care pot fi expuși cetățenii care achiziționează produse contrafăcute, în special copiii cărora le sunt oferite jucării neconforme, polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța au intensificat controalele, în portul Constanța Sud – Agigea.

Polițiștii Biroului de Poliție Portuară Cargoscan folosesc ansamblul mobil de scanare a autovehiculelor și containerelor, aflat în dotarea Poliției Române, echipamentul fiind de mare ajutor, scurtând timpul de verificare a vehiculelor și a containerelor, prin identificarea cu exactitate a locului în care se află bunurile de contrabandă sau cele susceptibile de a fi contrafăcute, ori alte mărfuri nedeclarate.

O scanare durează, în total, câteva minute, evitând astfel verificarea fizică a fiecărui container în parte. Brațul dispozitivului se poate deplasa cu o viteză de la 20 metri pe minut până la 40 de metri/minut, astfel că durata unei scanări variază și în funcție de dimensiunea containerului sau vehiculului.

Din momentul în care este realizată scanarea, polițiștii analizează imaginile și pot stabili, în funcție de densitate, spectrul de culori și alte indicii, dacă sunt bunuri care nu au fost declarate în acte.

Advertisement

În medie, pot fi scanate între 10 și 14 autovehicule pe zi, dacă sunt întrunite toate condițiile, respectiv vremea favorabilă, fluxul continuu de camioane, etc..

De la începutul anului și până astăzi, 22 decembrie, au fost scanate 1.160 de vehicule  cu 1.218 containere.

Polițiștii vor continua activitățile și în perioada următoare.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions