Connect with us

Politica

Controversa momentului. Stelian Ion: „Constanța merită un prefect profesionist și onest“

Published

on

Fostul ministru al Justiției, deputatul de Constanța Stelian Ion, l-a criticat în termeni duri pe prefectul liberal Silviu Coșa, care i-a atacat pe cei de la USR în conflictul cu primarul PSD de la Agigea Maricel Cârjaliu. În continuare, prefectul Constanței susține că nu poate continua cu procedurile pentru organizarea referendumului de demitere a primarului de la Agigea pentru că „în această cauză, a fost demarată o acțiune penală, privind posibila nelegalitate a unor semnături.“ Într-o postare pe Facebook, Coșa îl atacă pe Stelian Ion și spune că, „după ce a jucat rolul de brav apărător al legii, tocmai fostul ministru al justiției, conducător al politicienilor USR Constanța, îndeamnă la comiterea unei posibile infracțiuni.“

În replică, fostul ministru al Justiției Stelian Ion spune că un județ atât de mare și important cum este Constanța merită un prefect profesionist și onest.

„N-a fost să fie tura asta! Ne-am ales cu un prefect urechist, care nu stăpânește nici cele mai elementare noțiuni juridice, care este pus pe combinații politice, în sprijinul unui individ certat grav cu Codul penal și care, pe deasupra, mai și minte fără pic de jenă. Silviu Coșa, căci despre el este vorba, a blocat abuziv procedura pentru referendumul de demitere a primarului din Agigea, trimis în judecată de DNA, sub pretextul formulării unor plângeri penale legate de autenticitatea semnăturilor depuse în susținerea referendumului.

După două zile de la protestul organizat de colegii din USR Agigea din fața prefecturii, pe care l-am susținut și la care am participat, dl. prefect reacționează postând aberații și minciuni pe FB.

Advertisement

Să le luăm pe rând:

  1. Spune că ne-ar fi comunicat faptul că organele de urmărire penală ar fi demarat acțiunea penală pentru comiterea unor infracțiuni legate de autenticitatea semnăturilor. Fals!

Dl prefect nu face diferența între simpla depunere a unei sesizări penale, pe care o poate face oricine împotriva oricui, organul de cercetare penală fiind obligat să-i dea număr de înregistrare, să o așeze între coperțile unui dosar și să facă minime verificări, și punerea în mișcare a acțiunii penale, care este o fază mai înaintată a cercetării penale și care presupune identificarea unui inculpat, existența unor probe care să conducă spre concluzia unei vinovații penale. În niciun moment nu ni s-a comunicat nici de către prefect, nici de către vreun organ de cercetare penală că ar fi începută urmărirea penală împotriva cuiva, cum în mod eronat lasă să se înțeleagă prefectul.

  1. Spune că, urmare a unei asemenea informații pe care am fi primit-o legată de o presupusă demarare a acțiunii penale, am fi înțeles, vezi Doamne, cum stau lucrurile și ne-am fi modificat acțiunea din contencios îndreptată împotriva sa. Absolut fals!

Modificarea și completarea acțiunii depuse inițial nu au nicio legatură cu nicio informație cu privire la aceste plângeri penale!

  1. Sugerează că USR ar tergiversa voit judecarea cauzei pe care chiar USR a intentat-o pentru a-l putea critica pe prefect până în toamnă. Fals! În plus, arată că prefectul este un om interesat mai degrabă de jocuri politice decât de asigurarea respectării legii.

Modificarea sau completarea unei acțiuni este un act de procedură la care se recurge destul de des de către avocați pentru a spori șansele de reușită ale unei acțiuni în instanță. Evident că atunci când, după depunerea acțiunii, mai primești un act de la pârât, la primul termen poți cere instanței și anularea acelui nou act. Modificarea/completarea o poți face numai până la primul termen de judecată, nu până la calendele grecești.

  1. Ceea ce arată însă și lipsa de caracter a acestui personaj politic este critica adusă colegilor mei din consiliul local Agigea. La începutul mandatului, în situația complicată creată de abuzurile primarului din Agigea, aceștia i-au cerut îndrumarea prefectului, potrivit competențelor care îi revin. La acel moment, același prefect, Silviu Coșa, le indica acestora conduita de urmat, lăsând să se înțeleagă că primarul este cel care comite abuzul. Colegii din consiliul local Agigea au acționat ținând cont de aceste îndrumări și s-au trezit cu consiliul local dizolvat. Acum, după ce PSD și PNL s-au pupat pe gură, s-a schimbat și opinia prefectului, care a ajuns a-l sustine vârtos pe primarul PSD cu probleme penale.

Domnule Coșa, e adevărat, administrația nu se face pe FB, dar lupta colegilor noștri din Agigea împotriva abuzurilor primarului de la Agigea nu a fost pe FB! Și știți bine asta!

Administrația nu se face nici cu aroganță, și nici făcând legea preș, așa cum ați procedat dumneavoastră, luând de bun modelul PSD-PNL!

Având în vedere că această funcție este o pălărie prea mare pentru dumneavoastră, că ați dovedit  crasă lipsă de profesionalism, aroganță și apucături de politruc și că mințiți cu atâta lejeritate, ar trebui să vă dați grabnic demisia! Nu mai cred nicio clipă că vă puteți corecta.

PS. Cum ziceați că e cu ucrainenii din Constanța? Niște turiști, nu? Nu merită să ne batem noi capul cu ei… Asta că mi-am amintit de cât cinism sunteți capabil.“, afirmă Stelian Ion.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement